YiYa Brokkoli és vízitorma komplex 60 db

YiYa Brokkoli és vízitorma komplex 60 db
YiYa Brokkoli és vízitorma komplex 60 db
YiYa Brokkoli és vízitorma komplex 60 db
YiYa Brokkoli és vízitorma komplex 60 db
Ár:
6.990 Ft(5.504 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11332
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Brokkoli & Vízitorma - méregtelenítő formula a máj és hormonrendszer egészségéért!

A brokkoli, vízitorma és zeller kivonatok elősegítik a szervezet méregtelenítési folyamatait, sejtvédő hatásúak, hozzájárulnak az kiegyensúlyozott ösztrogénszinthez¹

YiYa Brokkoli & Vízitorma méregtelenítő kapszula

brokkoli segíti a máj működését, jelentősen növelik az ún. 2-es fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját. Ezek az enzimek hatékonyan segítenek megszabadulni a mérgező anyagoktól, valamint rész vesznek a nem kívánt hormonok és hormonszerű anyagok kivezetésében. Célunk az volt, hogy egy olyan méregtelenítő komplexet hozzunk létre, amely segítséget biztosít a xenoösztrogének, azaz a mesterséges, ösztrogént utánzó, környezetben előforduló szintetikus vegyületek elleni védekezésben, így támogatva az egészséges hormonháztartást, májműködést valamint a rosszindulatú folyamatok elleni védekezést a hölgyek és férfiak számára egyaránt.

Termékünk a szulforafán hatóanyag mellett tartalmazza a keresztesvirágúakban található indol-karbinolt (I3C), amely szintén közreműködik az optimális ösztrogén-anyagcserében.

Az ösztrogéndominancia szorosan kapcsolódik a 21. századot meghatározó alulműködő pajzsmirigy problematikákkal, termékenységi gondokkal, immunrendszeri diszfunkciókkal és számos daganatos megbetegedéssel (mell, petefészek, prosztata). Az ösztrogéntúlsúly progeszteronhiányos állapotokhoz vezet, amely kontextust biztosít a miómák, ciszták és egyéb elváltozások kialakulásához.

Új termékünk megnövelt mennyiségű brokkoli Szulforafán-glükozinolát tartalommal rendelkezik (15 mg Szulforafán SGS / kapszula), mirozináz enzimmel dúsítva!

Vegán termékbrokkoli-vízitorma-kapszula-tabletta-összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Brokkoli & Vízitorma?

nac acetil-l-cisztein kapszula tabletta Májtámogatás
 • Ösztrogéndominancia kiegészítő kezelésében¹ Ilyen esetekben a NAC, Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol termékeinket is hangsúlyozottan ajánljuk.
 • Fogamzásgátló utáni rehabilitációban¹ Érdemes kiegészíteni a NAC, Kolin & Inozitol termékeinkkel.
 • Endometriózis kiegészítő kezelésében.¹ Továbbá a D3 & K2, Jód & Szelén, 8-E vitamin, NAC, Kolin & Inozitol, Cink & Réz komplex termékeinket is hangsúlyozottan ajánljuk.
 • PCOSz kiegészítő kezelésében¹
 • Mióma kiegészítő kezelésében¹
 • Mellciszták kiegészítő kezelésében¹
 • Prosztata-megnagyobbodás esetén, termékenység és tesztoszteronszint természetes fokozására¹
 • Pajzsmirigy problémák kiegészítő kezelésében¹
 • Hosszú távú gyógyszerhasználat mellékhatásainak csökkentésére (májsejtek védelme)¹
 • Általános méregtelenítéshez¹
 • Változókori problémák csökkentésére, hőhullámok megelőzésére¹
 • Premenstruációs tünetek enyhítésére¹
 • Rosszindulatú folyamatok, daganatok elleni védekezésben, megelőzésben¹

Májunk és hormonrendszerünk működését aláaknázó, hormonszerű anyagokkal, környezeti toxinokkal életünk minden egyes szegmensében találkozhatunk.¹

