YiYa ALCAR (Acetil-L-Karnitin) 75 db

YiYa ALCAR (Acetil-L-Karnitin) 75 db
YiYa ALCAR (Acetil-L-Karnitin) 75 db
YiYa ALCAR (Acetil-L-Karnitin) 75 db
YiYa ALCAR (Acetil-L-Karnitin) 75 db
Ár:
5.990 Ft(4.717 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11328
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Acetil-L-Karnitin – a sokoldalú energiatermelő és idegsejtvédő aminosav¹

Acetil L-Karnitin támogatja a sejtek energiatermelését és az egészséges agyi / idegrendszeri funkciót¹

YiYa acetil-l-karnitin kapszula tabletta

Az Acetil-L-Karnitin a legsokoldalúbb karnitin vegyület. A hagyományos L-karnitinnal szemben áthatol a vér-agy gáton, így jelentős védőhatást tud kifejteni az idegszövetre és a központi idegrendszerre - javítja a kognitív funkciót, memóriát és hangulatot. R-Alfa-liponsavval és B-vitaminokkal kombinálva kiemelkedő vitalizáló és idegrendszervédő kombinációt alkot. Feljavítja a sejtek mitokondriális energiatermelését, fokozza az energiaszinteket. Használják a központi idegrendszeri (agyi) rendellenességek elleni védekezésre, a szem- és látóideg-működés javítására, valamint a cukorbetegséggel együtt járó idegi irritáció kiegészítő kezelésére.

Az Acetil L-Karnitin kritikus szerepet játszik az energiatermelésben. A zsírokat szállítja a sejtekbe, ahol a mitokondriumok azokat elégetik, hogy energiát termeljenek. Az Acetil L-karnitin ezáltal növeli az állóképességet, helyreállítja a fizikai energiákat, és segít gyors regenerálódást. A sejtmitokondriumok hatékony energiatermelő működése összefügg a fiatalsággal és a sejtek betegségek szembeni ellenálló-képességével. Állatokon végzett kísérletekben az Acetil-L-karnitin Alfa-liponsavval és Q10-el kombinálva a fiatal állatok szintjére regenerálta a mitokondriális funkciót, növelte az izomsejtek energiatermelést, javította a kognitív képességeket (memória), valamint növelte az élettartamot.

Vegán termékYiYa acetil-l-karnitin kapszula tabletta összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre az Acetil-L-Karnitin?

Acetil-L-Karnitin kapszula tabletta Neuroprotektív tulajdonság
 • Neurodegeneratív állapotok (pl. Parkinson-kór, Alzheimer-kór, Huntington-kór, MND) kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Citikolin, B-vitamin komplex, Alfa-liponsav
 • Kognitív funkciók támogatásában, memóriaproblémák esetén¹. Kiegészítés: Citikolin, Krill olaj, Magnézium-taurát
 • A neuropátia különböző formáinak (pl. diabéteszes neuropátia, perifériás neuropátia) kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Alfa-liponsav, Kolin, B-vitamin komplex
 • Sejtszintű energiaszint növelésében, mitokondriumok működésének támogatásában¹ Kiegészítés: Alfa-liponsav, Q10/ NanoQ10/ Q+ Ubiquinol
 • Zsíranyagcsere fokozásában, a fogyás elősegítésében¹ Kiegészítés: Gynostemma
 • Magas inzulinszint és vércukorszint kiegyenlítésében, inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: D3- & K2-vitamin, Cink & Réz komplex, Kolin
 • Cukorbetegség és szövődményeinek kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Kolin, Cink & Réz komplex, Alfa-liponsav
 • Sportteljesítmény növelésében, az izomszövetek védelmében¹. Kiegészítés: B-vitamin komplex, Magnézium-malát
 • Agyi traumás sérülések (pl.stroke) kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Alfa-liponsav, Kolin, Krill olaj

