YiYa E-vitamin komplex 60 db

YiYa E-vitamin komplex 60 db
YiYa E-vitamin komplex 60 db
YiYa E-vitamin komplex 60 db
YiYa E-vitamin komplex 60 db
Ár:
6.600 Ft(5.197 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11340
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa teljes spektrum 8-E-vitamin komplex - kevert tokoferol/tokotrienol kapszula

Az E-vitamin védi a szív és érrendszer, az idegrendszer, a bőr és a sejtek egészségét¹

YiYa 8-E-vitamin kevert tokoferol / tokotrienol komplex teljes spektrum kapszula

A természetben előforduló E-vitamin 8 komponensből áll. A hagyományosan ismert négy tokoferol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer), és négy nagyon ritkán előforduló tokotrienol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer) alkotja az E-vitamin családot.

A YiYa 8-E-vitamin egy teljes spektrum tokoferol/tokotrienol E-vitamin komplex. Az első olyan E-vitamin készítmény Magyarországon, amely a kiváló felszívódású Natural E3® vörös pálmaolaj tokotrienolokat kevert tokoferolokkal kombinálja, ezáltal mind a 8 db E-vitamin izomert tartalmazza jól hasznosuló formában. Ez a kombináció sokszorosan felülmúlja az összes klasszikus E-vitamin (alfa-tokoferol) készítmény hatékonyságát, és újraértelmezi mindazt, amit az E-vitaminról eddig gondoltunk.

Új termékünk 20%-kal megnövelt mennyiségű, 63 mg tokotrienol tartalommal rendelkezik! Szójamentes! GMO-mentes repceolajból kivont kevert tokoferolokkal és vöröspálma tokotrienolokkal!

A természetes E-vitamin tokoferol és tokotrienol molekula szerkezete


A Tokotrienol a leghatékonyabb és legsokoldalúbb antioxidáns E-vitamin molekula. Kiemelkedő biológiai aktivitását molekula-szerkezetének köszönheti. A kettős kötésék jelenléte az oldalsó zsírszerű láncban lehetővé teszi, hogy könnyedén áthaladjon a sejt-membrán kettősrétegén és beépülve a sejtmembránba folyamatos antioxidáns és gyulladáscsökkentő védelmet biztosítson, ami létfontosságú a krónikus problémák, mint pl. érrendszeri és rosszindulatú folyamatok kockázatának csökkentésében.

Natural E3® a maláj DavosLife™ cég vörös pálmaolajból kinyert E-vitamin izomer koncentrátuma. Természetes arányban tartalmazza az összes tokotrienol molekulát, egy jól felszívódó és hasznosuló formában. A pálmaültetvényük egy környezeti szennyezésektől védett vegetáció, az elkészült kivonat mesterséges adalékanyagoktól és szennyezésektől mentes.

DavosLife Naturale logoYiYa 8-E-vitamin kevert tokoferol / tokotrienol komplex teljes spektrum kapszula tabletta összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a 8-E-vitamin komplex?

8-E-vitamin komplex kapszula tabletta Ideg-, szív-, érrendszer védelme, termékenység
 • Általános gyulladáscsökkentésben, rosszindulatú, oxidációs folyamatok visszaszorításában¹
 • szív- és érrendszer védelmében, érelmeszesedés kockázatának csökkentésében, LDL-, trigliceridszint és vérnyomás szabályozásásában¹
 • Idegrendszer támogatásában, esetleges károsodások megelőzésében¹
 • Termékenység megőrzésében és fokozásában¹
 • Nőgyógyászati problémák, policisztás ovárium szindróma, endometriózis, mellciszták kiegészítő kezelésében¹
 • Az optimális tesztoszteronszint beállításához (férfiaknál, nőknél egyaránt)¹
 • prosztata különböző elváltozásainak kiegészítő kezelésében¹
 • Hormonális típusú hajhullás tüneteinek enyhítésében¹
 • Bőr rugalmasságának, épségének megőrzésében¹
 • bőr gyulladásos állapotainak, akné, ekcéma, pikkelysömör kiegészítő kezelésében¹

Érszűkület elleni védekezés¹

E-vitamin komplex artéria érszükület kapszula tabletta
 • Az érszűkület egy olyan kóros állapot, amikor koleszterin zsírszerű lerakódások keletkeznek az ér belső falán. Ezek a lerakódások teljes érelzáródásokhoz vezethetnek, ami így elzárja a szív és az agy vérellátását, és szívinfarktushoz, agyvérzéshez vezethet.
 • Az E-vitamin tokotrienol molekulákról kimutatták, hogy képesek csökkenteni az érelmeszesedés kialakulásának esélyét [2]. Klinikai vizsgálatban csökkentették a nyaki verőér elzáródását, a vér áramlása az agyba jelentősen javult, és így csökkentették az agyvérzés és érelmeszesedés kockázatát. (A hagyományosan ismert E-vitamin alfa-tokorefol erre alkalmatlan)
 • A tokoferolok és tokotrienolok érrendszervédő hatását tovább fokozhatjuk Rezveratrol flavonoidok, D3-vitamin & K2-vitamin, Omega-3 zsírsavak és Q10 együttes használatával.

