YiYa Halolaj Omega-3 komplex 75 db

YiYa Halolaj Omega-3 komplex 75 db
YiYa Halolaj Omega-3 komplex 75 db
YiYa Halolaj Omega-3 komplex 75 db
YiYa Halolaj Omega-3 komplex 75 db
Ár:
8.000 Ft(6.299 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11347
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Halolaj Omega-3 - KD-Pür® - gyógyszerminőségű, nagy tisztaságú EPA/DHA komplex!

Az Omega-3 zsírsavak segítenek a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában, a hosszabb élettartam elérésében¹

YiYa Halolaj Omega-3 komplex - KD-Pür® kapszula

Az Omega-3 zsírsavak magasabb bevitelének hatékonyságát a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében számos tanulmány támasztja [1-7]. A termékünkben található Omega-3 zsírsavak természetes trigliceridek formájában vannak jelen. A triglicerid forma nagyobb biológiai hozzáférhetőséget tesz lehetővé, ami jobb felszívódást és hasznosulást jelent. A két fő Omega-3 zsírsav: az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).

Az Omega-3 zsírsavak esetén nagyon fontos elvárás a minőség, ami magába foglalja az alapanyag forrását, tisztaságát, feldolgozását, az oxidációtól való védelmet, avasodást, a megfelelő tárolást. Termékünket a német KD Pharma Group gyógyszeripari cég, a nagy tisztaságú Omega-3 zsírsavak vezető gyártója állítja elő. Kisméretű halakból (szardella, szardínia és makréla) koncentrált Omega-3 olajat állítanak elő Norvégiában, majd a további feldolgozás németországi gyógyszergyárban történik. A KD-Pür® technológiának köszönhetően gyengéden vonják ki (CO2 kivonatolással), és tisztítják a rendkívül érzékeny Omega-3 zsírsavakat, mindezt túlzott hő, kémiai oldószerek és oxigén nélkül [8]. A tartósítás természetes, kevert E vitaminnal (tokoferollal) történik.

Az Omega-3 zsírsavak szív-és érrendszervédő tulajdonságai: általános gyulladáscsökkentő, triglicerid- és koleszterinszint csökkentő, vérrögképződést gátló, vérnyomáscsökkentő, csökkenti a szívaritmiát, javítja az erek állapotát, segíthet szívinfarktus és stroke után az erek állapotának javításában. Továbbá kedvező hatással van az egészséges agyműködésre, a szembetegségek megelőzésére, terhesség során a magzat egészséges agyi és idegrendszeri fejlődésére, a szülés utáni depresszió megelőzésére, a memória és tanulási hatékonyság növelésére [9-12].

Nagyon fontos a termék oxidációtól, avasodástól való védelme a minőségmegőrzés szempontjából. A gyártótól a termék szállítása szárazjégbe csomagolva és 15 C° alatt történik, cégünk pedig a tárolásra (hűtőházban 16 C° alatt, fénytől védve) vonatkozó követelményeket szigorúan betartja. A Halolaj Omega-3 komplex termékünket javasoljuk lehetőleg hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan oxidáció-mentes maradjon termékünk. A javasolt tárolási hőmérséklet 15-25 C° alatt van. Termékünkben az Omega-3 koncentrált formában van jelen, kisméretű (12 mm) lágyzselatin kapszulában, így könnyen adagolható a gyermekek számára is.

A glikációs termékek természetes forrásai

KD Pharma Group az egyetlen olyan vállalat a világon, amely képes akár 99%-os tisztaságú Omega-3 koncentrátumokat kínálni. Ez az Omega-3 kutatásra és technológiára való összpontosítás révén valósul meg. Minden termékük gyógyszerminőségű, a gyártás NSF és cGMP tanúsítvánnyal rendelkező üzemben történik. A KD Pharma az alapanyagok feldolgozása során mindent megtesz az ökoszisztémára gyakorolt hatás minimalizálása érdekében. A nyersanyagokat olyan halászatokból szerzik be, amelyek betartják a szigorú globális fenntarthatósági szabványokat. Az összes olajuk Friends of the Sea (FOS) tanúsítvánnyal rendelkezik, és a feldolgozás során minimális hulladék keletkezik.

