WTN HormoTox 60 db

WTN HormoTox 60 db
WTN HormoTox 60 db
WTN HormoTox 60 db
WTN HormoTox 60 db
Ár:
6.990 Ft(5.504 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11771
Gyártó:
Elérhetőség:
3 db
Mennyiség:
db

Hatékonyabb hormon- és toxinkivezetés

Segítség a felhalmozódott ösztrogének és méreganyagok lebontásában, illetve kivezetésében.

Milyen esetekben használd?

A szervezet ösztrogénlebontó mechanizmusai időnként nem boldogulnak a rájuk nehezedő terheléssel, ezért különböző tünetek formájában jelzi a test, hogy baj van. Ilyenkor a megoldást ezeknek az ösztrogénlebontó folyamatoknak a támogatása jelentheti. Ebben jelenthet segítséget a nyugati világban ismert, és széleskörűen alkalmazott kalcium-D-glükarát nevű hatóanyag.

 Mikor gyanakodhatsz ösztrogéndominanciára?

Az ösztrogénekhez kell sorolni azokat a nem természetes toxikus vegyületeket, ún. környezeti ösztrogéneket / hormonmodulánsokat, amelyek a szervezetbe jutva ösztrogén hormonokat utánoznak. Ezzel becsapják a szervezetet, mert a hatásuk csak ösztrogénszerű, és káros hatásuk abban is megnyilvánul, hogy lefoglalják az ösztrogénreceptorokat a valódi ösztrogének elől.

 

 Néhány környezeti ösztrogén, amivel a mindennapokban találkozhatsz

A vörösvértest bomlásterméke, a bilirubin kiürítésében is szerepe van a kalcium-D-glükarátnak. Így magasabb bilirubin szint esetén is segíthet.

 

Miben előremutató a WTN HormoTOXTM, más, hasonló célú termékekhez képest?

Jóval szélesebb hatásspektrummal rendelkezik, mint egy monokomponensű, csak kalcium-D-glükarátot tartalmazó készítmények.

A kalcium-D-glükarát koncentrációja jellemzően nagyobb, mint a piacon lévő termékek többségében.

Nem csak a méreganyagok kiválasztását, de a bélnyálkahártya regenerációját is támogathatja, további jótékony hatóanyagai révén.

A máj és bél méregtelenítésén túl, a vese kiválasztó funkcióját is erősítheti.

A WTN HormoTOXTM döntően a hormonok és a toxinok kivezetésében nyújthat támogatást, míg ezek lebontásában, a WTN I3K lehet a segítségedre.

 

Miért és hogyan működik a termék?

A WTN HormoTOXTM működési mechanizmusának megértéséhez az ösztrogének, illetve az ösztrogénként viselkedő környezeti ösztrogének lebontási útvonalaiból, illetve azok gyenge pontjaiból érdemes kiindulni.

Az ösztrogénlebontás során 3 féle metabolit keletkezik az I. típusú méregtelenítési fázisban (a májban). A 16 alfa-OH és a 4-OH metabolitok károsak lehetnek, a 2-OH viszont ártalmatlan, ezért az egész lebontási folyamatot ebbe az irányba érdemes vinni.

 

Az indol-3-karbinol, illetve az ebből keletkező diindolil-metán azért kedvező hatásúak, mert a lebontási folyamatot az ártalmatlan 2-OH keletkezésének irányába viszik (1. ábra) az I. típusú méregtelenítési fázisban.

 

Mind közül a 4-OH metabolit a legkárosabb, és a belőle oxidációval keletkező kinonokat a glutationnal kell semlegesítenie a szervezetnek. Ellenkező esetben problémát okozhatnak.

 

A II. típusú méregtelenítési fázisban a metilációé az egyik főszerep, mert ezt követően válnak vízoldékonnyá a metabolitok, így pedig könnyen ki tudnak ürülni a szervezetből. A WTN Metil spektrum támogatja az ún. COMT enzimet, hogy ezek a lebontó folyamatok hatékonyak legyenek. Fontos tudni, hogy a COMT enzim működéséhez magnéziumra is szükség van (1. ábra).

 

Ezt követően a bomlástermékek egy része áteshet két másik kémiai reakción (glükuronizáció és szulfatálás), majd a vizelettel kiürül, és/vagy az epesavakkal a vastagbélbe kerül.

 

A vastagbélben élő baktériumok egy része egy ún. béta-glükuronidáz enzimet termel. Ez az enzim pedig felbontja a kiürítés előtt álló, már vízoldékony formájú ösztrogén- és toxinbomlástermékek között lévő kémiai kötést. Ennek hatására pedig újra szabad ösztrogén keletkezik, amit a szervezet visszaszívhat. Ez vagy tovább növel egy meglévő ösztrogéndomminanciát, vagy ha a szervezetben eleve kicsi az ösztrogén koncentrációja, akkor éppen egy kedvező hatás érvényesül azáltal, hogy az ösztrogének nem ürülnek ki a szervezetből

 

Megjegyzés: a megnövekedett béta-glükuronidáz aktivitás összefüggésbe hozható a rosszindulatú folyamatok megnövekedett kockázatával. Amennyiben valaki étrendjében sok a zsír és kevés a rost, akkor az növelheti a béta-glükuronidáz aktivitást, míg a Lactobacillus acidophilus és a Bifidobacterium infantis baktériumrözsek viszont csökkentik azt.

