YiYa Astaxanthin + karotinoid komplex 60 db

YiYa Astaxanthin + karotinoid komplex 60 db
YiYa Astaxanthin + karotinoid komplex 60 db
YiYa Astaxanthin + karotinoid komplex 60 db
YiYa Astaxanthin + karotinoid komplex 60 db
Ár:
8.990 Ft(7.079 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11330
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Astaxanthin, Zeaxantin, Lutein, Likopin - karotinoid komplex

Az Asztaxantin hozzájárul az éleslátáshoz, a retina védelméhez és a szemfáradtság csökkentéséhez. A karotinoidok védik a szív, érrendszer, agy, idegrendszer, bőr és prosztata egészségét¹

YiYa Asztaxantin Zeaxantin Lutein Likopin szemvédő kapszula tabletta

karotinoidok a növények változatos piros, sárga, narancssárga színét adó, zsíroldékony molekulák. Az A-vitamin családjába tartoznak. Rendkívül hatékony antioxidánsok, amelyek képesek átjutni a sejtmembránon, áthatolni a vér-agy és vér-retina gáton (ez a képesség ritka a természetben, csak kivételes molekulák mint pl. az E-vitamin izomerek és az Alfa-liponsav képesek hasonlóra), erőteljes védelmet biztosít a szem, az agy és a központi idegrendszer számára [1].

Az Astaxanthin (asztaxantin) "a karotinoidok királya". A természetben ismert legerősebb antioxidáns karotinoid molekula. A H. pluvialis mikroalgafajban található, a lazac, a homár, a rákok és egyéb ezt az algafajt fogyasztó tengeri élőlények vöröses színét adja. Hatékonyan gátolja az ultraibolya sugárzást, csökkenti a gyulladásos reakciókat, védi és elősegíti az egészséges immunműködést, csökkenti a rák kockázatát, mérsékli a cukorbetegség hatását, védi a szívizmot és az ereket, lassítja az agy öregedését és támogatja a szem egészségét. Az asztaxantin képes felvenni a harcot az öregedés ellen, nemcsak a bőrben, hanem testszerte a szervekben és a szövetekben [34].

Új termékünk paradicsomból kivont Likopinnal bővült. A likopin egy sokoldalú karotionoid molekula, amely a szem, bőr, agy/idegrendszer, szív/érrendszer és a prosztata védelmére alkalmas. Tulajdonságait tekintve a Likopin az Asztaxantinnal vetekszik, a szakirodalom a legértékesebb karotinoidok között tartja számon.

Az asztaxantin molekula beépül a sejtmembránba

Az Astaxanthin egy hosszú zsírszerű lánccal rendelkező molekula, a végein két poláris (vízoldékony) gyűrűs csoporttal. A változó kettős kötések jelenléte a láncban erőteljes antioxidáns (elektrontöbblet) képességgel ruházza fel, valamint ezek a kötések képesek a nagy energiájú ibolya/UV sugárzást elnyelni, ami a szemünk védelmében elengedhetetlen. A molekula szimmetrikus szerkezetéből adódóan keresztülhatol/beépül a sejtmembrán kettős-rétegébe, és a sejten belüli és kívüli térrészben egyszerre fejti ki védő hatását. A szemünkben az astaxanthin, zeaxanthin, lutein és likopin hatékonyan beépül a retinába (látó-ideghártya), és véd a retina éleslátásért felelős része, a makula pigmentjeinek egészségének megőrzésében [3].

az asztaxantin, zeaxantin, lutein, likopin molekula szerkezete

YiYa asztaxantin, zeaxanthin, lutein, likopin kapszula tabletta összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az Astaxantin+ karotinoid komplex?

