Natur Tanya® Szelén extra 60 db

Natur Tanya® Szelén extra 60 db
Natur Tanya® Szelén extra 60 db
Natur Tanya® Szelén extra 60 db
Natur Tanya® Szelén extra 60 db
Ár:
2.300 Ft(1.811 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11679
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

Maximális mennyiségű, regisztrált védjegyű (Selenium SeLECT®) szerves szelén, L-szelenometionin forrásból és világszabadalommal védett (US szabadalomszám 5,536,506) standardizált piperin kivonat (BioPerine®)1, mely bizonyítottan segíti a szelén biohasznosulását. A szerves szelén hozzájárul a 2pajzsmirigy és az 3immunrendszer egészséges működéséhez, a haj és köröm normál állapotának fenntartásához, 4antioxidáns hatása révén a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.  A reprodukciós rendszert érintő hatása az, hogy részt vesz a normál spermaképződésben. A fekete bors kivonat támogatja az immunrendszer és a légzőrendszer egészségét, a női reprodukciós rendszer működését, antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, valamint segít fenntartani a természetes emésztőfunkciókat.

 

Független akkreditált labor által is bevizsgált étrend-kiegészítő

VÉDJEGYZETT SZERVES SZELÉN - Selenium SeLECT® is a registered trademark of the Sabinsa Corporation

VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT, standardizált, biohasznosulást fokozó >95% PIPERINRE (BioPerine®) fekete bors kivonat

Vegán készítmény, laktózmentes és gluténmentes

Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát

2 hónapra elegendő mennyiség

Natur Tanya szelén extra - szerves szelén és biohasznosulást fokozó BioPerine®

 

AZ L-SZELENOMETIONIN JELENTŐSÉGE

Az emberi szervezetben kb. 5-15 mg szelén található. Ennek többsége az izomban (50%), valamint a májban, a vesében és a vérplazmában van jelen. Több európai ország lakossága nem rendelkezik a szelenoproteinek optimális működéséhez szükséges szelénszinttel.

 

A vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), a szakirodalom szerint a vérplazma összes szeléntartalmának optimális értéke 80-150 μg/l, 90 μg/l felleti vérplazma szelénszint viszont kizárólag L-szelenometionin bevitellel érhető el.

 

A BIOPERINE® FEKETE BORS KIVONAT JELENTŐSÉGE

Termékünket úgy fejlesztettük, hogy a megengedett legnagyobb mennyiségben (100 mcg) tartalmazza a szerves szelént, L-szelenometionin forrásból. Az L-szelenometioninból származó szerves szelénnek bizonyítottan jobb a felszívódása, a szervetlen szelén formákkal (nátrium-szelenit, nátrium-szelenát) összehasonlítva.

 

A készítmény a fekete bors egy speciális világszabadalommal védett (US szabadalomszám 5,536,506) kivonatát (BioPerine®) tartalmazza, >95% standardizált piperin tartalommal. 1A FEKETE BORS SZINERGISTA HATÁSA RÉVÉN, SEGÍTI A TÁPANYAGOK - KÖZTÜK BIZONYÍTOTTAN A SZELÉN - BIOHASZNOSULÁSÁT.

 

BIOHASZNOSULÁS ÉS SZEREPE A TÁPANYAGOK FELSZÍVÓDÁSÁBAN

A "biohasznosulás/biológiai hozzáférhetőség" és a "felszívódás" kifejezéseket gyakran felcserélik egymással annak ellenére, hogy se nem szinonimák, se nem felcserélhetők.

 

Érdekes lehet megjegyezni, hogy a jó felszívódás nem mindig vezet magas biohasznosuláshoz. A biohasznosulás a felszívódás egy alkategóriája, mely számszerűsíti egy tápanyag azon arányát/hányadát, amely felszívódik és hozzáférhető a szisztémás hatások kiváltásához.

 

forrás: Toutain, P. L., & Bousquet-Mélou, A. (2004). Bioavailability and its assessment. Journal of veterinary pharmacology and therapeutics, 27(6), 455–466.

 

SZELÉN BIOHASZNOSULÁS ÖNMAGÁBAN ÉS BIOPERINE®-NEL

Egy kettős vak vizsgálatban a szelén biohasznosulását önmagában és BioPerine®-nel kombinálva értékelték. A szérum szelénszintje körülbelül 30%-kal volt magasabb a BioPerine®+ szelént kapó csoportban 2 hetes platós kezelés után a következő vizsgált időpontokban. A szérum szelénszintje mindkét csoportban a normál határokon belül volt minden vizsgált időpontban.

 

Szelén biohasznosulás önmagában és BioPerine®-nel

 

forrás: Badmaev, V., Majeed, M., & Passwater, R. A. (1996). Selenium: a quest for better understanding. Alternative therapies in health and medicine, 2(4), 59–67.