Acetil-L-Karnitin és a neurológiai kórképek¹

karnitin memória agyműködés támogatása
 • Az Acetil-L-Karnitin elősegítheti, felgyorsíthatja az idegek regenerálódását idegsérülés esetén. Ezt a neuroprotektív hatását diabéteszes neuropátiában szenvedő betegeknél igazolták is [1-2].
 • Állatkísérletekben kimutatták, hogy az Acetil-L-Karnitin megvédi az agysejteket az ischémiás (nincs véráramlás) sérülésektől, javítja a neurológiai funkciókat [3]. Stroke esetén segítséget jelenthet a betegek állapotának javításában.
 • Az öregedéssel az agy keringése csökken, megváltozik az agysejtek anyagcseréje, ami különböző neurológiai károsodáshoz vezethet. Az Acetil-L-Karnitin védelmet nyújhat néhány negatív hatás ellen, amelyet az öregedés okoz az agyban. Fenntartja a sejtek energiaciklusát [4].
 • A 62 év alatti Alzheimer-kórban szenvedő betegeken végzett klinikai vizsgálat során kimutatták, hogy az Acetil-L-Karnitin lassítja a betegség progresszióját [7]. Az Acetil-L-Karnitin megakadályozza az amiloid plakkok felhalmozódását, amely károsítja az agyszöveteket és kognitív rendellenességeket okoz [13].
 • Egy tanulmány azt mutatja, hogy az Acetil-L-Karnitin javítja a neurotranszmitterek, például az acetilkolin szintézisét és a kolin felvételét, mindkettő növeli a tanulási kapacitást, segít a memória javításában [14].
 • Az Acetil-L-Karnitin segíthet depresszió kezelésben is. Idegvédő és sejtanyagcsere serkentő hatása mellett segíti a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok), úgymint szerotonin, dopamin felszabadulását [9].

Acetil-L-Karnitin és sejtvédelem¹

acetil-l-karnitin sejtvédelem energia
 • Az Acetil-L-Karnitin fokozza az energiatermelést a test minden sejtjében. A zsírsavakat a mitokondriumokba szállítja, ahol megtörténik a feldolgozásuk. Az agy, a szív és az izmok különösen energiaigényes szervek.
 • A kutatások jól szemléltetik az Acetil-L-Karnitin egyedülálló képességét a sejtlégzés fokozására az öregedési modellekben.
 • Az Acetil-L-Karnitin kiegészítés jelentősen visszafordítja a mitokondriális membránfunkció életkorral összefüggő hanyatlását [5-6].

Egyéb egészségtámogató hatásai¹

maj szem szív izom támogatása
 • Az Acetil-L-Karnitin segíti a szív sejtjeiben a mitokondriális funkciókat. Javul a sejtek aktivitása és a sejtlégzés. Szedése előnyösnek bizonyult pangásos szívelégtelenségben [8].
 • Az alkoholizmusban kialakuló oxidatív stressz különböző neurodegeneratív elváltozásokat okoz, úgymint gyulladás, neuronális pusztulás. Alkohollal itatott egereken végzett vizsgálaton kimutatták, hogy az Acetil-L-Karnitinnel történő kezelés hatására csökkent az oxidatív károsodás és a neuronális pusztulás, valamint megfigyelték a szinaptikus neurotranszmisszió (ingerületvezetés az idegsejtek között) helyreállását is. Képes megvédeni az agyszövet sejtjeit [10-11].
 • Az Acetil-L-Karnitinnek szerepe lehet a szürkehályog (cataracta) kialakulásának kockázatának csökkentésében. A szemlencse fehérjék glikációja szabadgyökképződést (AGE-glikált fehérje végtermék) eredményez, amely szövetkárosító hatású. Az Acetil-L-Karnitin képes gátolni ezeket a glikációs folyamatokat [12].
 • Az Acetil-L-Karnitin segít fenntartani a máj egészséges működését, elengedhetetlen a méregtelenítéshez. Idős patkányokon végzett vizsgálat kimutatta, hogy az Acetil-L-Karnitin szinte teljesen helyreállítja a máj életkorral összefüggő károsodását a fiatal patkányoknál tapasztalt szintre [15]. Az Acetil-L-Karnitin segít megelőzni a hepatotoxicitást, védelmet nyújt a kemoterápiás kezelések okozta májkárosodások ellen [16].
 • Számos tanulmány számolt be az Acetil-L-Karnitin-kiegészítés pozitív hatásairól HIV-fertőzötteknél, különösen bizonyos antiretrovirális gyógyszerek mellékhatásaira (perifériás neuropátia, myopátia) gyakorolt ​​pozitív hatásáról [17].

» Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok - Acetil-L-Karnitin

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!