- Kezdőlap
- Kategóriák
- Táplálékkiegészítők
- Immunvédelem
- Natur tanya multi 55 30 db
Natur tanya multi 55 30 db
Leírás
A Natur Tanya® Multi 55 tudatosan fejlesztett, fermentált multivitamin komplex. Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag. A formula szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és antioxidánsokat1
- INNOVATÍV FERMENTÁLT MULTIVITAMIN
- 4 LÉPÉSES BIOTRANSZFORMÁCIÓS FERMENTÁCIÓS TECHNOLÓGIA
- 8 HITELESÍTŐ LOGÓ, 3 VILÁGSZABADALOM
- 55 FÉLE KONCENTRÁLT HATÓANYAG
- 36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY
- 19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG
- VEGÁN, NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT
- JÓDMENTES, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES TABLETTA
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
- FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
- NAPI 1
„A legnagyobb ajándék, amit családodnak és a világnak adhatsz az, ha egészséges vagy.” – Joyce Meyer
KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® MULTIVITAMINT?
- Mindenkinek az év bármely napján, akik mindössze egy tablettával egyszerre 55 féle hatóanyagot szeretnének bevinni a szervezetükbe a mindennapi vitamin és ásványi anyag pótlás céljával
- Azoknak, akik az immunrendszerük egészséges működését támogatnák
- Hideg, téli időszakokban, az immunrendszer támogatásához
- Betegség utáni lábadozáskor
- Tavaszi fáradtság, levertség esetén
- Idősebb korosztálynak, a tápanyagok csökkent mértékű felszívódása esetén
- Sportolóknak, megnövekedett fizikai aktivitás esetén
- Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú és rendszertelen táplálkozás esetén
- Azoknak, akik komplex multivitamin-multiminerália készítményt keresnek, vegán, laktóz és gluténmentesen, hosszú távon is biztonságos fogyasztás mellett, amit független, akkreditált labor is megerősít
- Azoknak, akik olyan komplex multivitamint keresnek, ahol a vitaminok és ásványi anyagok fermentált zöldséggel, gyümölccsel és gyógynövénnyel is kiegészülnek
36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY
NATUR TANYA® MULTI 55 - 4 LÉPÉSES FERMENTÁCIÓ - BIOTRANSZFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIÁVAL!
A Natur Tanya® MULTI 55 vegán multivitamin összesen 36 féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt tartalmaz.
Az előállításuk egy 4 lépcsős, úgynevezett merítéses fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével), amely néhány hetet vesz igénybe. A folyamat során kedvező irányban változnak a zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei.
19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG, KÖZTÜK VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT ÖSSZETEVŐKKEL
VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT MIKRONUTRIENSEK/MIKROTÁPANYAGOK
- Termékünk világszabadalommal védett biológialiag aktív és a legújabb, 4. generációs Quatrefolic® folátot (US szabadalomszám 7,947,662) tartalmazza, amelyet szervezetünk további biológiai átalakítás nélkül tud felhasználni.
- A világszabadalommal védett összetevők közül, az Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042) egy jól tolerálható vasforma, mely nem okoz gyomorpanaszokat.
- Az általunk használt világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407) pedig, természetes, Bacillus subtilis natto által fermentált, menakinon-7 forma, >99% all-transz K-vitamin tartalommal.
MIT JELENT A FERMENTÁLÁS?
Az élelmiszerek fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is az egészséges táplálkozás részét képezik.
- A fermentáció kiváló módja a cellulóz lebontásának, amely javítja a tápanyagok tartalmát és biológiai hozzáférhetőségét. Ezenkívül javítja az aminosav- és vitaminösszetételt, valamint az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét.
- A fermentáció során a mikroorganizmusok a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves savakká alakítják. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mert a folyamat az összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontják.
- A növények vagy gyógynövények kiváló hatóanyagtartalommal rendelkeznek, de hasznosulásuk kérdéses a növényi összetevők nehéz emészthetősége miatt. A fermentáció a cellulóz lebontásának is remek módja, mert javítja a biológiai hozzáférhetőséget.
A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL.
MIT JELENT A LIOFILIZÁLÁS?
A liofilizálás magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki, hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti értéke a lehető legkevésbé sérül.
