YiYa Probio GG élőflóra komplex 60 db

YiYa Probio GG élőflóra komplex 60 db
YiYa Probio GG élőflóra komplex 60 db
YiYa Probio GG élőflóra komplex 60 db
YiYa Probio GG élőflóra komplex 60 db
Ár:
8.990 Ft(7.079 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11373
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Probio GG élőflóra komplex - 49 milliárd aktív élőcsíraszám, 7-féle élőflóra baktériumtörzzsel!

A Probio GG probiotikus kombinációja elősegíti a mélyrétegű bélregenerációt, hozzájárul a sérült emésztőrendszer és az anyagcsere folyamatok optimalizálásához¹

YiYa Probio GG élő bélflóra komplex

Az emberi mikrobiom probiotikumokkal való támogatása a 21. század egyik legérdekesebb és leginnovatívabb prevenciós lehetősége. Az emberi flóra épségének megőrzése egy kihívásokkal teli feladat, hiszen a civilizációs ártalmak, mint a gyakori antibiotikum-használat, a túlzott csírátlanítás, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a krónikus stressz, az emésztőnedvek hatékonyságának gyengülése, mind a mikrobiom-egyensúly felborulást, diszbiózist indukál.

Az általános emésztőrendszeri tüneteken túl (mint a puffadás, flatulencia, székelési gondok) komoly hangsúlyt kaptak a bélfal épségének kérdései, amelyet legtöbbször áteresztő bél-szindrómaként vagy inkább „szivárgó bélként” emlegetnek. A belek falát egy úgynevezett "tight junction-ek", szoros sejtkapcsolatok hálózzák be, melyeket átjáróknak is nevezhetnénk a belek és a direkt véráram között: szabályozzák, hogy mi juthat be a véráramba az emésztőrendszerből. Feladatuk a bélrendszer kényes egyensúlyának fenntartása, ami lehetővé teszi a létfontosságú tápanyagok bejutását a véráramba, miközben megakadályozzák a patogének, toxinok elszabadulását az emésztőrendszerből az emberi szervezet többi részébe. Ha ez a kardinális funkció sérül, szerteágazó egészségügyi problémákkal kellhet szembesülnünk.

Howaru® probiotikus törzsek

Probio GG élőflóra komplex megalkotása során a sérült bélfal regenerációjának elősegítését tűztük ki célul, Lacto- és Bifidobacterium törzsek kiegyensúlyozott alkalmazásával. A Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum Lp-115® és HOWARU Bifidobacterium lactis B420™ törzsek alkotják a termék gerincét, melyeket további, a bélfal épségét elősegítő törzzsel kombináltunk: Lactobacillus salivarius Ls-33® , Bifidobacterium breve Bb-18™ , Bifidobacterium lactis DSM 15954 (BB-12®), Bifidobacterium longum Bl-05™.

Lactobacillus Rhamnosus GG a világ legjobban dokumentált probiotikus törzse. Több, mint 1200 publikációban és 300 klinikai vizsgálatban igazolták jótékony hatásait az egészséges bélműködés és immunrendszer támogatásában. Az LGG probiotikus törzs bizonyítottan túléli a gyomor savas közegét, ezáltal eljut a vékonybélbe, ahol csökkenti kártékony baktériumok számát, javítja az immunfunkciót, fokozza a bélnyálkahártya gyógyulását, valamint csökkenti a gyulladást. A Lactobacillus plantarum, a Bifidobacterium lactis bizonyítottan csökkenti a bél áteresztését, regenerálja és helyreállítja annak állapotát.

Készítményünk az amerikai IFF Health™ cég FloraFit® és Howaru® törzseit, köztük a Lactobacillus Rhamnosus GG probiotikus törzsét tartalmazza, amely szabadalmaztatott eljárással készül, és szobahőmérsékleten is stabil marad két évig. Gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy növeljük a termék hatékonyságát. A gyártás pillanatában a specifikációnál magasabb számban, ~ 90 milliárd élő probiotikus baktériumot tartalmaz egy kapszula, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan hatékony maradjon termékünk. A probiotikumok élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni a terméket. Termékünk nem tartalmaz allergéneket: glutént, laktózt, tejet, tejfehérjét, szóját, tojást, fruktózt, stb. Figyelem! A termék nyomokban kukoricakeményítőt tartalmaz! A termék NEM tartalmaz hisztamin-termelő baktériumokat!

Az Probio GG élőflóra kiváló kiegészítője a Probio LAC élőflóra készítményünknek, amellyel felváltva vagy együtt is alkalmazható. A probio GG a bélrendszer általános állapotának támogatására és az emésztés (a tápanyagok lebontása és kontrollált felszívódása, ételérzékenységek) segítésére szolgál, míg a Probio LAC konkrét béltünetek (lassú emésztés, hasmenés, puffadás, székrekedés, hasi görcsök, antibiotikum kúra stb.) kezelésében hatékony, de sok az átfedés a két termék hatásai között. Termékünkben L-Glutamin aminosavat használunk a probiotikumok hordozójaként. Az L-Glutamin (nem glutamát!) bélgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, kiegészíti a baktériumok pozitív hatását.

