WTN Nano Q10 + 50 ml

WTN Nano Q10 + 50 ml
WTN Nano Q10 + 50 ml
WTN Nano Q10 + 50 ml
WTN Nano Q10 + 50 ml
Ár:
6.500 Ft(5.118 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11744
Gyártó:
Elérhetőség:
3 db
Mennyiség:
db

Nagy biohasznosulású formula a sejtek energiatermeléséhez, az oxidatív stressz elleni védekezéshez.

Nanoemulziós, vízoldékony formájának köszönhetően kiváló biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik, ezzel lehetővé teszi a valóban hatékony Q10 pótlást.

 

 

 

Miben előremutató a WTN Nano Q10+ más, hasonló termékekhez képest?

A Q10-et vízoldékony formában tartalmazza, ami kiemelkedő biológiai hasznosulást eredményez. Ellentétben a szilárd halmazállapotban lévő Q10 készítményekkel, amelyek biohasznosulása igen gyenge.

A Q10-et kb. 200 nanométer átmérőjű cseppekben tartalmazza, ami tovább növeli a biohasznosulást, a sima (folyadék) emulziókhoz képest (a méretmeghatározás foton korrelációs spektroszkópiával, dinamikus lézerfényszórással (DLS) történt).

Mindezt csak természetes anyagok felhasználásával értük el, a termék nem tartalmaz szintetikus poliszorbátokat*. Ez azért fontos, mert a vízoldékony Q10 étrend-kiegészítők szinte kivétel nélkül szintetikus poliszorbátokkal készülnek.

A lehető legnagyobb tisztaságú, illetve organikus minőségű segédanyagokat használtunk, így minimalizálva az esetleges szennyezők hatásait.

A Q10 pótlása során nincs szükség felesleges olajbevitelre. Az olajban oldott Q10 termékek biohasznosulása megfelelő (bár jelentősen elmarad a vízoldékony Q10-ek hatékonyságától), ám hátrányuk, hogy sok, időnként akár egy evőkanálnyi olajat is meg kell enni/inni.

*A poliszorbátok potenciálisan tartalmazhatnak etilén-oxidot és 1,4 dioxánt, amelyek miatt rákkeltő hatásuk lehet, ezen felül kiválthatnak bőrallergiát, illetve toxikus hatással lehetnek a reprodukciós szerveinkre és a magzatfejlődésére is. A poliszorbát hisztaminfelszabadító hatású, ezért migrén, asztma, ekcéma, egyéb bőrallergiák stb. állapotokban nem javasolt a fogyasztása.

 

A kétes hírű poliszorbátokat más neveken is fel szokták tüntetni a termékcsomagolásokon. De ezek mindegyik poliszorbát: gyakori márkaneve: "Tween", kémiai neve: polioxietilén-szorbitan-monooleát.

 

 

 

Érdekességek

Ha egy vízoldékony Q10 termékben nincs narancs- vagy citromolaj akkor az 99,9%, hogy poliszorbáttal készült. Ennek az az oka, hogy a Q10 vízoldékonyságához vezető technológiai úton a Q10-et először fel kell oldani valamiben. Csakhogy nagyon rosszul oldódik a különböző hagyományos olajokban, viszont a poliszorbátban kiválóan.

 

Fontos tudni, hogy szilárd halmazállapotú (por, tabletta, kapszula) nanoemulziós Q10 nem létezik. Műszakilag az emulzió az csak folyadék lehet. A szilárd halmazállapotú Q10 vízben feloldva nem lehet nanoméretű, így ezeken a ’nano’ felirat / nano márkanév csak marketing szempontokat szolgál. Ráadásul a szilárd halmazállapotú, de vízoldékony Q10-eket kivétel nélkül poliszorbátokkal készítik, de ezt nem tüntetik fel a címkén.

 

Miben más WTN nano Q10+, a szervesnek nevezett Q10 termékektől?

A Q10-nek csak szerves formája van, szervetlen nincs. Ezért értelmetlen kiemelni, hogy szerves, ez csak egyes cégek üres marketingszövege, nem jelent semmit.

 

 

Milyen esetekben használd?

A Q10 koenzim, természetesen előforduló vegyület, amely nélkülözhetetlen a sejtek energiatermeléséhez és az oxidatív stressz elleni védekezéshez. Mivel bioszintézise az életkor előrehaladtával csökken, így 30 éves kor után már érdemes lehet külső pótlására odafigyelni, hiszen a hiánya olyan degeneratív elváltozásokkal járhat, mint például neurológiai rendellenességek (pl.: Parkinson-, Alzheimer-kór), szív- és érrendszeri betegségek, fogíny problémák, cukorbetegség, máj- és agy működési zavarai.

 

Továbbá bizonyos gyógyszerek is jelentősen csökkenthetik a Q10 termelődését a szervezetben. Ilyenek lehetnek a:

 

koleszterinszint-csökkentők (sztatinok, fibrátok),

béta-blokkolók,

antidepresszánsok (triciklikus antidepresszánsok),

antidiabetikus gyógyszerek (szulfonil-karbamidok),

szív- és érrendszeri gyógyszerek (pl. béta-blokkolók, értágítók),

diuretikumok (tiazid diuretikumok),

pszichoterápiás gyógyszerek (fenotiazin-származékok, tioxantén származékok).

 

 

Hogyan működik a termék?

A Q10 koenzim kulcsszerepet játszik a sejtek energiatermelésében és erős antioxidánsként ismert. Nagyobb mennyiségben a szív, a tüdő, a lép, a máj, a vese, a hasnyálmirigy és a mellékvese sejtjeiben található. Az emberi szervezet belső elválasztás útján képes előállítani, de az életkor előrehaladtával szervezeten belüli termelődése, koncentrációja egyaránt lecsökken.

 

A kívülről bevitt Q10 (CoQ10) akkor hatékony igazán, ha valamilyen formában biztosítva van a megfelelő felszívódás. A WTN Nano Q10+ esetében a vízoldékonyság, illetve a nano mérettartomány miatt ez jelentősen nagyobb, mint más Q10 termékek esetében.

 

A biohasznosulás mértékének növekedése:

 

szilárd halmazállapotú Q10 < olajoldott Q10 < vízoldékony Q10 (sima emulzió) < liposzómás és nano Q10 emulziók

 

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy a WTN Q10 ultra-t vagy a WTN Nano Q10+-t válaszd.

 

A WTN Q10 ultra aktív formában (ubikinol) tartalmazza a Q10-et. Tanulmányok arra engednek következtetni, hogy az ubikinol emésztési problémák esetén vagy az idősebb (55 év felettiek) többségének hatásosabb kiegészítő formula, szemben az ubikinonnal, hiszen már nem kell aktív formává redukálnia a szervezetnek.

 

A WTN Nano Q10+ oxidált formában (ubikinon) tartalmazza ugyan a Q10-et, ami az ubikinol előanyaga (a szervezet képez belőle ubikinolt). Mint neve is mutatja a Q10 vízoldékony változatban van jelen a termékben, ami hatásosabban emeli az ubikinonszintet a zsíroldékony formával szemben, így szintén alkalmas Q10 pótlásra. Különösen előnyös azok számára, akiknek esetleg gondot okoz a kapszulák lenyelése.

 

Összetevők (1. táblázat): tisztított víz, organikus glicerin, bio narancsolaj, bio citromolaj, Q10 koenzim (ubikinon), gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, polyglyceryl-10 caprylate/caprate (kókuszolajból).

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Nano Q10+).

Aktív komponensek

1 adagban (4 pumpányi)

Q10 koenzim (ubikinon)

100 mg