Astaxantin, zeaxantin, lutein kapszula tabletta szemtámogatás, látás
 • A szem egészségének megőrzésében ¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Fekete Áfonya, Izotóniás italpor/kapszula
 • Időskori szemproblémák (makuladegeneráció, szürkehályog, zöldhályog, magas szemnyomás, retinopátia) megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: R-Alfa-Liponsav, Rezveratrol+, Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol
 • Szemfáradtság, éleslátás, fókuszálás javításában¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol
 • A szem hidratáltságának megőrzésében, szemszárazság esetén¹. Ajánlott kiegészítő: Krill olaj, Kolin & Inozitol, Izotóniás italpor/kapszula
 • Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹. Kiegészíthető: Rezveratrol+, 8-E-vitamin komplex, Nano Q10/ Q+ Ubiquinol/ Q10
 • Idegrendszer támogatásában, az agy vérellátásának növelésében (stroke utáni felépülésben), kognitív képességek és mentális egészség megőrzésében¹ Kiegészíthető: Citikolin, Krill olaj, B-vitamin komplex
 • A bőr egészséges állapotának fenntartásában, UV sugárzás elleni bőrvédelem segítésében, a bőr öregedése elleni védekezésben¹ Kiegészítés: 8-E-vitamin komplex, Kollagén I.+ II., Rezveratrol+, Cink & Réz

A szem védelme¹

éleslátás astaxanthin zeaxanthin lutein kapszula tabletta
 • A karotinoidok jótékonyan halmozódnak fel a szemünkben. A zeaxantin elsősorban a retinán az ún. csapokban koncentrálódik, amelyek a színlátásért felelősek, a lutein pedig a retina periférián a pálcika sejtekben, amelyek a fekete-fehér látásban játszanak szerepet. Az asztaxanthin a szivárványhártya izomban halmozódik fel, ezáltal hozzájárulhat a sugártest funkció javításához, az optimális fókuszáláshoz és megfelelő szem akkomodációhoz.
 • Az asztaxantin csökkenti az UV fény által kiváltott káros oxidációt okozó folyamatokat a szemlencsében.
 • Az asztaxanthin és egyéb karotinoidok hatására a kutatások egyértelmű javulást mutattak a retina jelátviteli működésében, segít a retina károsodásának megelőzésében is [4,5].
 • Az asztaxantin gátolja a gyulladásos folyamatokat a szemben, blokkolja a gyulladásos immunválaszban résztvevő nukleáris faktor kappa B (NF-kB) jelátviteli útját [6,7].
 • szemfáradtság gyakori panasz a számítógép előtt órákat töltő emberek körében. Napi 5 mg asztaxantin használata esetén 54 százalékkal csökkent a szemfáradtság, és megnövekedett a szem alkalmazkodó képessége a fokozott terheléshez, a monitor előtt dolgozók esetében [2].
szemfáradtság astaxanthin zeaxanthin lutein kapszula tabletta
 • Napi 6 mg asztaxanthin hatására javult a szem fókuszálási alkalmazkodó képessége, az alanyok szélesebb látási tartományban voltak képesek az éleslátásra, a tárgyakra való fókuszálásra [14].
 • Az asztaxantin jótékony hatását kutatások igazolták a három leggyakoribb időskori szemproblémával kapcsolatban: az időskori sárgafolt sorvadás, a szemlencse elszürkülése és a kórosan magas szemnyomás esetén.
 • Lutein és zeaxantin fogyasztásával 32 %-kal kisebb volt a szürkehályog kialakulásának kockázata egy 1802 nőt vizsgáló kutatás során [8]. Kettős vak, randomizált klinikai kísérlet során 17 szürkehályogban szenvedő páciensnek adtak luteint (15 mg, heti 3 alkalom, két éven át). A résztvevők éleslátása javult a kezelés eredményeképpen [9].
 • Az asztaxanthin (4 mg/nap), lutein (10 mg/nap), zeaxanthin (1 mg/nap) javította az éleslátást és a kontrasztot korai időskori makuladegenerációban szenvedő páciensek esetében [10]. Laborkísérletek eredményei alapján az asztaxantin védi a retina sejtjeit az oxidatív stresszel szemben, és csökkenti a retina kóros elváltozása által érintett terület nagyságát [11, 12].