Vegán termékYiYa Probio GG kapszula összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Probio GG élőflóra komplex?

probiotikum hasmenés puffadás IBS
 • felborult mikrobiom-egyensúly (diszbiózis) helyreállításában¹ | További javasolt kiegészítések: Probio LAC élőflóra komplex, Saccharomyces Boulardii, Sunfiber prebiotikum, Inavea prebiotikum
 • Áteresztő bél szindróma, autoimmun zavarok kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Probio LAC élőflóra komplex, Saccharomyces Boulardii, Sunfiber prebiotikum, Inavea prebiotikum
 • Gyulladásos bélbetegségek (colitis, Crohn-betegség), irritábilis bél szindróma (IBS), kontaminált vékonybél szindróma (SIBO), lyukas bél szindróma kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Probio LAC élőflóra komplex, Saccharomyces Boulardii, Kurkuma olajkapszula, Feketekömény-olaj, Krill olaj Omega-3
 • Az immunrendszer erősítésében, allergiás reakciók, ételintolerancia csökkentésében, autoimmun betegségek kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Saccharomyces Boulardii, Sunfiber prebiotikum, Kvercetin & Bromelain
 • Fogyás elősegítésében¹ | További javasolt kiegészítések: Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, Gynostemma
 • Egészséges bélrendszer támogatásában, az emésztés hatékonyságának növelésében¹ | Érdemes felváltva vagy együtt alkalmazni Probio LAC élőflóra komplex készítményünkkel.
 • Gyulladt bőrállapotok kiegészítő kezelésében¹
 • „Agyi köd”, krónikus fáradtság kiegészítő kezelésében¹
LGG-probiotikum-komplex áteresztő bél

Az áteresztő (szivárgó) bél szindróma - probiotikumok szerepköre¹

 • Az áteresztő (szivárgó) bél szindróma olyan állapot, amikor a bélrendszer belső nyálkahártyája károsodik, a szövetközi rés kitágul, és így lehetővé teszi a kártékony mikrobák, a meg nem emésztett táplálék és toxinok átjutását a bélfalon a véráramba. Ez az állapot negatívan befolyásolhatja az emésztést, és feltételezhető - mivel az immunrendszer folyamatos terhelést kap kívülről-, hogy kritikus szerepet játszik bizonyos autoimmun állapotok kialakulásában.
 • Bár a szivárgó bél szindróma okai nem teljesen tisztázottak, kutatók vélik, hogy olyan tényezők, mint az ételintolarenciák (pl. gluténérzékenység, laktózérzékenység), a stressz, az alkoholfogyasztás, a kártékony baktériumok elszaporodása és az egyes gyógyszerek túlzott alkalmazása szerepet játszhat kialakulásában.
 • probiotikumok csökkentik a bél permeabilitását, hozzájárulnak az egészséges mikrobiom kialakításához, enyhítik a túlzó immunválaszokat. A probiotikus törzsek hatékonyan javítják az áteresztő bél szindrómához köthető, egyéb, nem specifikus egészségügyi tünetet is, mint például az „agyi köd”, a krónikus fáradtság vagy az ízületi fájdalmak. Számos kutatás rámutatott, a Bifidobacterium és Lactobacillus probiotikus törzsek javítják az áteresztő bélrendszer állapotát [1-7], mint ahogyan a Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgomba is.

Mikrobiom eltolódás esetén érdemes a következő pontokat is figyelembe vennünk

Az emésztőnedvek, például az epe megfelelő termelődése és minősége segíti a mikrobiom kiegyenlítését. Lúgos kémhatása élhetetlen kontextust biztosít a patogének számára.
Párosítható termékek: Articsóka & Máriatövis, Feketekömény-olaj, DigeZyme® enzim

Az epén túl a többi emésztőnedv termelődésének támogatása (gyomorsav, hasnyálmirigy enzimjei). A félemésztett táplálékok pedig fűtőanyagként szolgálnak az eleve eltolódott bélflóra patogén baktériumjainak.
Párosítható termékek: Papaja & Bromelain, DigeZyme® enzim

A krónikus stressz aláaknázza a bélflóra állapotát, mert fokozott szellemi, lelki terhelés alatt csökkenni fog az emésztőnedvek hatékonysága.

