WTN Allrgen-X 30 db

WTN Allrgen-X 30 db
WTN Allrgen-X 30 db
WTN Allrgen-X 30 db
WTN Allrgen-X 30 db
Ár:
7.990 Ft(6.291 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11637
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

Antioxidáns flavonoidokkal az allergia ellen

Allergén anyagokkal történő érintkezés hatására a szervezetünk olyan erős immunválaszt adhat, amely hisztaminfelszabadulással* járó, komplex gyulladásos folyamatokat indít el. Ezek pedig a legkülönbözőbb tünetekben nyilvánulhatnak meg, például:

 

légúti reakciók (pl. orrdugulás, köhögés, tüsszögés stb.),

minden bőrön látható allergiás reakció, úgy, mint bőrkiütés, bőrviszketés, bőrpír, ekcéma, rosacea stb.,

szem- és nyálkahártya-gyulladás,

emésztőrendszeri panaszok úgy, mint reflux, hasi puffadás, hasmenés stb.,

szív- és érrendszeri tünetek, mint pl. szapora szívverés, magas vérnyomás, anafilaxia (túlérzékenységi reakció) stb.,

idegrendszeri tünetek, úgy, mint szédülés, migrén, fejfájás, szorongás,

…és a lista messze nem teljes!

 

Ezért, ha az allergiás reakciók visszaszorításáról van szó, akkor átfogóbban érdemes kezelni a helyzetet.

 

* Mi a hisztamin?

A hisztamin egy fontos hormon / jelzőmolekula a szervezetünkben, amely hatással van az emésztésünktől kezdve, a központi idegrendszerünkig egy sor dologra. Hatását jellemzően a légutakban, a bőrön, a szív- és érrendszerben, a méhben/petefészekben, az agyban és a bélrendszerben fejti ki.

 

 

Miben egyedülálló a WTN Allrgen-XTM terméke?

A WTN Allrgen-XTM jelentősen szélesebb működési hatásspektrummal rendelkezik, mint a legtöbb hasonló célú termék a piacon. Többek között annak is köszönhetően, hogy az allergiás tünetekre igazán ható, hatékony ám drága összetevők is benne vannak a termékben (pl. szulforafán, rutin stb).

 

Kiemelten nagy koncentrációban (1000 mcg/kapszula) tartalmazza a biológiailag aktív szulforafán nevű hatóanyagot, amely biztosan kifejti hatását (szemben az olcsóbb glükorafanin nevű szulforafán elővegyülettel szemben). A szulforafán gyulladáscsökkentő tulajdonságain túl, segítheti a hisztaminlebontás során keletkező káros melléktermékek (ammónia és hidrogén-peroxid) semlegesítését.

A gyulladáscsökkentő hatást kiegészítik az antihisztamin tulajdonsággal rendelkező kvercetin, rutin és nagy csalán koncentrátum, amelyek nem csak a gyulladást kiváltó enzimeket gátolhatják, de az allergiás tüneteket okozó hisztamin felszabadulását is blokkolják.

Bromelain hozzájárulhat az allergén, gyulladáskeltő fehérjék lebontásához, illetve növelheti a kvercetin felszívódását.

A szem allergiás tüneteinek enyhítését segítheti a luteolin, ami a rutin közreműködésével válik aktívvá és biológiailag jól hasznosítható formává.

A rutin csökkentheti, a hisztamin által kiváltott, hajszálerek áteresztő képességét, ezzel is enyhítheti az allergiás tüneteket.

A nagy csalán koncentrátum segíthet a hurutoldásban, csökkentheti a könnyezést és az orrfolyást.

 

 

Hogyan csökkenthetik az allergiás tüneteket a WTN Allrgen-XTM hatóanyagai?

Az allergiás reakciók hisztaminfelszabadulással járó folyamatok. Hisztamin szabadul fel a gyulladás akut fázisában (java részt a hízósejtekből), és a túlérzékenységi (allergiás) reakciókban is.

A szervezetben megbújó krónikus gyulladások már önmagukban is emelik a szervezet hisztamin szintjét, ami például pollenszenzonban, pollenérzékenyeknél csak olaj lehet a tűzre.

 

Emiatt nagyon fontosnak tartottuk, hogy a gyulladást mérséklő antioxidánsok mellett, a hisztamin felszabadulást gátló és a hisztamin bontás melléktermékeinek kivezetését támogató hatóanyagok, együtt kerüljenek a termékbe, ezzel támogatva az immunrendszert.

 

A tünetek mérséklésének és a hatékony helyzetkezelésnek több támpillére van:

 

1. Hisztaminlebontás során keletkező káros anyagok semlegesítése

A legtöbb allergia tüneteinek enyhítésére létrehozott termékben elhanyagolt alterület, de a szervezetünk tehermentesítése szempontjából igen fontos, hogy a hisztaminlebontás során képződő káros vegyületeket (hidrogén-peroxid és ammónia) semlegesítsük! Erre az általunk ismert anyagok közül a brokkoliból kivont szulforafán a leghatékonyabb.