 

A WTN HormoTOXTM-ban lévő kalcium-D-glükarát blokkolja az egyes baktériumok által termelt béta-glükuronidáz enzimet, így támogatja a hormonok és hormonszerű toxinok kiürítését. Használata ezért ösztrogéndominancia állapotában és/vagy hormonodulás anyagok (toxinok) túlzott jelenlétében javasolt.

 

Fontos: a kalcium-D-glükarát nem vesz részt a májban a glükuronizációs reakciókban. A glükuronsav és a glükonsav (kalcium-D-glükonátból) két, egymástól eltérő, csak nevében hasonló anyag. A kalcium-D-glükarát a vastagbélben fejti ki kedvező élettani hatását.

osztrogen

 

Mivel a bomlástermékek kivezetésében fontos szerep jut a veséknek is, ezért alkalmaztunk apigeninre standardizált zellerlevél kivonatot. Az apigenin egyébként egy sokoldalú, jótékony hatású vegyület.

A WTN HormoTOXTM-ban lévő kitozán csökkenti az endotoxinok és mikrobák által közvetített gyulladásokat, pozitív hatása van a bél mikrobiomjára.

 

A bél nyálkahártyájának regenerálása, az esetleges irritáció csökkentésére fehérmályva-gyökér és vörös szilfakéreg koncentrátumokat használtunk.

 

 

Mikor melyik termékre lehet szükségem?

Ez egyéni helyzettől függ, de kiindulópontnak a javaslatunk a következő:

 

Alapesetben a metilációs folyamatokat érdemes először támogatni pl. a WTN Metil Spektrum-mal.

Amennyiben ez nem hoz elég javulást, akkor érdemes bekapcsolni mellé a WTN HormoTOXTM-ot.

Komoly ösztrogéndominanciás állapotok esetén a WTN I3K használata együtt javasolt a WTN Metil Spektrummal és a WTN HormoTOXTM-al.

 

Hogyan csökkentheted a szervezetedre nehezedő ösztrogéntöbbletet?

Kerüld el a káros környezeti ösztrogéneket

Amennyire csak lehet kerüld a szervezetre is károsan ható toxinokat, környezeti ösztrogéneket (xenoösztrogének néven is ismertek), melyek képesek az ösztrogénreceptorokhoz kötődni, stimulálni azokat, ám hatásuk különbözik az ösztrogének hatásától.

 

Használj jótékony hatású növényi (fito) ösztrogéneket

Egyes növényekben megtalálható fitoösztrogének fogyasztása segíthet a többletösztrogén kivezetésében. Ezek alkalmazását a menstruációs ciklus működésével harmóniában célszerű beiktatni (a ciklus első felében).

Ilyen fitoösztrogének pl. a lignánok (legmagból), ligusztilid (kínai angyalgyökérből), krizin (flavonoid, propoliszból), izoflavonok (vörösheréből) stb.

 

Tehermentesítsd a májad

Az ösztrogénlebontás során a vérből az ösztrogének a májba kerülnek, ahol egy enzim lebontja ezeket, majd a bomlástermékeik az epével a bélbe ürülnek, ahonnan elhagyják a szervezetet.

A máj tehermentesítése ezért ebből a szempontból is kiemelt fontosságú, mert túlterheltsége önmagában is okozhat ösztrogéndominanciát, hiszen a felesleges ösztrogént nem tudja lebontani.

 

Támogasd a fő ösztrogénlebontó enzimed

A májban zajló, természetes ösztrogénlebontási folyamat egyik gyengébb pontja a II. fázisban, az úgynevezett COMT enzimhez kötődik. Ez az enzim pedig gyenge hatásfokkal működik, ha az ún. metilációs folyamatok nem működnek jól, illetve, ha nem áll rendelkezésre elég magnézium, ezért a magnézium pótlása kiemelkedően fontos.

 

Roboráld (erősítsd) a bélflórád

A bélben található esztrobolom baktériumok által termelt enzim is bontja az ösztrogént, ez mintegy másodlagos ösztrogénlebontásnak tekinthető.

Amikor a bélflóra-egyensúlytalanság áll fent, és nem termelődik elég lebontóenzim az ösztrogént a szervezet visszaszívhatja.

 

Összetevők (1. táblázat): kalcium-D-glükarát, zselatin (kapszulahéj), kitozán, zeller levél kivonat (10% apigenin), aktív szén, fehérmályva-gyökér koncentrátum, vörös szilfakéreg koncentrátum.

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN HormoTOXTM).

Aktív komponensek

1 kapszulában

Kalcium-D-glükarát

400 mg

Kitozán, zeller levél kivonat (10% apigenin), aktív szén, fehérmályva-
gyökér koncentrátum, vörös szilfakéreg koncentrátum

280 mg