Koleszterinszint, koleszterin oxidáció védelme¹

e-vitamin D3, K2-vitamin komplex kapszula szív koszorúér elzáródás tabletta
 • Az E-vitamin tokotrienolok gátolják a koleszterin termelődését azáltal, hogy blokkolnak egy kulcs enzimet (HMG-CoA enzim), amely szabályozza a koleszterin szintézist.
 • Humán klinikai vizsgálatban az alanyok 100-200 mg tokotrienolt kaptak 4-10 héten keresztül, és ennek hatására 8-25%-kal csökkent az LDL koleszterinszintjük, mindezt a sztatin gyógyszerekre jellemző mellékhatások nélkül [3-5]. Azok a betegek, akik sztatinokat és tokotrienolokat együttesen használtak magasabb koleszterincsökkentést értek el, mint a sztatinokkal egyedül.
 • A tokotrienolok antioxidáns képessége 40-60-szorosa tokoferol társaiknak [6]. A tokotrienolok ezáltal sokszorosan hatékonyabbak a koleszterin oxidáció gátlásában (lipid-peroxidáció), és annak az érfalra gyakorolt kártékony hatásának megakadályozásában, mint a hagyományos E-vitamin (alfa-tokoferol).

Egészséges keringési rendszer és vérnyomás támogatása¹

E-vitamin komplex vérnyomás tabletta
 • A tokotrienolok jótékonyan támogatják az erek egészséges állapotát és a normál vérnyomás fenntartását: növelni tudják a sejtközi folyadék mennyiségét, ami a vérnyomás csökkentés irányába hat, csökkentik a zsíroxidációt a vérben, így megvédik az ereket a gyulladással járó elváltozásoktól [8,9].
 • Az E-vitamin tokoferolok és tokotrienolok fokozzák a nitrogén-monoxid (NO) gáz érfallazító hatását. Klinikai vizsgálatban a Tocomin Suprabio az érfal rugalmasságát megnövelve csökkentette a szívbetegség rizikófaktorát [7]. Gátolta a trombocita aggregációt (vérlemezke összetapadást), ezáltal véd a trombózis és a szívproblémák kialakulása ellen.

Rosszindulatú folyamatok ellen¹

E-vitamin komplex daganatos betegségek kutatás tabletta
 • A tokotrienolokról, különösen a delta-és gamma tokotrienolokról kimutatták, hogy gátolják számos típusú rosszindulatú elváltozás kialakulását [1] (mell, prosztata, vastagbél, tüdő, gyomor, bőr, hasnyálmirigy).
 • Pálmaolaj alapú tokotrienolok képesek gátolni mind az ösztrogén pozitív és ösztrogén negatív mellrák sejtszaporodást [10-12, 14] (A hagyományosan ismert E-vitamin alfa-tokorefolnak ilyen hatása nincs).
 • Sejtkultúrákon végzett vizsgálatokban hatékonyabban gátolta a rosszindulatú sejtosztodást, mint az ismert anti-ösztrogén gyógyszer, a Tamoxifen [13]. Kutatások azt is igazolták, hogy kiegészítő kezelésként alkalmazva a tokotrienolok tovább képesek növelni a tamoxifen hatékonyságát.
 • Egy vizsgálatban kimutatták, hogy azoknál a férfiaknál, akik a legmagasabb gamma-tokotrienol és gamma-tokoferol szinttel rendelkeztek, ötször alacsonyabb volt a prosztatarák kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik nem használtak gamma-tokotrienolt és tokoferolt [15].
e-vitamin komplex idegrendszer vedelem kapszula

Idegrendszer és az agy védelme¹

 • Számos jelentés szerint az E-vitamin izomerek erős idegrendszervédő (neuroprotektív) hatást fejtenek ki a legkülönbözőbb körülmények között: a kórosan magas vércukorszint, alkohol okozta idegkárosodás, a krónikus alkohol okozta kognitív diszfunkció, agyi vérkeringési zavar, stb.
 • Egy 3 évig tartó 400 páciensen végzett vizsgálat [16] igazolta a tokotrienolok agyi idegrendszert védő hatását: az alfa-tokotrienol már kis mennyiségben is jelentős védelmet nyújt az agyvérzés okozta idegrendszeri károsodás kockázata ellen.

Bőrfiatalítás, hajhullás ellen, testápolás¹

e-vitamin komplex bőrfiatalítás, bőrvédő kapszula tabletta
 • A tokotrienolok optimálisan halmozódnak fel a bőr felső rétegeiben. Gátolják a bőr öregedését, védenek az UV / ózon sugárzás káros oxidációs hatásától. Tokotrienollal kezelt bőrben található az E-vitaminok koncentrációja 7-30 szer nagyobb, mint a kontroll bőrréteg esetén [17].
 • Kimutatható, hogy a tokotrienolok az alfa-tokoferolnál lényegesen nagyobb koncentrációban halmozódnak fel a bőrben, és hatékonyabb védelmet biztosítanak az UVB fény káros hatásai ellen. A tokotrienolok tovább növelik a hatékonyságát fényvédő kozmetikumoknak, amelyek az ultraibolya sugárzás behatolásának mértékét csökkentik, vagy elnyelik.
 • Kettős placebo kontrollált vizsgálatban a Tokotrienolok (50mg) es Astaxanthin (2mg) együttes használata növelte a száraz bőr nedvesség tartalmát, rugalmasságát, csökkentette a ráncosodás mértékét, és segítette a szem alatti karikák eltűnését [18].
 • Férfias típusú hajhullásban szenvedőknél napi 2x50mg tokotrienol használatával 8 hónap után számottevő hajsűrűség növekedést értek el, köszönhetően a tokotrienolok gyulladáscsökkentő és bőrvédő hatásának [19]. Valószínűleg elmondható, hogy a hajhullás biológiájának megértésében és a hajhullás megakadályozásában a tokotrienolokra kiemelkedő szerep vár a jövőben.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!