YiYa Kalcium 60 db

YiYa Kalcium  60 db
YiYa Kalcium  60 db
YiYa Kalcium  60 db
YiYa Kalcium 60 db
Ár:
4.990 Ft(3.929 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11353
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Kalcium-malát - kiváló hasznosulású kalciumforma a természetes almasav tulajdonságaival!

A kalcium hozzájárul az erős csontozat és fogazat fenntartásához.¹

YiYa Kalcium-malát kapszula

Kalcium-malát a kalcium almasavval alkotott sója. Ezen kalciumforma kiváló hasznosulása, biológiai aktivitása az almasavban rejlik, amely a gyümölcsökben természetesen előforduló molekula [1]. Az almasav a Krebs-ciklusban, a szervezet energiatermelő folyamataiban játszik fontos szerepet, szabályozza a kalcium megfelelő hasznosulását.

Kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetünkben. Elsősorban a csontjaink, a fogaink és a körmeink strukturális vázának alkotójaként ismerjük, és általánosan a csontritkulás megelőzésének lehetőségével azonosítjuk. A kalcium a vérszérumban is megtalálható elektrolit: szükséges a véralvadáshoz, az enzimszabályozáshoz, hormonok felszabadulásához, a jelek továbbításához az idegsejtekben és az izomösszehúzódáshoz.

A kalciumot elsősorban szerves forrásból, élelmiszerekből javasolt pótolnunk, és nem vízben nehezen oldódó, kőszerű ásványi komplexekből, amiből nem szívódik fel megfelelően. Az optimális napi kalcium bevitel 700-800 mg körül van, ehhez nagy mennyiségben kellene zöldségféléket, minőségi tejtemékeket (pl. kemény sajtok) fogyasztanunk. Mivel egyre nagyobb problémát jelent a laktóz-intolerancia és kazeinallergia előfordulásának gyakorisága, a tejtermékek popularitása csökkent. Továbbá az újabb, innovatív kutatási eredmények pedig már megkérdőjelezik a tejtermékek kalciumtartalmának valódi felhasznosulását.

Vegán termék

Egyéb kalciumban gazdag élelmiszerek: leveles zöldek, spenót, kelkáposzta, brokkoli, mandula, szezámmag, fekete szezámmag, mák, zabpehely, szardínia, lazac, stb. Mivel legtöbben nem fogyasztunk elegendő kalcium tartalmú ételt - különösen a gyerekek, várandós anyukák és idősek -, ezért szükségünk van a pótlására. Ezt a célt szolgálja ez a közepes dózisú, kiváló felszívódású kalciumtermék.

Figyelem! Az egyoldalú és túlzott kalcium bevitel potenciálisan nem egészséges, ezért mindig figyeljünk oda mellette a megfelelő magnézium, D3-, K2-vitamin bevitelre is.

YiYa Kalcium-malát kapszula tabletta összetétel

A kalcium és csontképzés¹

csontritkulás kalcium kapszula
  • kalcium biztosítja a csontok és fogak szerkezetét és szilárdságát. Ha a napi kalciumbevitel nem elégséges, akkor a szükséges kalcium a csontokból pótlódik.
  • Amennyiben hiányoznak a csontképzéshez fontos összetevők, a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, nem tudnak újjáépülni, ami porózussá és törékennyé teszi őket. A csont szerkezetének megváltozásával nő a combnyak- és csigolyatörések kockázata.
  • A kalcium mellett a megfelelő csontsűrűség fenntartásához fontos ásványokra és nyomelemekre - magnézium, foszfor, bór, stroncium, cink, réz, mangán stb. -, zsírban oldódó vitaminokra (K2-, D3-, A-vitamin), illetve kollagénre van szükség.

Az almasavról¹

kalcium-malát kapszula tabletta Almasav
  • Az almasav gyümölcsökben és zöldségekben is fellelhető, például almában, citromban, körtében, narancsban, szőlőben, fekete szederben, brokkoliban, paradicsomban, sárgarépában stb.
  • Részt vesz a sejtszintű energiaháztartásban, a kiegyensúlyozott ATP-termelésben. Elősegíti az ásványi anyagok optimális felszívódását: többek között növeli a vas abszorpcióját, szabályozza a kalcium megfelelő hasznosulását [2].
  • Kutatások hasznosnak vélték fibromyalgiában, mely a központi idegrendszert érintő, a lágy szövetekben, izmokban manifesztálódó fájdalmas megbetegedés [3].
  • Hozzájárul a sportteljesítmény fokozásához, gyorsítja a izomszövet regenerációját.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!