Tafedim tea

Tafedim tea
Tafedim tea
Tafedim tea
Tafedim tea
Ár:
3.800 Ft(2.992 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11291
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

A Tafedim tea az Euphorbia hirta nevű, antimikrobiális, vírusölő és fájdalomcsillapító hatással rendelkező gyógynövényből készül. Az Euphorbia hirta az Euphorbia nevű család egyik különleges tagja, a faj más tagjaival ellentétben ugyanis nem mérgező, hanem számos jelentős egészségvédő hatással bír. Az afrikai bennszülött törzsek hagyományosan különféle betegségek gyógyítására alkalmazzák (érdekesség, hogy a kórházakban dolgozó misszionárius apácák egyik leggyakrabban használt gyógynövénye, hiszen rendkívül sokféle bajra szolgálhat orvosságként).

 

A Tafedim tea antioxidáns, vírusölő, fájdalomcsillapító, görcsoldó és immunvédő hatásokkal rendelkezik. A következő egészségügyi problémák kezelésében nyújthat segítséget:

 

Asztma, szénanátha, bronchitis

Gyomor- és bélbántalmak - hasmenés, bélfertőzés

Prosztataproblémák

Aranyér

Nőgyógyászati panaszok

Reumatikus bántalmak

Malária

Gombás fertőzések (Colletotrichum capsici, Fusarium pallidoroseum, Botryodiplodia theobromae, Phomopsis caricae - papayae, Candida albicans és Aspergillus niger)

Jótékony hatásai többek között antioxidáns és gyulladásgátló összetevőinek köszönhető.

 

ÖSSZETEVŐK:

1 filter tasak tartalma: 1,0 g aprított, szőrös kutyatej földfeletti hajtása (Euphorbia hirta L. herba).
Fájdalomcsillapító hatás:

 

A trópusi lakos a fájó ízületeit, égési sebeit, fájó , repedezett talpát, bőrét, a növény leveleivel borogatja, belső szervi fájdalmait a növény forrázatával kúrálja A fájdalomcsillapító és görcsoldó hatást Tudományos kutatási eredményeivel bizonyítja az Euphorbia hirta fájdalomcsillapító és görcsoldó hatását Prof. Jean Marie Pelt a La Lettre című folyóiratban megjelent cikkében 1974-ben.

 

Antivirális hatás:

 

A népgyógyászat a vírusos herpeszt, övsömört az Euphorbia hirta friss leveleivel borogatja az influenzát és a trópusokon a fertőzéseket a növény forrázatával kúrálja. . Igazoló szakirodalom Yeffrey, J.Aresés társai állításuk szerint az Euphorbia Hirta forrázata ajánlott léguti panaszok, asztma, , bélműködési zavarok, hányinger, , hasmenés ellen. A növény gyógyhatásai antibakteriális, antivirális, és rák ellenes.

 

Daganat visszafejlesztő hatás:

 

A belső szervi polipok és a daganatos betegségek esetén a népgyógyászat leghatásosabb ellenszerének az Euphorbia hirtát ajánlja és a beteg 6-8 g növény forrázatát igya meg naponta és a kiázott növényt is egye meg.

 

Gyulladás gátló hatás:

 

Az őslakosok isszák a növény forrázatát, vagy eszik a zöld növényt az ételükbe keverve, ha húgyhólyaggyulladásuk, petefészek gyulladásuk, prosztatagyulladásuk, bélgyulladásuk vagy epehólyag gyulladásuk van. Borogatják begyulladt sebeiket a növény zöld leveleivel, bekenik a rovarcsípéseiket és pattanásaikat a növény eltépett szárának a tejnedvével Tudományos irodalom, ami igazolja az Euphorbia hirta gyulladás gátló hatását pl.: Marie-Claire Lanthers, és társai, Laboratoire Dolisos ,1990

 

Antibakteriális hatás:

 

Az afrikai őslakosok a növény forrázatával gyógyítják a gyomorfekélyt, a nemi betegségeket, véres hasmenést, bőrfelületi fertőzéseiket. Az antibakteriális hatást alátámasztó szakirodalom pl. a Fitoterapia nevű tudományos folyóiratban megjelent közlemény, amiben AO AJAO 1984-ben tudományos kísérletek leírásával bizonyítja az Euphorbia hirta antibakteriális hatását.

 

Az Euphorbia hirta gazdag hatóanyag tartalmával magyarázható a viszonylag nagyszámú gyógyhatása. A népgyógyászat tapasztalta és a tudományos kutatások bizonyították az Euphorbia hirta különböző hatásait.