YiYa Magnézium-malát 75 db

YiYa Magnézium-malát 75 db
YiYa Magnézium-malát 75 db
YiYa Magnézium-malát 75 db
YiYa Magnézium-malát 75 db
Ár:
4.990 Ft(3.929 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11364
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Magnézium-malát - a normál izomműködéshez és az energikusság fenntartásához!

A magnézium-malát hozzájárul a megfelelő izomműködéshez, az energiatermeléshez, a fáradtság csökkentéséhez és a normál vérnyomás fenntartásához.¹

YiYa Magnézium-malát kapszula

Magnézium-malát a magnézium almasavval alkotott sója. Ez az egyik legjobban felszívódó szerves magnéziumforma. Biológiai aktivitása az almasavban rejlik, amely a gyümölcsökben természetesen előforduló molekula [1]. A Krebs-ciklusban, a szervezet energiatermelő folyamataiban játszik fontos szerepet, amely így magnéziummal kombinálva remek lehetőség a sejtszintű energia fokozására.

A magnézium létfontosságú elektrolit. Egészségvédő hatásai széles körben érvényesülnek, hiszen részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és több mint 300 enzim működéséhez szükséges. Hozzájárul fokozott stresszhatás esetén a megfelelő relaxációhoz, a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer és izomzat megfelelő működéséhez, a normál csontozat és fogazat fenntartásához, a meszesedés (kálcium lerakódás) megakadályozásához, a D-vitamin optimális működéséhez. Napjainkban nagyon gyakori jelenség a magnéziumhiány. Ez esetben előforduló kellemetlen tünetek a fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák, anyagcsere-zavarok és izomgörcsök lehetnek.

Vegán termékYiYa Magnézium-malát kapszula tabletta összetétel

Az almasavról¹

magnézium-malát kapszula tabletta ATP-szintézis
 • Az almasav gyümölcsökben és zöldségekben is fellelhető, például almában, citromban, körtében, narancsban, szőlőben, fekete szederben, brokkoliban, paradicsomban, sárgarépában stb.
 • Részt vesz a sejtszintű energiaháztartásban, a kiegyensúlyozott ATP-termelésben. Elősegíti az ásványi anyagok optimális felszívódását: többek között növeli a vas abszorpcióját, szabályozza a kalcium megfelelő hasznosulását (kalcium alapú vesekövek prevenciója) [2].
 • Kutatások hasznosnak vélték fibromyalgiában, mely a központi idegrendszert érintő, a lágy szövetekben, izmokban manifesztálódó fájdalmas megbetegedés [3].
 • Hozzájárul a sportteljesítmény fokozásához, gyorsítja a izomszövet regenerációját.

A magnézium ásványi anyag élettani hatásai széles skálán mozognak.¹ De milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre kifejezetten a Magnézium-malát?

magnézium-malát kapszula tabletta Nőgyógyászati problémák
 • Sportoláshoz, izomfájdalmak csökkentésére¹
 • Krónikus fáradtság esetén, energiahiányos állapotokban¹
 • Magas vérnyomás kiegészítő kezelésében¹
 • Vesekőre való hajlam esetén¹
 • Nőgyógyászati problémák esetén (cisztásodás)¹
 • PMS, premenstruációs tünetek csökkentésére, menstruációs görcsök enyhítésében¹

Megjegyzés: hosszú távon a különböző magnéziumformákat nyugodtan kombinálhatjuk egymással. Érdemes több formátumot is kipróbálni, hogy megtaláljuk a számunkra személyre szabott magnéziumkötést. Alkalmazhatóak felváltva, akár egy napon belül is. Példa: sportoláshoz Magnézium-malát, alváshoz Magnézium-glicinát, fokozott agyi tevékenység esetén Magnézium-taurát. Továbbá a magnézium elektrolit mellett ne feledkezzünk meg a többi rendkívül fontos ásványi anyagokról, és azok hiányainak tüneteiről (ld. Izotóniás italpor / kapszula).

Általánosságban a magnéziumról¹

magnézium-taurát kapszula tabletta Magnéziumhiány tünetei
 • Az egyik legáltalánosabb hiányállapot, amely jellemzi a modern ember táplálkozását, az alacsony magnéziumszint. A magnézium hozzájárul a mitokondriumok energiatermeléséhez, az anyagcsere folyamatok, az enzimek és neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) optimális működéséhez.
 • A magnézium számos más vitamin, ásványi anyag kiegyensúlyozott hasznosulását és aktivizációját idézi elő: D-vitamin, K-vitamin, kalcium.
 • Kutatások igazolták, hogy a magnéziumnak jelentős szerepe van a szívelégtelenség megelőzésében, részt vesz az egészséges vérnyomás és nitrogén-oxid arány fenntartásában.
 • Az idegrendszerre gyakorolt pozitív hatásai miatt elősegíti az pihentető alvást, enyhíti a feszültséget, frusztrációt és szorongást.
 • A magnézium támogatja a stabil vércukorszintet, és javítja az inzulin-érzékenységet.
 • A magnézium hiányának tünetei: gyenge izmok, görcsök, hiperszenzitivitás, szívdobogás, vérnyomás problémák, inzulin-érzékenység romlása, koncentrációs képesség csökkenése, szellemi fáradtság, szorongás, alvási nehézségek, csontritkulás.

Fontos megjegyezni, hogy ha a magnézium pótlásával nem enyhülnének a fentebb olvasott tünetek - izomgörcsök, szorongásos állapotok előfordulásának gyakorisága, alvási gondok, éjszakai felébredések stb. -, akkor mindenképpen az Izotóniás kapszula / italpor használatát javasoljuk (kálium-nátrium ionok kiemelkedő szerepe). Sok esetben hasonlóak az elektrolit ásványok hiányának tünetei!


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!