WTN DHA 60 db

WTN DHA 60 db
WTN DHA 60 db
WTN DHA 60 db
WTN DHA 60 db
Ár:
7.700 Ft(6.063 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11766
Gyártó:
Elérhetőség:
3 db
Mennyiség:
db

Miben előremutató a WTN DHA, más, hasonló termékekhez képest?

Egyedülállóan nagy koncentrációban tartalmaz DHA-t (700mg/kapszula), közel minden egyéb Magyarországon kapható kapszulás omega-3 termékhez képest

A piacon megvásárolható készítményekben a DHA mellett leggyakrabban más zsírsavak is hasonló arányban vannak (pl. EPA) ez azonban gátolja a DHA felszívódását, mivel a DHA és az EPA felszívódásához ugyanarra az enzimre van szükség. A nagy tisztaságú DHA előnye ilyen formában az, hogy maximalizálni lehet a hatását, illetve a biológiai előnyeit ennek a zsírsavnak.

 

Természetes E-vitaminnal, kevert tokoferolokkal van tartósítva, nem pedig a gyenge minőségű szintetikus Dl-tokoferil acetáttal, vagy D-tokoferil-acetáttal, és nem is izolált alfa tokoferollal.

 

Milyen esetekben használd?

A dokozahexaénsav (DHA) egy olyan omega-3 zsírsav, amelyet az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért külsődleges pótlása különösen fontos. Alapvető az agy és a szem megfelelő működése szempontjából.

 

A DHA hozzájárulhat:

 

az egészséges agyműködéshez,

a szembetegségek megelőzéséhez,

a férfiak szexuális egészségéhez,

terhesség során a magzat egészséges agyi és idegrendszeri fejlődéséhez,

a szülés utáni depresszió megelőzéséhez,

új idegpályák képződéséhez,

az idegek közötti ingerület átvitel javításához,

a memória és tanulási hatékonyság növeléséhez,

a viselkedés idegi szabályozásához (dopamin szintézis),

a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez,

a gyulladás csökkentéshez.

Összességében a DHA fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében, különösen az agy és a szem egészségének szempontjából.

 

LÉNYEG: a halolajakban lévő EPA-ra és DHA-ra hatóanyagokként tekinthetünk, amelyek biohasznosulását az is befolyásolja, hogy a felszívódás során ugyanazért a szállítómolekuláért versenyeznek. Tehát egymást kioltó (antagonista) hatások érvényesülnek közöttük.

A gyakorlati tapasztalat az, hogy ugyan az EPA és a DHA együtt is hatékonyak, de terápiás, sokkal kedvezőbb biológiai hatásokat az egymástól időben elkülönített EPA és DHA szedéssel lehet elérni.

 

 

Ennek megfelelően a következő javaslatunk van a különböző EPA + DHA termékek használatát illetően:

 

WTN Omega-3

A műszaki tartalmat illetően a piacon eddig jelenlévő termékeknél jobb összetételű (EPA + DHA koncentráció) termék. Azt javasoljuk, hogy főleg megelőzési célból használd. Minden előnyt biztosít, amit más gyártók omega-3 terméke esetében tapasztalhattál.

 

WTN Omega-3 Ultra

Mivel az EPA és a DHA versenyez egymással a felszívódás során, ezért ezeket különválasztva rendkívül kedvező biológiai hatás érhető el. Ezért ezt a terméket azoknak ajánljuk, akik mind az EPA, mind a DHA hatásait maximalizálni szeretnék.

 

WTN EPA

Azoknak, akik az EPA biológiai hatásait szeretnék maximalizálni, pl. terápiás célból. Az EPA segíthet:

 

a gyulladáscsökkentésben,

a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében,

triglicerid szint csökkentésében,

hangulati problémák kiküszöbölésében,

kognitív funkciók javításában,

új idegsejtek képződésében.

A dokozahexaénsav (DHA) főként az emberi agyra, az idegrendszerre és a szemekre fejtheti ki jótékony hatását. A szakirodalomban számos tanulmány számol be a DHA egészségügyi előnyeiről.

 

A DHA fontos minden életszakaszban, beleértve a magzati fejlődést, a koraszülés megelőzését és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését, valamint a kognitív funkciók és a felnőttek és idősek szem egészségének javítását. Ezek az előnyök összefügghetnek a DHA bél mikrobiomra gyakorolt kedvező hatásaival.

 

A DHA optimális felszívódásához és kiváló biohasznosulásához legalább 90-95%-os tisztaságú zsírsavra van szükség.

 

Többek közt az alábbi egészségügyi kihívásokban lehet hasznos:

 

1. Egészséges agyműködés: Az agy jelentős része DHA-t tartalmaz, így az agyműködés szempontjából nélkülözhetetlen. A DHA segíthet a memória javításában, a tanulásban, a hangulat szabályozásában és az idegsejtek egészségének megőrzésében.

2. Szembetegségek megelőzése: A DHA fontos szerepet játszik a retina egészségében, és segíthet a szembetegségek megelőzésében és kezelésében, például a szürkehályogban és a makuladegenerációban.

3. A magzat egészséges fejlődése: A központi idegrendszer növekedése és fejlődése, a látásrendszer kialakulása különösen függ a hosszú láncú, többszörösen telítetlen zsírsavak megfelelő mennyiségétől.

4. Egészséges idegrendszer: DHA az agyban és a központi idegrendszerben az idegsejtek membránjaiban található, ahol segít fenntartani a sejtmembránok rugalmasságát. Ezáltal az idegsejtek képesek hatékonyabban kommunikálni egymással.

5. Férfiak szexuális egészségéhez: DHA-ra van szükség a herékben a hímivarsejt fejrészének kialakításához, amely tartalmazza az összes olyan enzimet, amely lehetővé teszi a sperma behatolását a petesejtbe. A DHA hozzájárulhat a vérkeringés és az érfalak egészségének fenntartásához, növelheti a keringő tesztoszteron szintjét, ami fontos szerepet játszik a merevedési zavarok megelőzésében.

6. Szív- és érrendszeri egészség: Az omega-3 zsírsavak, így a DHA is, segíthetnek csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Segíthetnek a vérnyomás és a trigliceridszint csökkentésében, és javíthatják a vérerek rugalmasságát.

7. Gyulladáscsökkentő hatás: A DHA segíthet csökkenteni a testben lévő gyulladásokat, amelyek hozzájárulhatnak a krónikus betegségek kialakulásához, mint például az ízületi gyulladás és a cukorbetegség.

 

Összetevők (1. táblázat): halolaj koncentrátum, zselatin, glicerin, víz, kevert tokoferolok, feketerépa kivonat (kapszulaszínezék).

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN DHA).

Aktív komponensek

1 kapszulában

Halolaj

1000 mg

   Omega-3 zsírsavak (triglicerid formák)

860 mg

     DHA (dokozahexaénsav)

700 mg

     EPA (eikozapentaénsav)

80 mg

     Egyéb omega-3 zsírsavak

80 mg