• Kezdőlap
 • Kategóriák
 • YiYa Izotóniás kapszula - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal 120 db

YiYa Izotóniás kapszula - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal 120 db

YiYa Izotóniás kapszula - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal 120 db
YiYa Izotóniás kapszula - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal 120 db
YiYa Izotóniás kapszula - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal 120 db
YiYa Izotóniás kapszula - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal 120 db
Ár:
5.500 Ft(4.331 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11653
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

Az elektrolitok hozzájárulnak a szervezet megfelelő hidratációjához, támogatják az ideg- és izomrendszer hatékony működését. Segítik a normál csontsűrűség, vérnyomás és inzulin-érzékenység fenntartását¹

YiYa Izotóniás kapszula elekrolit ásványokkal

Az izotóniás kapszula az izotóniás italpor kapszulás verziója, azoknak, akik inkább a kapszulák bevételét preferálják. Azokat az alapvető ásványi anyagokat tartalmazza, amelyek oldott formában találhatóak meg testfolyadékainkban, például a vérünkben, izzadságunkban, vizeletünkben. Ezeket az elektromos töltéssel rendelkező ionokat elektrolitoknak hívjuk. A kálium, nátrium, magnézium, kalcium, klorid mind olyan elektrolit ásvány, amelyekkel legtöbbször az általános vérvizsgálati leleteknél találkozunk. Az elektrolitok szervezetünk elengedhetetlen összetevői, a homeosztázis fenntartásának pillérei.

Feladataik közé tartozik a test folyadékháztartási egyensúlyának és a hidratációnak a fenntartása, az ideg-és izomrendszer megfelelő működésének támogatása. Pozitívan hatnak a szívizomzat működésre, a normál vérnyomás, a normál vesefunkció, a megfelelő csontsűrűség, az egészséges vércukorszint és inzulin-érzékenység fenntartására. Ezek az ásványi anyagok alapvető funkciókat látnak el a szervezetünkben, azonban a közöttük fellépő minimális arányeltolódás is gondot okozhat (ld. túlzott sófogyasztástól való alaptalan félelem. A sóbevitel nagyon fontos, de káliumbevitellel szükséges kiegyensúlyozni.).

Figyelem! Melegben, magas páratartalom esetén, vagy ha több hónapon keresztül hagyjuk állni a terméket, akkor a kapszulák összetapadhatnak, átnevesedhetnek. Kérjük, ezt megelőzésképpen tegye hűtőbe a terméket (légmentesen zárt kupakkal), és a hideg megőrzi a szavatosságot.

Vegán termék

Az Izotóniás kapszula lehetőséget nyújt az elektrolitok szervezetünk számára ideális arányban történő pótlására ásványi sók formájában. A vízben oldott ásványok gyorsan felszívódnak, pozitív hatásuk rendkívül hamar érezhető. Rendszeres használatukkal pedig számos jótékony, hosszú távú élettani folyamatot indíthatunk el. Az elektrolitok lényegében minden szervünk működését jó irányba befolyásolják. Az kapszula nem tartalmaz mesterséges ízesítőt, cukrot vagy egyéb segédanyagokat, a napi adagot egy nap elosztva vegyük be, lehetőleg étkezéssel.

Veseelégtelenség, ACE-gátló, béta-blokkoló vérnyomáscsökkentő és kálium-visszatartó vízhajtó gyógyszer használata esetén a terméket nem javasoljuk használni, mert túlzottan megemelheti a vér káliumszintjét, ami nem kívánt mellékhatásokhoz vezethet (szívdobogás, szábalytalan szívritmus, émelygés, zsibbadás, bizsergés, fáradtság, nehézlégzés)! Ez esetben helyettesítésként magnézium termékeink szedését javasoljuk.

YiYa Izotóniás kapszula, elekrolit ásványokkal összetétel

Ha veszítünk az elektrolitokból (például erőteljes fizikai munka, intenzív sport, hasmenéses állapot vagy mentális stressz stb. hatására), az arányok felborulnak szervezetünkben. Ilyen esetben rengeteg kellemetlen tünetet tapasztalhatunk: izomgörcsön, zsibbadáson, fejfájáson, szabálytalan szívverésen át, az alvási nehézségeken keresztül a krónikus fáradtságig. A kálium és magnézium pótlása központi témává nőtte ki magát az utóbbi években, mert egyértelművé vált, hogy a mai étkezési kultúra, a nyugati típusú táplálkozás nem bővelkedik ezekben az ásványokban. Ugyan vannak elektrolitokban gazdag élelmiszerek, mint pl. zöld levelesek zöldségek, gyümölcsök, de legtöbb esetben nem fogyasztunk elegendő mennyiséget belőlük (pl. napi egy tál zöld salátát meg kellene ennünk). Továbbá egyéb táplálkozási irányzatokban is szükséges az elektrolitok étrendi kiegészítése: alacsony szénhidráttartalmú diétáknál, ketogén étrendben, időszakos böjtöt követőknél vagy akár fogyási céllal diétázóknál.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az Izotóniás kapszula?