YiYa Halolaj Omega-3 komplex kapszula összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Halolaj Omega-3 komplex?

sziv-errendszer-kapszula
 • Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol, Nano Q10 + PQQ, NAD+, Krill olaj, Nattokináz
 • A vérnyomás szabályozásában, értágító ¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, Galagonya & Fokhagyma, Izotóniás italpor
 • Az érelmeszesedéskockázatának csökkentésében, a triglicerid- és koleszterinszint csökkentésében, vérrögképződést gátló hatású¹ | További javasolt kiegészítések: Rezveratrol, Szerrapeptáz, E-vitamin komplex
 • Az agy egészségének a védelmében, memória, kognitív funkciók javításában¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, Krill olaj, B-vitamin komplex
 • Akut és krónikus gyulladásos állapotokban, gyulladás- és fájdalomcsökkentésben¹ | További javasolt kiegészítések: Kurkuma CurQfen, Glutation, D3 & K2 komplex
 • Gyermekek egészséges idegrendszerének a védelmében¹ | További javasolt kiegészítések: Kolin & Inozitol, Krill olaj, Gyerek D3 & K2
 • Kismamáknak a magzati egészségért¹ | További javasolt kiegészítések: E-vitamin komplex, Magnézium-malát, D3 & K2 komplex
 • Rosszindulatú folyamatok megelőzésében és kiegészítő kezelésében¹

A minőségi halolaj jellemzői

emésztés enzim tabletta

Alapvető fontosságú az alapanyag tisztasága. Nehézfémektől mentes legyen és minél kíméletesebben történjen a feldolgozása. A KD-Pür® technológiának köszönhetően nagy tisztaságú Omega-3 halolaj koncentrátumok érhetők el. A gyógyszerminőséget elsősorban a rendkívül precíz, tiszta gyártási körülmények miatt emeljük ki.

A természetes triglicerid forma hatékonyabb, mint az észter forma. Jobb biológiai hasznosulást tesz lehetővé.

Fontos az Omega-3 zsírsavak koncentrációja, az EPA- és DHA-tartalom. A természetben ez a két zsírsav együtt van jelen a halolajban. Egymás hatását kiegészítik. Termékünk EPA/DHA tartalma: 300 mg/200 mg, amely egy könnyen lenyelhető lágyzselatin kapszulában van benne, így a napi ajánlott dózis 2-3 kapszula/nap. Általánosságban megfigyelhető a halolaj kapszulák nagy mérete, amely sok vásárló számára nem komfortos. Ezt próbáltuk kiküszöbölni a kisebb mérettel, így gyermekek számára is könnyen adagolható.

Az Omega-3 halolajak esetén nagyon fontos az oxidációtól (avasodástól) való védelem. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a megfelelő tárolásra. A KD Pharma Group vállalattól a halolaj hűtött körülmények (szárazjégbe csomagolva, 15 C° alatt) között érkezik, majd az üzemünk területén szintén hűtött raktárban (fénytől védett helyen) történik a tárolás is. Javasolt 15-25 C° alatt, fénytől védett helyen tárolni. Nyáron érdemes hűtőben tárolni a minőségmegőrzés céljából.

Oxidáció, avasodás, TOTOX szám¹

élőflóra probiotikum-komplex IBS
 • A halolajban többszörösen telítetlen kötésű zsírsavak (EPA, DHA) vannak, amelyek érzékennyé teszik az oxidációra. Az oxidáció során a zsírsavak kémiailag lebomlanak és avasodnak. Ennek a folyamatnak a hatására fokozatosan elveszti hatékonyságát, értékes tulajdonságait az adott molekula. Az Omega-3 zsírsavak mennyisége így elkezd csökkeni a termékben. Az oxidáció megelőzésére termékünk esetében természetes, kevert tokoferolt használnak.
 • Az avasodás egy mérhető érték. Három leggyakoribb mérőszáma: a peroxid-, az anizidin- és a TOTOX-érték. Az oxidáció során melléktermékek keletkeznek. Az elsőként keletkező vegyületek a peroxidok. Ez az oxidáció elsődleges mérőszáma. Azonban a peroxid-érték kezdetben nő, utána viszont csökken, mivel a lezajlott oxidatív reakciók után elfogynak. A másodlagos oxidációs vegyületek mérésére az anizidin-értéket használják. Az anizidin a peroxid bomlásakor keletkezik. A TOTOX-értéket (Totál Oxidációs érték) a peroxid- és anizidin-mérések felhasználásával számítják ki. Azonban ezek az értékek is félrevezethetőek lehetnek, ugyanis az Omega-3 tartalmú termékek csomagolásán feltüntetett TOTOX értékek a frissen előállított halolajét mutatják, nem pedig a fogyasztókhoz került termékét.
 • Bármennyire hasznosnak tűnhet az oxidációs értékek meghatározása, a minőség meghatározásához nem lehet csak ezekre hagyatkozni. Elsősorban ezek az értékek a friss termékre jellemzőek, a boltok polcain hónapok óta várakozó termékek esetén már az eredmények valószínűleg magasabbak lesznek.