Az agy és az idegrendszer védelme¹

e-vitamin komplex idegrendszer vedelem kapszula
 • Az asztaxantin sokoldalú, jótékony hatást fejt ki az agyban [19]. Ellentétben sok más antioxidáns molekulával, az asztaxantin átjut a vér-agy gáton, amely lehetővé teszi az agyszövetben történő jótékony felhalmozódását és az agyi idegsejtek védelmét [20].
 • Állatokon végzett kísérletekben az asztaxantin csökkentette az agyi vérkeringési zavar kockázatát, csökkentette az agyvérzéssel érintett területek méretét, és javította a motoros aktivitást egy roham után [21-23]. Egy vizsgálat igazolta, hogy az asztaxantin előkezelése megakadályozta az iszkémiás agyi sérülést az agy egyik legnagyobb artériájának 2 órán át tartó blokkolása után [23].
 • Egy humán, korral járó feledékenységgel foglalkozó vizsgálatban napi 12 mg astaxanthin javította a kognitív képességet és tanulási pontszámokat az egészséges, közép- és időskorú egyének esetén [24].
 • A kutatók megjegyzik, hogy az asztaxantin közvetlen jótékony hatással van az epilepsziára, mivel védi az agyat az oxidatív károsodástól, csökkenti a lipidperoxidációt és megakadályozza a mitokondriális károsodást. A hatások különösen akkor figyelemre méltóak, ha az asztaxantint omega-3-al kombinálják.

Bőr védelme az UV sugárzás ellen, bőrfiatalítás¹

e-vitamin komplex bőrfiatalítás, bőrvédő kapszula tabletta
 • Az asztaxanthin jótékonyan halmozódik fel a bőr külső és mélyebb rétegeiben is (a fényvédő kozmetikai szerek csak a legkülső rétegeket érik el) [15,16], ezáltal hatékony védelmet nyújt a legerősebb környezeti kockázati tényező, az ultraibolya sugárzás ellen [17].
 • Az ultraibolya sugárzás fokozza bőr öregedését, bőrünk idővel beesett és ráncos lesz, valamint a bőrszövet rosszindulatú elváltozásainak kockázata megnő.
 • Humán vizsgálatok kimutatták, hogy napi 6 mg asztaxantin szedése 6-8 hét alatt lecsökkentette a szarkalábak és ráncok mértékét, miközben javította a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát és a bőr textúráját mind a férfiaknál, mind a nőknél [16].
 • Kettős placebo kontrollált vizsgálatban asztaxanthin (2mg) és E-vitamin tokotrienolok (50mg) együttes használata növelte a száraz bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát, csökkentette a ráncosodás mértékét, és segítette a szem alatti karikák eltűnését [18].

Az egészséges szív- és érrendszer fenntartása ¹

asztaxantin, szívvédelem kapszula tabletta
 • Az asztaxanthin csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Gátolja az LDL oxidációt, növeli a HDL (jó) koleszterinszintet, támogatja az egészséges glükózanyagcserét, csökkenti az artériás elzáródás kockázatát [25].
 • Egy 2020-as kísérleti tanulmány megállapította, hogy a három hónapos asztaxantin-pótlás csökkentette az oxidatív stresszt és javította a szív összehúzódását szívelégtelenségben szenvedő betegeknél [26].
 • Az asztaxantin támogatja az egészséges glükóz anyagcserét is, segít megelőzni és szabályozni a II-es típusú cukorbetegséget.
 • 2018-ban 44 fő II-es típusú cukorbetegségben szenvedő beteget vizsgáltak. 8 hét elteltével, akik asztaxantint kaptak, jelentősen megnövekedett az adiponektin szintje. Az adiponektin egy fehérjehormon, ami csökkentheti a magas inzulinszintet. Valamint csökkent a zsigeri testzsírtömegük, a trigliceridszintjük, az LDL-koleszterinszintjük és a szisztolés vérnyomásuk is [27].

További növényi komponensek¹

e-vitamin komplex bőrfiatalítás, bőrvédő kapszula tabletta
 • likopin egy nagyon értékes karotinoid. A szervezetben a likopin elősegíti a vérerek működését, támogatja a normál inzulinérzékenységet, és segít fenntartani az egészséges vérnyomásszintet [29-30].
 • A likopin leginkább a prosztatarák kockázatának csökkentésében játszott szerepéről ismert. Gátolja a prosztatarák progresszióját, a rosszindulatú sejtek proliferációját és segíti ezen sejtek apoptózisát (sejthalált) [28].
 • A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a lutein és a zeaxantin, amelyek jól ismertek a szem védelméről, fontos szerepük van az agyműködés segítésében. Jótékony hatással van a gyorsabb gondolkodásra, a vizuális memóriára, a kognitív rugalmasságra és a jobb agyi véráramlásra [31-33].
 • A lutein és a zeaxantin továbbá figyelemreméltó a rosszindulatú folyamatok és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

» Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok - Astaxanthin

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!