YiYa Szulforafán aktivált SGS & mustár kivonat 30 db

YiYa Szulforafán aktivált SGS & mustár kivonat 30 db
YiYa Szulforafán aktivált SGS & mustár kivonat 30 db
YiYa Szulforafán aktivált SGS & mustár kivonat 30 db
YiYa Szulforafán aktivált SGS & mustár kivonat 30 db
Ár:
6.990 Ft(5.504 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11383
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Szulforafán - a brokkolicsíra kiemelkedő sejtvédő és daganatellenes hatású molekulája!

A szulforafán segít a rosszindulatú folyamatok elleni védekezésben, bizonyítottan gátolja a tumorsejtek kialakulását, támogatja a méregtelenítő folyamatokat¹

YiYa Szulforafán - aktivált SGS kapszula

keresztesvirágú zöldségek (brokkoli, kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, káposzta) már régóta a daganatellenes kutatások középpontjában állnak. Olyan mikrotápanyagokat tartalmaznak, amelyek megvédik az egészséges sejteket a rosszindulatú folyamatoktól. Az egyik ilyen figyelemreméltó vegyület a Szulforafán (Sulforaphane). A szulforafán egy szerves kénvegyület, amely az izotiocianátok csoportjába tartozik. Számos tanulmány kimutatta, hogy széles spektrumú aktivitásokkal rendelkezik, és rendkívüli potenciált mutatott hosszú hatású antioxidánsként, tumorellenes és gyulladásgátló hatóanyagként [1]. Kiemelendő továbbá a máj munkájának segítése. Elsősorban a 2. fázis méregtelenítő folyamatait támogatja [2]. A szulforafán a véráramba kerülve olyan géneket aktivál, amelyek antioxidánsokat termelnek, valamint enzimeket, amelyek lebontják a mérgező anyagokat, kivezetik a szervezetből a nehézfémeket, a környezeti szennyező anyagokat, illetve olyan folyamatokat indítanak el, amelyek serkentik a tumorellenes folyamatokat. Erőteljes sejtvédő folyamatokat indukál, és szerepe van a krónikus gyulladások gátlásában is.

A rosszindulatú folyamatok térhódítása aggasztó kérdésekkel szembesíti a ma emberét. A közvélekedés elsősorban a genetikai szempontok, a kor, a dohányzás, környezeti ártalmak, fertőzések szerepét ismeri a daganatok kialakulásában. Az egyre növekvő szakirodalom, a kutatási eredmények és a tapasztalat is azt mutatja, hogy többszintű támogatás szükségeltetik a probléma megértéséhez és megoldásához. A felfokozott, instant életvitel, stressz-alapú működés, folytonos készenléti állapot, táplálkozási anomáliák, regeneráció hiánya csak pár tényező, amely napi szinten negatívan befolyásolja sejtjeink egészségét.

A szulforán a sejtvédelmi rendszerek hatékony aktivátora. A klinikai vizsgálatok a szulforafán hatékonyságára mutatnak rá a daganatos megbetegedések kiegészítő kezelése esetén (vastagbél, hasnyálmirigy, mell, máj, prosztata, limfóma, leukémia), ezen kívül szívvédő tulajdonságokkal rendelkezik, antidiabetikus hatású, képes megelőzni a neurodegenerációt, védelmet nyújthat a gyomorfekély ellen, hatékonyságát megfigyelték allergiás légúti megbetegedésekben is [28].

Ezért is tartottuk fontosnak a Szulforafán termék megalkotását, amely egy katalizátor hatóanyagként több szinten hozzájárulhat a rosszindulatú folyamatok kockázatának csökkentéséhez, legyen szó sejtvédelemről, a máj támogatásáról, a szövetek regenerációjáról, a gyulladásszintek szabályozásáról, az immunrendszeri válaszok kiegyenlítéséről, a vércukorszint stabilizálásáról.