 

BRANDELT SZELÉN, AVAGY A SELENIUM SELECT®

Termékünk szerves szelén (L-szelenometionin) tartalma, megbízható forrásból származik, amely a Sabinsa Corporation regisztrált védjegyű összetevője.

 

Az Amerikai Gyógyszerkönyv (USP) L-szelenometioninnal kapcsolatos monográfiája, a Sabinsa Selenium SeLECT® L-szelenometioninja alapján készült, mint referencia standard.

A Sabinsa Corporation kutatás fejlesztés osztálya kifejlesztett és validált egy HPLC (nagy teljesítményű folyadékkromatográfiás módszer) analízis eljárást, melyet megvizsgált és jóváhagyott az Amerikai Gyógyszerkönyv is (USP). Az elmúlt néhány évben a Selenium SeLECT® marketingje során a Sabinsa számos szeléntartalmú termékkel találkozott, melyek azt állítják, hogy L-(+)-szeleno-metionint tartalmaznak. Több kereskedelemben kapható termék HPLC analízise kimutatta, hogy az L-(+)-szelenometioninként hirdetett termékek többsége hamis. A szervetlen és a szerves szelén só fizikai keverése metioninnal nem eredményez L-(+)-szeleno-metionint.

 

Tudományos vizsgálatok által használt összetevő, ami közel 2-szer olyan jobb biohasznosulással rendelkezik a szervetlen nátrium szelenittel összehasonlítva (forrás: Xia, Y., Hill, K. E., Byrne, D. W., Xu, J., & Burk, R. F. (2005). Effectiveness of selenium supplements in a low-selenium area of China. The American journal of clinical nutrition, 81(4), 829–834. ).

 

A Nemzeti Rákkutató Intézet általi elvégzett nagy elemszámú (több, mint 30,000 ember bevonásával zajló) 12 évig tartó követéses vizsgálathoz kiválasztott és használt kizárólagos szelénforma a Sabinsa SeleniumSeLECT L-szelenometioninja lett.

 

seliniumselect.jpg

 

Selenium SeLECT® is a registered trademark of the Sabinsa Corporation.

 

MILYEN TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTANI HATÁSAI VANNAK A SZERVES SZELÉNNEK ÉS A FEKETE BORS KIVONATNAK?

A SZERVES SZELÉN HOZZÁJÁRUL

a 2pajzsmirigy és az 3immunrendszer egészséges működéséhez

 

a haj és köröm normál állapotának fenntartásához

 

4antioxidáns hatása révén a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

 

A reprodukciós rendszert érintő hatása az, hogy részt vesz a normál spermaképződésben.

 

A FEKETE BORS

támogatja az immunrendszer és a légzőrendszer egészségét

 

a női reprodukciós rendszer működését

 

antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik

 

valamint segít fenntartani a természetes emésztőfunkciókat

 

Milyen táplálkozás-élettani hatásai vannak a szerves szelénnek és a fekete bors kivonatnak

 

FEKETE BORS, A „FŰSZEREK KIRÁLYA”

A fekete bors (Piper nigrum L.)  a gasztronómiában, egy régóta előszeretettel használt összetevő. Jellegzetes csipős ízét a benne található alkaloidnak, a piperinnek köszönheti, amelyet először 1819-ben Hans Christian Orsted fedezett fel és vont ki a fekete bors gyümölcséből. A “FŰSZEREK KIRÁLYÁNAK” is szokták nevezni, hiszen a fekete bors az egyik legfontosabb és legszélesebb körben fogyasztott fűszerféle a világon.

 

FEKETE BORS AZ AYURVÉDÁBAN

Az Ayurveda Materia Medica dokumentálja a fekete borsot, 3 fűszer egyik alapvető összetevőjeként (trikatu). A fekete borson kívül a másik két fűszernövény melyek kiegészítik a hosszú bors és a gyömbér. Fontos megjegyezni, hogy a Handbook of Domestic Medicines and Common Ayurvedic Remedies nevű kézikönyvben 370 összetett készítmény közül 210 tartalmaz vagy trikatut (jelentése három csípős) vagy annak egyedi összetevőit.

