YiYa Hialuronsav & MSM komplex 60 db

YiYa Hialuronsav & MSM komplex 60 db
YiYa Hialuronsav & MSM komplex 60 db
YiYa Hialuronsav & MSM komplex 60 db
YiYa Hialuronsav & MSM komplex 60 db
Ár:
6.990 Ft(5.504 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11348
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Hialuronsav & MSM komplex - bőrhidratáló, porc-, ízületvédő kapszula¹

A hialuronsav támogatja a bőr és a kötőszövet víztartalmának megőrzését, védi az ízületek épségét¹

YiYa Hialuronsav 300mg & MSM komplex kapszula

Hialuronsav (hyaluronsav) a bőr és a kötőszövet (ízületek, porcok) egyik természetes fő alkotóeleme. Hidratáló anyag, különleges képessége, hogy képes saját súlyánál 1000-szer nagyobb mennyiségű vizet magához vonzani és megkötni. Biztosítja bőrünk víztartalmát, puhaságát, erősíti a kollagént, amely bőrünk rugalmasságáért felel. A Hialuronsav felelős a haj, a szem, az ajak és a fogíny víztartalmáért és egészségéért is.

Ízületközi folyadékként a porcfelületek kenését biztosítja, létfontosságú a porckopás megakadályozásában. A külső környezeti behatások és az öregedés hatására a Hialuronsav tartalékok idővel drasztikusan lecsökkennek, ennek nem kívánt következményei lehetnek a ráncosodás és a porckopás.

Termékünk kiemelkedően magas 300 mg hialuronsav és megemelt 600 mg MSM tartalommal rendelkezik egy kapszulában!

A Hialuronsav komplex és a Kollagén I.+II. / Kollagén II. termékeink egymást hatékonyan kiegészítik, javasolt egyszerre használni őket az optimális hatás elérése érdekében.


Vegán termékYiYa Hialuronsav 300mg & MSM komplex kapszula összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Hialuronsav & MSM?

Hialuronsav & MSM kapszula tabletta Ízület- és porcvédelem, bőr egészsége
 • Általános ízület- és porcvédelemben, krónikus, gyulladásos ízületi problémákban, porckopás visszaszorításában¹
 • bőr egészségének, épségének hosszú távú megőrzésében, kollagénszintézis fokozásában, anti-aging célzattal.¹ Ilyen esetekben ajánljuk Rezveratrol+ és C-vitamin komplex termékeinket is.
 • Száraz, rugalmatlan, elvékonyodó kötőszövet helyreállításában, rehabilitációjában: a hidratált bőr visszaszerzésében¹
 • Szemszárazság kiegészítő kezelésében.¹ Ilyen esetekben fokozottan ajánljuk Izotóniás italpor/kapszula termékünket is.

A hialuronsav vízmegkötő tulajdonsága¹

Hialuronsav, MSM, bőr, kollagén, kapszula
 • A bőrünk egy laza rostos kötőszövet, amelynek feszességét a kollagén, a rugalmasságát pedig az elasztin fehérjerostok biztosítják. A ráncosodást elsősorban a kollagén mennyiségének korral járó lecsökkenése, kisebb részben az elasztin fogyása okozza. A húszas évek elejétől kezdve, bőrünk kollagén termelő képessége minden évben átlagosan 1%-kal csökken, és mire elérjük a 30 éves kort, az öregedés jelei már nyilvánvalóvá válnak. A bőr középső rétege (dermisz) fokozatosan elvékonyodik, felső rétege (epidermisz) pedig megereszkedik és ráncosodni kezd.
 • A hialuronsav egy természetes vízmegkötő molekula, különösen nagy koncentrációban lelhető fel a bőrben és a ízületi folyadékban. Szervezetünk a hialuronsav segítségével szabályozza a szövetek víztartalmát, a bőr, a szem, az ajak, a fogíny stb. víztartalmát. A bőrszövet rétegeiben a hialuronsav pótolja annak lecsökkent folyadéktartalmát, biztosítja teltségét, puhaságát, erősíti a kollagént, és véd a ráncok kilalakulás ellen [1].
 • A hialuronsav pótolja a lecsökkent izületközi folyadék mennyiségét, kiváló porckopás ellen védő anyag [1]

A hialuronsav megóvja az ízületek szerkezetét¹

ízületek védelme hialuronsav kollagén kapszula
 • A hialuronsav a porcszövet egyik fő építőeleme. A kutatások szerint a hialuronsav igen hasznos az ízületi gyulladás kiegészítő kezelésében, mivel beavatkozik a fájdalom kiváltásáért felelős mechanizmusba, csökkenti azon enzimek (pl. metalloproteináz) termelődésének mértékét, melyek felelősek a porcszövet károsodásaiért [7]. Ízületi injekciós hialuronsav kezelést alkalmaznak például a térd ízületi gyulladásának kezelésére, mely az osteoarthitisben szenvedő betegek fájdalmainak csökkenését és állapotuk javulását idézi elő [8], főként azokban az esetekben, amikor egyéb kiegészítő kezelést is alkalmaznak mellette [7].
 • Egy randomizált, placebo-kontrollált kettős vak kísérlet során 20 térdízületi gyulladásban szenvedő pácienst vizsgáltak. Egy speciális hialuronsav tartalmú termékkel kezelték őket (napi 80 mg, orális bevitel, Hyal-Joint™) 8 héten át. A kezelt csoport állapotában egy nagyságrenddel nagyobb javulás állt be a placebóval kezelt csoportéhoz képest, és fájdalmaik is ugyanilyen mértékben csökkentek [9].

MSM ízület- és bőrvédő hatása¹

ízületi gyulladás hyaluronsav kapszula tabletta
 • Az MSM egy természetben előforduló szerves kéntartalmú molekula. A kén egy létfontosságú komponens az ízületek, különösen a porc szilárdságának fenntartásaban. Szükséges a porcszövet szerkezetét, szilárdságát meghatározó glukózamin képződéséhez, erősíti a kollagén rostok képződését, támogatja az izmok, ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségét.
 • Az MSM a tapasztalatok szerint enyhítheti az izomfájdalmakat és görcsöket, valamint az ízületi fájdalmakat és a gyulladást. Az MSM jótékony hatott az ízületi gyulladásban szenvedők tüneteire egy 2004-ben végzett vizsgálat szerint. A 12 hetes kezelés után az átlagos fájdalomszint 52%-kal csökkent [6].


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!