Szulforafán termékünkben található aktivált BroccoRaphanin® komplexet brokkolimagból és tormából állítják elő. A komplex kifejlesztésénél a cél az volt, hogy természetes módon magas (10%) koncentrációban állítsanak elő szulforafán-glükozinolátot (SGS), és tartalmazzon további olyan növényi összetevőket, amelyek segítik a vékonybélben a hatékony aktiválódást szulforafánná és annak közvetlen felszívódását a véráramba. A torma kivonat támogatja az aktivizációt jelentős mirozináz-enzim tartalmának köszönhetően. A kálcium-aszkorbát pedig az aktiváció hatásfokát fokozza. A fehér mustármag mirozináz-enzim tartalma tovább növeli a szulforafán biológiai hozzáférhetőségét [6]. Termékünket gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy védjük az összetevőket (elsősorban a mirozináz enzimet tartalmazó összetevőket) a gyomorsav lebontó hatásától.

Vegán termékYiYa Szulforafán összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Szulforafán?

Szulforafán májvédő
 • Tumorellenes folyamatok támogatásában, abnormális sejtek burjánzásának megakadályozásában¹
 • Védelmet nyújthat a DNS mutációk ellen, melyek rosszindulatú elváltozásokat okozhatnak¹
 • Rosszindulatú folyamatok gátlásában¹
 • A máj méregtelenítő folyamatainak segítésében, elősegíti a glutation termelődését¹
 • Nehézfémek, mérgező anyagok kivezetésében¹
 • Diabétesz, ill. prediabétesz kiegészítő kezelésében (inzulinrezisztencia, lecsökkent glükóz tolerancia, emelkedett éhomi vércukorszint)¹
 • Tüdőszövet regenerációjának előmozdításában, allergiás légúti megbetegedések kiegészítő kezelésében¹
 • Az egészséges agyszövet fenntartásában¹
 • Sejtszintű gyulladáscsökkentésben (mitokondriális működések támogatása)¹
 • Az immunrendszer támogatásában¹

Néhány életviteli tanács a rosszindulatú folyamatok elleni védekezéshez és a sejtszintű gyulladás csökkentéséért:

szulforafán kapszula tabletta Egészségmegőrzés

1. Egyszerű, izolált, feldolgozott (finomított) cukor csökkentése, vércukor- és inzulinszint kiegyenlítése.

2. GMO-s és manipulált, feldolgozott élelmiszeripari termékek fokozott kerülése.

3. Színhús, fehérjefogyasztás csökkentése az étrendben (nem kell minden nap húst fogyasztani!), kollagéndús részek preferálása.

4. Rendszeres böjtök tartása a sejtek megújításért és a sejtszintű öntisztulás elősegítéséért (autofágia).

5. Minőségi zsírok beiktatása az étrendbe (pl.: legeltetett állatoktól származó zsírok, vaj stb). Omega-6-ban gazdag növényi olajok, zsírok kerülése (pl. napraforgóolaj, repceolaj, margarin stb.), legalábbis egyoldalú fogyasztásának mérséklése.

6. Tejtermékek csökkentése, nem mindennapos fogyasztása, minőségi, megbízható, termelői verzió választása.

7. D-vitamin pótlása, étrend-kiegészítőn túl napfény formában is. Zsírban oldódó vitaminok étrendi kiegészítése: A, D, K, E-vitaminok

8. Zöldségek, zöldek, csírák mindennapos fogyasztása, gyümölcsök napi szintű beemelése az étrendbe, a szezonalitás figyelembe vételével. Nemcsak az antioxidánsok, hanem a változatos mikrobiom tamogatásának céljából is. Lehetőségeink: Piros ribizli velő, Homoktövis velő, Fekete bodza velő, Spirulina, Chlorella

9. Xenoösztrogének, mesterséges hormonszerű hatású származékok elleni védekezés: szintetikus háztartási tisztítószerek, illatosítók, oldószerek, rovarirtók, kozmetikumok, dezodorok fokozott kerülése és tudatos megválasztása. A Brokkoli & Vízitorma termékünket javasoljuk hormonális eltolódások, ösztrogéndominancia esetén, mert speciális összetétele a xenoösztrogének elleni hatékony védekezést szolgálja.