 

BIOPERINE® VS. FEKETE BORS

A nyers fekete bors (amit a hétköznapok során is használunk) piperin tartalma megközelítőleg 3-9%. Termékünk a fekete bors gyümölcsének egy speciális világszabadalommal védett (US szabadalomszám 5,536,506) kivonatát (BioPerine®) tartalmazza, mindezt rendkívül koncentrált, minimum 95%-os, standardizált piperin tartalommal. A NATUR TANYA® SZELÉN EXTRA formulázásakor nem a fekete bors gyümölcs porított őrleményét, hanem annak magas koncentrációjú tisztított kivonatát használjuk. Az általunk használt BioPerine®-t több, mint 20 éve használják a tápanyagok felszívódásának növelésére, amit több tudományos vizsgálat is alátámaszt. A BioPerine® összetevővel kapcsolatban összesen 7 szabadalom (4 amerikai, 1 európai, 1 japán, 1 kanadai) áll rendelkezésre, amelyek közül az első szabadalom 1996-ban került nyilvánosságra.

 

ÁLTALÁNOSAN ELFOGADOTTAN BIZTONSÁGOS (GRAS)

Egy független, nemzetközi tudósokból álló testület, a biztonsági és toxikológiai adatok felülvizsgálatát követően, a BioPerine®-t általánosan elfogadottan biztonságos (GRAS) összetevőnek minősítette.

 

BioPerine® VS. Fekete bors és ayurvéda

 

ÉRDEKESSÉGEK A SZELÉNNEL KAPCSOLATBAN

A szelént 1817-ben Jacob Berzelius, svéd kémikus fedezte fel, de a XX. század második felére került a tudományos érdeklődésbe

Az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a kilúgozott földek szeléntartalma, így az élelmiszerekkel elfogyasztott szelén mennyisége, míg az ivóvíznek gyakorlatilag nincs szelén tartalma

Az emberi szervezet az L-szelenometionint nem képes szintetizálni. Az L-szelenometionin könnyen felszívódik a gyomor-bélrendszerből, több, mint 90%-os biohasznosulással rendelkezik

Az emberek számos olyan szelénfüggő enzimmel rendelkeznek ún. szelenoproteinekkel (szelén tartalmú fehérjék), amelyek csak szelén jelenlétében képesek működni.  A tudomány, jelenlegi állása szerint 15 szelénfüggő enzimet azonosított eddig, amelyeknek a biológia szerepe rendkívül sokrétű

A szelén az antioxidáns glutation-peroxidáz enzim egyik alkotóeleme. A pajzsmirigy működésében betöltött szerepe többek között az, hogy az I. típusú jódtironin-dejodináz enzim aktív centrumának része, amely a tiroxin prohormont (T4) trijódtironin (T3) aktív hormonná alakítja át

A vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), a szakirodalom szerint a vérplazma összes szeléntartalmának optimális értéke 80-150 μg/l, viszont 90 μg/l feletti vérplazma szelénszint kizárólag L-szelenometionin bevitellel érhető el

Humán vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy az L-szelenometioninból származó szerves szelén, közel 2x jobb biohasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen szelén formák

A szerves L-szelenometionin felezési ideje 2,5x több, mint a szervetlen szelenit forma esetében; ez azt jelenti, hogy a szerves szelén nemcsak, hogy jobban felszívódik, de sokkal tovább is a szervezetben marad (felezési idő = az az időtartam, amikor valamely hatóanyag vérplazmában levő koncentrációja a felére csökken)

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® SZELÉN EXTRA TERMÉKET?

6 éves kortól mindenkinek, akik antioxidáns nyomelemmel szeretnék támogatni immunrendszerüket

nőknek és férfiaknak a pajzsmirigy normál működéséhez

a bőr, a haj és körmök egészséges állapotának fenntartásához

vegánoknak, vegetáriánus étrendet követőknek (hiszen a húsok kiváló szelénforrásnak tekinthetők)

idősebb korosztálynak [a szérum szelén koncentráció (valószínűsíthetően) csökken az életkor előrehaladtával]

dohányosoknak, rendszeresen alkohol fogyasztóknak és folyamatos stressz alatt élőknek, ahol a szérum szelén szint emelése szükséges a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES

A Natur Tanya® SZELÉN EXTRA független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.

 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

 

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000:2018 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

 

Nettó tömeg: 21 g (60 db)

 

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), L-szelenometionin készítmény [kalcium-foszfátok, szerves szelén (L-szelenometionin)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) gyümölcs kivonat 50:1-standardizált 95% piperin tartalommal.          

 

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő vízzel lenyelve.

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.                              

 

Adagok száma a termékben: 60

 

250 mcg szerves L-szelenometionin, 100 mcg aktív szelénnek felel meg.

 

BioPerine® is registered trademark of Sabinsa Europe GmbH.

BioPerine® is not organic as per EU regulation 834/2007.

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

A termék 6 éves kortól alkalmazható

A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 27987/2021

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!


Hatóanyagok a napi adagban

1 tablettában

Szerves szelén (L-szelenometioninból)

100 µg (181,8%*)

BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.)  kivonat

    amelyből standardizált piperin

5 mg

 

4,75 mg