A különböző kozmetikumokban (pl. parabének, aceton), háztartási vegyszerekben, palackozott vízben, alkoholos termékekben, feldolgozott és nagyipari élelmiszerekben (pl. nem minőségi tejtermékek, húsáruk, gabonafélék) is fellelhetőek. Ismerjük már az arzén, az ólom, a higany, a nehézfémek károsító mechanizmusait, de sajnos számtalan más vegyület is lehet hormonrendszert romboló vagy karcinogén hatású:

brokkoli vizitorma komplex kapszula tabletta műanyagok permet
 • BPA: közismertebb xenoösztrogén-típus, amely a palackozott, konzerves termékek szerves része. Ezt a vegyületet összefüggésbe hozták a PCOSz, mell- és prosztataproblémákkal, újabb eredmények pedig az idegrendszerre gyakorolt negatív hatásait taglalják.
 • Számos növényvédőszer is ösztrogént utánzó hatásokkal bír (atrazin, metoxiklór, DDT stb.)
 • Égésgátlók: brómtartalmuknál fogva a pajzsmirigy ellenségei
 • Ftalátok: műanyagokban, flakonokban, ruhákban, műszaki cikkekben, festékekben is megtalálhatóak. Szintén a pajzsmirigy működését negatívan befolyásoló mesterséges anyagok.
 • PFC, per- és polifluorozott vegyületek: edények bevonatában, akár a vízhatlan ruházatokban is fellelhetőek. Terméketlenségi gondokkal, pajzsmirigy rendellenességekkel, rosszindulatú folyamatokkal is összefüggésbe hozták.
 • Dioxin: a vegyipar mellékterméke, amely jelenünk egyik nagy ellensége. Negatív hatással bír az immun- és hormonrendszerre.
 • Glikol-éterek: elsősorban fagyállóként, szélvédőmosóként ismert, de padlófényezők, mesterséges rúzsok kedvelt alapanyaga. Allergiás, asztmatikus problémák felerősítője.
 • Perklorát: nitráttartalmú műtrágyákban, így a vízben, a talajban is megtalálható, szintén negatívan befolyásolja a hormonrendszer működését (pl. pajzsmirigy)

A máj szerepe a hormonális egyensúlyban¹

brokkoli vizitorma komplex kapszula tabletta A brokkoli és méregtelenítés
 • A májnak kulcsszerepe van a hormonháztartásban, a szervezetben természetesen termelődő és a hormonterápiával bevitt hormonok felhasználásában. Úgy működik, mint egy hormonfeldolgozó (feldolgozza, szabályozza, irányítja a hormonokat). Ha azonban a szervezetben valamilyen oknál fogva túl sok hormon keletkezik (akár a szervezet többet termel, akár a hormonterápia következtében), előfordulhat, hogy a máj nem tudja olyan gyorsan vagy hatékonyan feldolgozni a hormon(oka)t, ami hormonális egyensúlyhiányt okoz [28].
 • keresztesvirágú zöldségek, mint a pl. brokkoli, vízitorma, zeller, káposzta, olyan jótékony vegyületeket (indol-3-karbinol, szulforafán) tartalmaznak, amelyek elősegítik az egészséges ösztrogén-anyagcserét, és védelmet nyújthatnak a mellrákot elősegítő metabolitok ellen. Fontos szerepet játszanak a méregtelenítési folyamatok (1. és 2. fázis) megfelelő működésében, így a kiválasztás segítésében. Hatékonyak a szteroidhormonok (pl. az ösztrogén), xenobiotikumok, élelmiszer adalékanyagok, gyógyszerek, méreganyagok eliminálásában [29].