Izotóniás kapszula
 • Izomgörcsök esetén, izmok, inak lazítására
 • Sportolóknak, intenzív fizikai munkát végzőknek
 • Fokozott stressz (például vizsgaidőszak, munkahelyi nyomás) esetén¹
 • Mellékvese fáradtság, krónikus fáradtság, pánikszerű tünetek esetén¹
 • A szív működésének támogatására, a normál szívritmus és pulzus fenntartásához¹
 • Szabálytalan vagy magas vérnyomás esetén, a sztrók kockázatának csökkentésére.¹
 • Egészséges vércukorszint támogatására, cukoréhség csökkentésére
 • Túlsúly esetén a fogyás elősegítésére
 • Cukorbetegség, inzulin-rezisztencia esetén a vércukorkontroll javítására¹
 • Fejfájásos, migrénes esetekben¹
 • Krónikus székrekedés esetén
 • Ödémásodásban, veseműködés javítására
 • Alvásproblémákban: rendszertelen és nyugtalan alvás, gyakori éjszakai felkelés, lüktetés érzete a fülben, éjszakai izzadás
 • Máj támogatására
 • Csontritkulás ellen, gyenge fogak esetén¹
 • Fogyás, koplalás kellemetlen tüneteinek enyhítésére, a létfontosságú ásványi anyagok visszapótlására.
 • Alacsony kalóriabevitelű diétát, ketogén étrendet vagy böjtöt követőknek fontos ásványi anyagok tárháza
 • Kevés zöldségfogyasztás kiegészítőjeként (acidózis megelőzésére)
 • Túlzott koffeinfogyasztás negatív hatásainak ellensúlyozására
 • Tisztított (fordított ozmózisos) vizet fogyasztóknak a létfontosságú ásványi anyagok visszapótlására.
 • KÁLIUM (K+) Az intracelluláris tér fontos elektrolitja, a szív, a vese, az emésztőrendszer funkcióihoz nélkülözhetetlen. A nyugati típusú táplálkozásban nagyon gyakori az elégtelen káliumbevitel, az optimálisan ajánlott napi 4700 mg kálium alig felét fogyasztjuk el étkezéssel, ezért pótolni érdemes. A magas káliumfogyasztásnak számos pozitív hatása igazolt. Nagymintás vizsgálatok szerint 20%-kal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát [1]. Segíti a szívizomzat összehúzódását, a normál szívritmus és pulzus fenntartását, és csökkenti a sztrók és magas vérnyomás kockázatát. Megvédi az izomtömeg elvesztését, segít megőrizni a csontok ásványianyag sűrűségét és csökkenti a vesekövek képződését. Hozzájárul az egészséges vércukorszinthez. Ellensúlyozza a túlzott sófogyasztást.

  Hiányának lehetséges tünetei: a vesekőre való hajlam, az inzulin-rezisztencia lehetőségének kialakulása növekszik, fokozott édesség iránti vágy, fáradtság, székrekedés, görcsök, légszomj tünetek jelentkezhetnek. 1 liternyi vizelet ürítése során akár 2 g kálium is távozhat a szervezetünkből.
 • MAGNÉZIUM (Mg2+) Az ATP-termelés kulcsfontosságú résztvevője, enzimaktivátor, D-vitamin felszívódását elősegítő elektrolit. A magnézium görcsoldó, elősegíti az izmok elernyedését, ezért hasznos lehet a sportsérülések, izomfájdalmak kezelésére. Enyhítheti a menstruációt megelőző időszak kellemetlen tüneteit, valamint a menstruációs görcsöket is. A kutatások igazolták, hogy a magnéziumnak jelentős szerepe van a szívelégtelenségek megelőzésében, és hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához. A magnézium támogatja az egészséges vércukorszintet és javítja az inzulin-érzékenységet. Hiányának tünetei: gyenge izmok, hiperszenzitivitás, görcsök, izulin-érzékenység csökkenése.
 • NÁTRIUM (Na+) Az extracelluláris tér alapvető ionja, az agy és idegrendszer, az izmok működésének létfontosságú feltétele. Hiányának tünetei: fejfájás, étvágytalanság, fáradtság, légszomj, „ködös” gondolkodás. Továbbá az alacsony nátriumszint:
 • csökkenti a libidót,
 • gyengíti a gyomorsav minőségét,
 • negatívan befolyásolja az alvásciklust,
 • belső frusztrációt okoz, mert az akut és krónikus stresszes állapotok rengeteg elektrolitot, főleg nátriumot (mellékvese fokozott munkája) vonnak el a szervezettől.
 • KALCIUM (Ca2+) Hiányának tünetei: viszketés, érzékenység, görcs a lábban, talpban, krónikus köhögés.
 • KLORID (Cl-) Az extracelluláris tér elektrolitja, a folyadékháztartás egyensúlyának fontos szereplője.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!