Szív- és érrendszer egészsége, normál koleszterinszint¹

karnozin-kapszula-tabletta-anti aging-hosszú élet
 • Az Omega-3 zsírsavak ismerten gyulladáscsökkentő hatásúak, így minden gyulladásos betegségben, nem csak a szív- és érrendszeri betegségekben előnyös a használatuk [14]. Megfigyelték, hogy csökkenti a szélütés (stroke) kockázatát és a szívbetegségek okozta halálozást. A vérnyomáscsökkentő hatásuk az érfalak merevségét okozó gyulladás csökkentésén keresztül érvényesül [15-16].
 • Kiemelendő a vérzsírokra kifejtett hatása, szignifikánsan csökkenti a triglicerid- és koleszterinszintet és lassítja az ateroszklerózis folyamatát [17-18]. Az emelkedett trigliceridek, olyan anyagcserezavarokkal járnak, amelyek növelik a szívroham és a stroke kockázatát.
 • A halolaj csökkenti a triglicerideket és más érelmeszesedést kiváltó lipoproteineket (LDL,VLDL), azáltal hogy növeli a trigliceridben gazdag lipoproteinek kiürülését a véráramból, csökkenti a májban a trigliceridekben gazdag lipoproteinek termelését és szekrécióját, növeli a lipoprotein lipáz aktivitását, amely lebontja a triglicerideket, így a szervezet szövetei fel tudják használni a zsírsavakat [20-24].
 • A kutatók vizsgálták az Omega-3 zsírsavak és a hosszabb élettartam közötti összefüggéseket. Egy 2021-es tanulmány megállapította, hogy a magasabb Omega-3 vérszint a várható élettartamot 4,7 évvel megnövelheti [19].

Egészséges agyi működés, kognitív funkció, memória¹

karnozin agy memória
 • Az Omega-3 zsírsavak neuroprotektív hatásúak, segítik az idegsejtek működését, fejlődését. A DHA létfontosságú az agy korai fejlődéséhez és karbantartásához, míg az EPA szorosan összefügg a viselkedéssel és a hangulattal.
 • A tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akiknek vérében magasabb az Omega-3 zsírsav szint, olyan agyi előnyökkel járnak, mint a jobb kognitív eredmények, az életkorukhoz képest nagyobb szürkeállomány-térfogat, kevesebb agyi véráramlási zavarra utaló jel és alacsonyabb a demencia aránya, mint azokhoz képest, amelynek alacsonyabb Omega-3 zsírsavszintje van [25-30].
 • Az Omega-3 zsírsavak hatékonynak bizonyulnak depresszió, krónikus stressz, hanyatló kognitív funkció, szorongás, düh kezelésében [31-32]. Megfigyelték, hogy a kognitív funkciók javítása esetén a megfelelő B-vitamin szint is szükséges ahhoz, hogy az Omega-3 ki tudja fejteni pozitív hatását [34].

Várandósság, gyermekek idegrendszeri fejlődése¹

halolaj agy DHA
 • Az Omega-3 zsírsavak közül elsősorban a DHA-nak van fontos szerepe a magzat és a gyermek agyfejlődése szempontjából. A DHA az idegsejtek közti hatékony jelátvitelt biztosítja. A táplálékkal bevitt DHA aktívan beépül a magzat agyába a terhesség harmadik harmadától egészen a baba 2 éves koráig. Ezért nagyon fontos a megfelelő DHA bevitel a terhesség és a szoptatás alatt.
 • Egy brit gyermekgyógyász arra a következtetésre jutott, hogy ha megfelelő az anya, illetve a baba DHA szintje, születéskor a csecsemőnél jobb idegrendszeri, illetve látásfejlődést eredményez [33].


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!