Mi az ösztrogéndominancia?¹

brokkoli vizitorma komplex kapszula tabletta keresztesviráguak máj hormon
 • Az „ösztrogéndominancia” kifejezés az integratív egészségügyi szakemberek által a progeszteronszinthez viszonyított magas ösztrogénszint leírására szolgál [30-31]. Ennek megfelelően a nemi hormonok megfelelő egyensúlyának fenntartására kell helyezni a hangsúlyt (pl. az ösztrogén a progeszteronhoz viszonyítva). A kiegyensúlyozatlan szint, beleértve a magas ösztrogénszintet is, olyan kellemetlen tünetekhez vezethet, mint a fejfájás (migrén), hangulati ingadozások, megváltozott nemi vágy, puffadás, szorongás, ödéma, meddőség stb.
 • Az indol-3-karbinolból az emésztés során egy természetes vegyület, a diindolmetán (DIM) képződik, amelynek rákellenes hatást tulajdonítanak. Az indol-3-karbinol képes növelni az úgynevezett CYP1A1 enzim aktivitását, ezzel javítva az ösztrogénmetabolitok optimális arányát. Így csökkentheti az ösztrogénfüggő rákos elváltozások kialakulásának rizikóját, és ezen ráksejtek szaporodását. Férfiak esetében az ösztrogén-anyagcsere megfelelő irányba történő befolyásolásával a prosztatát érintő elváltozások is eredményesebben kezelhetőek.

A brokkoli és méregtelenítés¹

brokkoli vizitorma komplex kapszula tabletta A brokkoli és méregtelenítés
 • brokkoli segíti a máj működését, jelentősen növeli az ún. 2-es fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét, amely szervezetünk egyik legfontosabb saját antioxidánsa. A glutation semlegesíti és hatástalanítja a gyógyszerek, vegyi szennyező anyagok és az alkohol kártékony hatásait [1, 2]. Ezek az enzimek hatékonyan segítenek megszabadulni a mérgező anyagoktól, semlegesítik a szabad gyököket, ezáltal védenek a rosszindulatú elváltozások ellen [3-12].
 • A brokkoli tartalmaz egy szulforafán (sulforaphane) nevű molekulát, amelyről az elmúlt évtizedben mutatták ki, hogy ígéretes sejtvédő hatásokkal rendelkezik. A mell-, gyomor, tüdő, vastagbél és prosztata rosszindulatú folyamatainak gyakorisága csökkenhet a szulforafán bevitellel [3-12]. A vegyület gátolja a daganatos sejtek osztódását, és támogatja a sejtek egészséges állapotát.
 • A kéntartalmú szulforafán a tüdő nélkülözhetetlen tápanyaga. Növeli a kortikoszteroidok (mellékvesekéreg hormonjai) gyulladáscsökkentő hatásmechanizmusát, így biztosítva az alsó és felső légutak egészségét.

További komponensek¹

brokkoli vizitorma komplex kapszula tabletta vízitorma
 • vízitorma kivonat, az indol-3-karbinol (I3C) jótékonyan befolyásolják a hormonháztartást, az ösztrogén egészséges anyagcseréjét és lebontását a májban. Az ösztrogén anyagcsere egyensúlyának felborulása, valamint a külső ösztrogén hatású szennyezők növelik a rosszindulatú hormonális eredetű megbetegedések kockázatát, amely nőket és férfiakat egyaránt érint (pl. mell, petefészek, prosztata rendellenes elváltozásai). A szulforafán és indol-3-karbinol (I3C) vegyületek csökkentik a rákos megbetegedésekért felelős ösztrogén-receptor molekulák mennyiségét a sejteken, megakadályozva ezzel kóros elburjánzásukat.[13, 14]
 • Ugyanezt a mechanizmust fedezték fel a nők körében szintén gyakrabban előforduló pajzsmirigy-rák esetén is [15, 16]. A DIM, amely az I3C metabolitja, a prosztatarák kialakulásának kockázatát is csökkenti 32%-kal [17] az androgén hormonokra, valamint az ösztrogénre gyakorolt hatásának köszönhetően [18, 19].
  DNS lánc daganatos betegségek
 • A zellerben található apigenin egy olyan bioflavonoid, amely kemopreventív hatással bír. Ennek során a rákos sejtek szaporodását gátolja, elősegíti azok elhalását (apoptózis), megakadályozza az áttétek képződését (többek között a véredény képződés sebességének lassítása által) [20-26].
 • A lenmag lignán nevű hatóanyaga hozzájárul a szabálytalan hormonszint beállításához, sejtvédő hatása [27] bizonyított különböző rosszindulatú folyamatokban (mell, petefészek, prosztata egészégének megőrzése).


Források

'Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok', Reader's Digest Kiadó Kft., 2002, ISBN: 9638475498


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!