A Probio GG élőflóra komplex törzseiről¹

LGG-probiotikum-komplex IBS

Lactobacillus rhamnosus

 • L. Rhamnosus GG az egyik legjobban tanulmányozott probiotikus törzs [8-10]. Az L-GG magas epe- és savtoleranciával rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy túlélje a gyomor-bél traktuson való áthaladást, és így jótékony hatásai is érvényesüljenek. A L-GG hatékonyan tapad a vastagbél nyálkahártyájához, és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. Segíti a bél integritását.
 • Bakteriális és vírusos megbetegedések esetén (influenza, megfázás, hörgőgyulladás, tüdőgyulladás, herpesz) az immunrendszer speciális fehérjéket, antitesteket termel. Ilyen antitest az immunglobulin-A (Ig-A). Ezek megtalálhatóak a nyálkahártyákban. Az L-GG fokozza az Ig-A aktivitást, meggátolja a kórokozók megtelepedését a nyálkahártyákon.
 • A L-GG bőrproblémák esetén is hatékony lehet. Dániában atópiás dermatitiszben szenvedő gyerekeken végzett vizsgálatban kimutatták, hogy a gyerekek 56%-a számolt be javuló tünetekről.
 • Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása révén allergiák esetén is jótékony lehet, ételintoleranciákban, laktóz- és gluténérzékenység tüneteinek csökkentésében.

Lactobacillus plantarum

LGG-probiotikum-komplex IBS
 • Hosszú ideig túlél a gyomorban, és számos olyan funkciót lát el, amellyel segíti az immunitás szabályozását. Ezenkívül képes megerősíteni a bélnyálkahártyát, és védelmet nyújtani a patogének ellen, amelyek veszélyeztethetik a bélfalat és behatolhatnak a véráramba [11].
 • Valójában az L. plantarumnak a bélnyálkahártyára gyakorolt ​​jótékony hatása talán a legfontosabb tulajdonsága, mivel csökkenti a bélpermeabilitást, ezáltal az áteresztő bélhez kapcsolódó problémakörök mértéke is enyhül – beleértve szinte minden agyi rendellenesség fokozott kockázatát.
 • Érdekesség, hogy ez a törzs természetes környezetében például a kimchiben vagy a savanyú káposztában található meg.

Bifidobacterium lactis B420™

 • Segíti a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Leggyakoribb alkalmazási területe az immunrendszer támogatása, allergiák/ekcéma, hasmenés, áteresztő bél és káros glutén hatások kiegészítő kezelése.
 • Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy túléli a bélben való áthaladást, in vitro megfigyelések pedig kiváló tapadást mutattak az emberi vastagbél nyálkahártyájához. A B. lactis B420™ támogatja a bélgát integritását.
 • Elsődleges egészségügyi tulajdonságai a testsúlykontroll és az anyagcsere egészségének fenntartása [12-19]. Továbbá az Akkermansia muciniphila, az egészséges testtömeghez kapcsolódó baktériumfaj, a B420™ kiegészítés hatására megnő a bélrendszerben [20]. A B. lactis B420™ humán klinikai és állatkísérletek során is ígéretesnek bizonyult a súlykontroll támogatásában és a jobb anyagcsereállapot előidézésében [20-21].

Lactobacillus salivarius

 • L. salivarius a tejsav termelése által veszi fel a harcot a patogénekkel, kórokozókkal szemben. A szervezetünk több területén is megtalálható: a belekben, a hüvelyben, de legnagyobb mennyiségben a szájüregben, pontosabban a nyálban lelhető fel.
 • Pozitív hatásait számos publikáció alátámasztja, de elsődlegesen az száj egészségének, higiéniájának biztosításáról ismeretes. Enyhítheti a fogszuvasodás, ínygyulladás, szájszag, plakk-képződés tüneteit.

Bifidobacterium breve

 • B. breve szintén jótékony savakat termel, B-vitaminokat is szintetizál, segíti a kiegyensúlyozott emésztést, csökkenti a szervezetben az ammóniát termelő baktériumok mennyiségét.

Bifidobacterium lactis DSM 15954 (BB-12®)

 • A BB-12® törzset körülbelül 400 tudományos publikációban írták le, és több mint 200, embereken végzett vizsgálatokról szóló publikáció támogatja. Tudományos kutatások eredményeként a gyomor-bélrendszer egészségének és az immunrendszer egészségének előnyeivel is társították [22-24].
 • A BB-12® törzset számos emberen tesztelték, a koraszülöttektől az idősekig, sokféle egészségügyi területen. A B. lactis elősegíti a szájüreg flórájának egészségét, hozzájárul a kiegyensúlyoztt székletürítéshez.

Bifidobacterium longum

 • B. longum baktérium a belekben tej-, ecet-, hangyasavat termel annak érdekében, hogy a kórokozók ellen hatékonyan tudjon védekezni a szervezet.
 • Számos dokumentáció kiemeli jótékony hatásait: a bélfal helyreállításában, irritábilis bél szindróma (IBS) és laktózintolerancia tüneteinek enyhítésében.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!