Bemutatkozás


Biztos (Natur)pont a Hegyvidéken


Sokan ismerik az immár 22 éve működő Naturpont biobolt vitaminüzletet a Dolgos utca és a Süss Sándor sétány sarkán, így külön nem kell bemutatni a kellemes hangulatú boltot.

Azonban érdemes szétnézni, hogy milyen újdonságokkal várják az egészségük megőrzését, a betegségek megelőzését komolyan gondoló vásárlókat.

A Naturpont Biobolt 2001-ben nyitott a MOM Park Bevásárlóközpontban, majd 2011-ben költözött át a jelenlegi helyére. A kezdetektől családi összefogásban működő vállalkozás alapítója és motorja Reőthy Cecília volt, akinek a férjével, Tóth Ferencz festőművésszel született két gyermeke, Krisztián és Krisztina, akik felnőttként tovább üzemeltették és fejlesztették a boltot.

Mint sok másik vállalkozás életében, a Naturpont Bioboltnál is nagy kihívást jelentett a Covid-pandémia időszaka, azonban a biobolt bezárás nélkül rendelkezésre állt, és ezzel sokat segített az egészségmegőrzés területén a kerületi lakosoknak is.

Kis üzlet – minőségi választék

A plázákban található, szinte mindent árusító üzletek mellett miért érdemes betérni egy kellemes hangulatú kisebb boltba? Azt gondoljuk, hogy a kerületben élőknek nem kell sokáig magyarázni, hogy egy ilyen üzletben a személyes kiszolgálás mellett mennyivel jobban segít nekik, hogy megoldást találjanak problémáikra.

A tulajdonos folyamatosan figyelemmel kíséri az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés területén folyó kutatásokat, és odafigyel arra, hogy az azok eredményeként kapható új fejlesztésű termékek mihamarabb elérhetők legyenek a vásárlók számára.

Az elmúlt években ezen a területen folyamatosan növekedett mind a kereslet, mind a kínálat a kollagének tekintetében, valamint az egyéb fehérjékre (főként vegán) és aminosavakra.  Ezek többféle kombinációban kaphatók, legyen szó ízületi, kötőszöveti problémákról vagy akár mindkettőre egyszerre.

Sok kutatás és fejlesztés zajlik a táplálékkiegészítő iparágban, így egyre hatékonyabb készítmények léteznek. Ezek közül kiemelkedik egy igazi úttörő szegmens, amely az emberi mikrobiomot kezdi megismerni, és egyre hatékonyabban, szelektált törzseket képes bejuttatni a bélflóránkba, a különböző problémáinknak megfelelően. Mindazonáltal az emberi bélflórát mélységében még csak most kezdjük megismerni, hiszen több mint ötezer barátságos baktériumtörzs létezik, és csak néhány százalékuk szerepét ismeri a tudomány. A bélflóránk az emésztésünkön túlmutatva kihat a testsúlyunkra, a kedélyállapotunkra, az immunrendszerünkre (például koronavírusok elleni védekezés), a bőrünk állapotára és még sok mindenre.

Még mindig sokan küzdenek poszt-covidos tünetekkel, de már erre is léteznek termékek. Például a sikiminsav, amit fenyőből vonnak ki, vagy a C60 fulerén, ami a szénnek a legújabban felfedezett formája (focilabda alak), vagy a nattokináz (a nattó tradicionális japán étel alapján), amivel a japánok kísérleteznek, de idesorolható a Fucoidan hólyagmoszat is.

Évszakhoz kapcsolódóan fontos az immunvédelemre hangsúlyt helyezni, mert járványok mindig is lesznek, és ezeknek kedvez az ősz és a tél. Itt elsősorban bizonyos ásványi anyagok (cink, szelén), vitaminok (D-vitamin, C-vitamin, +NAC) és gyógynövények (feketekömény, bíborkasvirág, csűdfű, bodza, macskakarom, homoktövis, bodorrózsa, kvercetin), valamint a gyógygombák szerepe értékelődik fel.


 

Legfrissebb hírek

Elindult webáruházunk!
2024.01.01.

Bízunk benne, hogy megtalálja a keresett terméket!


Aktuális kuponjaink
2023.11.30.

Töltse le kuponjainkat és jöjjön be hozzánk!

Lépjen kapcsolatba velünk!