10. A máj munkájának kúraszerű segítése, az általános méregtelenítési folyamatok támogatásáért: Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, NAC

11. Sejtszintű gyulladáscsökkentő hatóanyagok bevitele: Szulforafán, Kurkuma, Rezveratrol, Kvercetin, Astaxanthin

12. Sérült immunrendszer roborálása (ide tartozik a 8-as pont is, a mikrobiom egyensúlyának fenntartása): Cink & Réz, Jód & Szelén, 7-Gomba komplex, Glutation, Astragalus & Echinacea, Probio GG, Fekete bodza velő, Homoktövis velő

13. Alkohol csökkentése, például a mindennapos sörözés, magas cukortartalmú koktélok kerülése.

14. Mellékvese támogatása, stressz-kezelés különböző lehetőségeinek alkalmazása: jóga, relaxáció, sport, Golgotavirág, Rhodiola

15. Alvás minőségének javítása: Kolin & Inozitol, Magnézium-biszglicinát

A szulforafán sejtvédő mechanizmusai:¹

1. A rosszindulatú sejtnövekedés blokkolása¹

Szulforafán sejtek
 • szulforafán leállíthatja a rosszindulatú sejtek burjánzását úgy, hogy megzavarja a tumorsejtek növekedési képességét. Megakadályozza az abnormális jelzőfaktorok működését, amelyek a rákos sejteket gyors osztódásra ösztönzik. [6-9,11,13].
 • Blokkolhatja az új erek növekedését a daganatokban, így tápanyag- és oxigénhiányt okoz, ezáltal a daganatos sejteket kiéhezteti [8,14-16].
 • A rákos megbetegedések több formájában megfigyeltek egy transzglutamináz-2 fehérjét, ami a tumoros sejtek túlélését segíti. Egy 2022-ben közzétett tanulmány kimutatta, hogy a szulforafán ehhez a fehérjéhez kötődik, ezáltal gátolja annak aktivitását [17]. Így tovább csökkenti a rákos sejtek túlélési képességét.
 • Amikor a normál sejtek megsérülnek, az apoptózisnak (programozott sejthalálnak) nevezett folyamat révén elpusztulnak. Sok rákos sejt úgy fejlődik, hogy leállítja az apoptózist. Megfigyelték, hogy a szulforafán újra beindítja az apoptózist, és ezzel a rákos sejtek halálát [8,10,12].

2. Védelem a káros epigenetikai változásokkal szemben¹

Szulforafán sejtvédő
 • Bizonyos környezeti tényezők a géneket be- vagy kikapcsolhatják, aktívvá illetve inaktívvá téve őket. Ezzel foglalkozik az epigenetika. Ezek a változások nem az öröklődés útján, hanem azon felül befolyásolják az ember egészségi állapotát. A vizsgálatok az igazolják, hogy a szulforafán képes csökkenteni azokat az epigenetikai elváltozásokat, amelyek hozzájárulnak a tumor kialakulásához, fejlődéséhez [17-21]. Környezeti tényező lehet bármilyen allergén ágens (pl. pollen) is, így hatékony lehet allergia kiegészítő kezelésében is.

3. Sejtvédelem¹

 • A sejtvédelem szabályozásában nagyon fontos szerepe van egy fehérjének, az Nrf2-nek.
 • Az Nrf2 olyan enzimeket aktivál, amelyek segítenek eltávolítani a mutagéneket, különböző toxikus és rákkeltő anyagokat.
 • A szulforafán számos jótékony tulajdonsága abból fakad, hogy az Nrf2 fehérje aktiválásával olyan géneket kapcsol be, amelyek megvédik a sejteket a stressztől és a káros elváltozásoktól [22-24].

4. A krónikus gyulladásos folyamatok csökkentése¹

 • Az NF-kB (nukleáris faktor-kappa B) egy olyan szabályozó fehérje, amely hozzájárul a krónikus gyulladások kialakulásához, a gyulladáskeltő anyagokat aktiváló géneket kapcsolja be. Az NF-kB aktivizáció a rosszindulatú folyamatokban kimutatható, valamint szerepe van a legtöbb időskori, krónikus betegség kialakulásában.
 • szulforafán gátolja az NF-kB működését és ezzel csökkenti a rák növekedésében szerepet játszó gyulladást [25].
 • Állatkísérletekben megfigyelték, hogy a szulforafán csökkentette a gyulladást az agyban, amely gyulladás az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásában is szerepet játszik [26-27].