 

Szulforafán (brokkoliból)

 

Széles spektrumú antimikrobiális hatással bírhat,

támogathatja a méregtelenítési folyamatokat,

hozzájárulhat a hisztamin bontásból származó melléktermékek kivezetéséhez,

enyhítheti a felső légúti gyulladást,

csökkentheti az oxidatív stresszt.

A szervezet elsőszámú hisztaminlebontó enzime az ún. DAO enzim, ami természetes működése során hulladékként ammóniát és hidrogén-peroxidot termel. Ezek számunkra károsak és semlegesítésük fontos, különben megterhelik a szervezetünk antioxidáns rendszerét.

 

2. Hisztaminfelszabadulás csökkentése

Kvercetin (japánakác virágzatból)

 

Stabilizálhatja a hízósejteket, ezáltal lassítja a hisztaminfelszabadulást,

megakadályozhatja a gyulladáskeltő anyagok túlzott aktivitását,

már a gyulladást előidéző enzimeket is leszabályozhatja.

 

3. Gyulladásszint és irritációcsökkentés

Nagy csalán koncentrátum 5:1

 

Gátolhatja a szervezet hisztamin termelését és a kapcsolódó gyulladást,

csökkentheti a vizes orrfolyást, könnyezést,

hurutoldó és légzéskönnyítő lehet.

A csalánkoncentrátum esetében minél szélesebb spektrumú kivonatot érdemes használni, ezért a nagyon koncentrált termékek hatásfoka elmarad a kevésbé koncentráltaknál (pl. 5:1 hatékonyabb, mint a 100:1).

 

Luteolin

 

Elsősorban a bőrben és a szemben halmozódik fel, így csökkentheti például a szem irritációját,

lassíthatja a légúti nyálkaképződést,

a termékben ugyancsak megtalálható rutinnal hasznosul és válik biológiailag aktívvá.

Rutin (japánakác virágzatból)

 

Erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bírhat,

az érfalak erősítése révén csökkentheti az erek áteresztőképességét (hisztamin hatására ugyanis fokozódik a hajszálerek áteresztő képessége, ami ödémák kialakulásához vezethet).

 

4. Gyulladásos fehérjék lebontása

Bromelain enzim (ananászból)

 

Segítheti a fehérjék aminosavakra bontását, ezzel támogathatja a fehérje természetű, allergiás reakciót kiváltó anyagok elleni védekezést,

enyhítheti az orrdugulást, segítheti a nyákoldást,

csökkentheti az allergia okozta duzzanatot,

segítheti a kvercetin felszívódását.

 

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

 


Összetevők: kvercetin, nagy csalán koncentrátum, luteolin, zselatin (kapszulahéj), bromelain enzim (2000 GDU/g), rutin, aszkorbil-palmitát, standardizált brokkoli kivonat (10% szulforafán).Aktív komponensek koncentrációja (WTN Allrgen-XTM).

Aktív komponensek

1 kapszulában

Szulforafán (brokkoli kivonat)

1000 mcg

Kvercetin, nagy csalán koncentrátum, luteolin, bromelain
enzim (2000 GDU1/g), rutin

670 mg

 

1Enzim aktivitás. Szakirodalom lista

[Baral 2022] - Baral, A., Panth, N., Adhikari-Devkota, A., et al.: Stinging Nettle (Urtica dioica L.): Nutritional Composition, Bioactive Compounds, and Food Functional Properties, Molecules, 14, 07, 2022.

 

[Kim 2015] – Kim, H., Y., Nam, S., Y., Hong, S., W., et al.: Protective effects of rutin through regulation of vascular endothelial growth factor in allergic rhinitis, Am J Rhinol Allergy., 05-06, 2015.

 

[Kimata 2000] - Kimata, M., Inagaki, N., Nagai, H.: Effects of luteolin and other flavonoids on IgE-mediated allergic reactions, Planta Med., 02, 2000.

 

[Mlcek 2016] – Mlcek, J., Jurikova, T., Skrovankova, S., et al.: Quercetin and Its Anti-Allergic Immune Response, Molecules, 12, 05, 2016.

 

[Pavan 2012] - Pavan, R., Jain, S., Shraddha, et al.: Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review, Biotechnol Res Int., 10, 12, 2012.

 

[Rakha 2022] – Rakha, A., Umar, N., Rabail, R., et al.: Anti-inflammatory and anti-allergic potential of dietary flavonoids: A review, Biomedicine & Pharmacotherapy, 12, 2022.

 

[Royce 2022] – Royce, S., G., Licciardi, P., V., Beh, R., C., et al.: Sulforaphane prevents and reverses allergic airways disease in mice via anti-inflammatory, antioxidant, and epigenetic mechanisms, Cell Mol Life Sci., 01, 11, 2022.

 

[Secor 2013] - Secor, Jr., E., R., Szczepanek, S., M., Castater, C., A., et al.: Bromelain Inhibits Allergic Sensitization and Murine Asthma via Modulation of Dendritic Cells, Evid Based Complement Alternat Med., 05, 12, 2013.