A szulforafán további egészségvédő tulajdonságai¹

Szulforafán légzés
 • A szulforafán fokozza a máj méregtelenítő képességét. A 2.fázis méregtelenitő enzimeinek a legerősebb, természetes aktivátora. Ezek az enzimek segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, környezeti szennyeződéseket, nehézfémeket és mérgező anyagokat. Segít felvenni a harcot az oxidatív stressz ellen. Antioxidáns hatása akár néhány napig is eltarthat.
 • szulforafán serkenti az új idegsejtek termelődését. Az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően az egészséges idegsejtek károsodását és elhalását is segít megelőzni [29]. Megfigyelték, hogy segíti az idegi őssejtek proliferációját és differenciálódását, ezáltal megerősítették agyregeneráló hatását.
 • A szulforafán megoldást jelenthet allergiás légúti megbetegedésekben. Hozzájárul a hisztaminlebontás során képződő káros vegyületek (hidrogén-peroxid, ammónia) semlegesítésében, erős antioxidáns hatásának köszönhetően [30].

Szulforafán aktivációja

A szulforafán aktivizációja és biológiai hasznosulása: A szulforafán étellel, étrendkiegészítőkkel történő bevitele problémás, ugyanis egy nagyon instabil molekula, hamar lebomlik. Ahhoz, hogy a felszívódás helyére, a vékonybélbe jusson, számos nehezítő körülmény van jelen (pl. ph-változás). A kutatók megfigyelték, hogy a brokkoliban maga a szulforafán nincs közvetlenül jelen, hanem annak előanyaga, a szulforafán-glükozinolát (SGS) és egy mirozináz nevű enzim, ami átalakítja az SGS-t szulforafánná (aktív forma). Az előanyag és az enzim a nyers zöldség különböző részeiben tárolódik, és csak a zöldség elfogyasztása (rágás) után keverednek össze. Miután megtörténik az átalakulás, a szulforafán a vékonybélből felszívódik közvetlenül a véráramba [3-5]. Ezt a természetes bevitelt utánozza le a termékünk.

A szulforafán biológiai hasznosulását a vékonybélben történő konverzió hatékonysága, a szulforafán-glükozinolát (SGS) szulforafánná történő átalakulás, mutatja. A tormában, mustárban található mirozináz-enzimmel, a C-vitaminnal ez a hatékonyság fokozható. Ezt erősíti meg egy kutatás, melyben a Johns Hopkins Egyetem kutatói a biológiai hasznosulást vizsgálták, a vizeletben a szulforafán anyagcseretermékeit figyelték meg. Egészséges embereknek adtak SGS-t önmagában vagy kombinálva mirozináz-enzimmel. Az eredmény azok esetében, akik SGS-t és mirozináz-enzimet is kaptak 40 % volt a hasznosulás, míg az önmagában SGS fogyasztók esetén ez csak 10% volt [31].

Termékünk szulforafán-glükozinolát tartalma kapszulánként 35 mg. Az aktivált Broccoraphanin® vizsgálati dokumentációjában a fejlesztő cég 38 %-os konverziós eredményről számol be, amely azt mutatja, hogy a 35 mg SGS-ből 13 mg szulforafán keletkezik. Ez a mennyiség nagyjából tálca brokkolicsíra (50 g) elfogyasztása esetén érhető el. Az aktivált Broccoraphanin®-t kiegészítettük további átalakulást segítő hatóanyagokkal: fehér mustármaggal és C-vitaminnal. A szulforafán-glükozinolátot és a mirozináz enzimet gyomorsaválló kapszulában, épségben eljutattjuk a belekbe, ahol megtörténhet a hatékony SGS aktiváció és a felszívódás.

A sikeres konverzióhoz nagyon fontos a bélflóra állapota is, és az egészséges bélrendszer a felszívódás hatékonyságát is nagymértékben befolyásolja. Az egészséges bél mikrobiota is termel mirozináz-enzimet, amely segíti az szulforafán aktiációt.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!