Történelme az inkákhoz nyúlik vissza, akik magas hegyekben tartósították hasonló módszerrel a terményeiket, kihasználva az alacsony légnyomást, és az éjszakai fagyokat. Az első dokumentált fagyasztva szárítást 1890-ben végezte Altmann szerv darabokon. A technológia ipari méretű alkalmazása csak a II. világháború alatt terjedt el, amikor penicillin és vérplazma tartósítására használták, majd az 50-es- 60-as években már az élelmiszeriparban is elterjedt az alkalmazás.
A MIKROBIOM ÉS AZ IMMUNRENDSZER KAPCSOLATA
A gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a bél baktériumflóráját.
A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a belekben található.
MIT ÉRDEMES MÉG TUDNI A NATUR TANYA® MULTIVITAMINRÓL?
- A Natur Tanya® Multi 55 multivitamint úgy alkottuk meg, hogy a természetes forrásból származó vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségben, egymás felszívódását és hasznosulását segítve legyenek jelen egy készítményben. Így a multivitamin komplex alkalmazása remek kiegészítése lehet az egészséges életmódnak, a túladagolás veszélye nélkül.
- A 8 hitelesített logóval ellátott termék, napi adagja mindösszesen 1 filmtabletta. 1A riboflavin, az E -vitamin, valamint a szerves cink, a réz és a mangán antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az A-, a B6-, a B12-, a C-, a D-vitamin, a folát, a cink, a vas, a réz hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.
- A jódmentes formula, főként szerves ásványi anyagokat tartalmaz, az aktív B2-vitamin nátriumsójával (riboflavin-5’-foszfát nátriumsója) dúsítva. A Quali®-A Quali®-B, a Quali®-C, és Quali®-E vitaminok minőségi alapanyagokból, fenntartható, nyomon követhető, és megbízható gyártásból származnak.
- A Natur Tanya® MULTIVITAMIN, B12-ben gazdag formula, amely rendszerint csak állati eredetű élelmiszerekben található (néhány kivétellel), ezért vegánok és vegetáriánusok számára is ideális választás.
- Tudatosan döntöttünk a vegán multivitamin formulázásnál az alga a d3-vitamin mellett.
- A tablettát színtelen bevonattal láttuk el a könnyebb lenyelés érdekében, valamint nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát.
ALGÁBÓL, NÖVÉNYI FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ JÓL FELSZÍVÓDÓ ÉS FENNTARTHATÓ D3-VITAMIN
D3-vitamin képződik napfény hatására a bőrünkben, leginkább állati eredetű élelmiszerekben található, remek forrásai például a halak, melyek D-vitamin tartalmukat mikroalgákból nyerik. Ezek az algák a víz felszínén élnek és D-provitaminból, napsugárzás révén szintetizálódik bennük D-vitamin. A mikroalgák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, ezért akkor gyűjtik be őket.
Amellett, hogy az alga D3-vitamin alkalmas a vegánoknak és vegetáriánusoknak az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. Az állati eredetű D-vitaminokkal szemben, amit juhgyapjúból vonnak ki, a gyártási eljárás nem alkalmaz szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket.
Az előállítás rendkívül alacsony energiájú folyamat, és könnyen méretezhető, mivel az algák nagyon gyorsan növekednek. Sőt mit több, az „algahulladékot” a következő növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami hozzájárul a folyamat hatékonyságához.
A D-vitamin hozzájárul:
- a kalcium felszívódásához, és ezzel a vér normál kalcium szintjéhez
- a normál csontozat és fogazat fenntartásához
- a normál izomműködéshez
- az immunrendszer normál működéséhez
- a normál sejtosztódáshoz
- Takeuchi A., Okano T., Tanda M., Kobayashi T. (1991). Possible origin of extremely high contents of vitamin D3 in some kinds of fish liver. Comp. Biochem. Physiol. A 100, 483–487
- Sunita Rao D., Raghuramulu N. (1996a). Food chain as origin of vitamin D in fish. Comp. Biochem. Physiol. A 114, 15–19
NATUR TANYA® MULTI 55 ÉS FENNTARTHATÓSÁG
Fontos számunkra, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akik fenntartható, minőségi és nyomon követhető gyártástechnológiával előállított alapanyagok biztosítása mellett, biológiai lábnyomuk csökkentésén munkálkodnak.
A DSM vezető szerepet vállal az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésében. Vállalták, hogy legkésőbb 2030-ra a villamos energiánk 75%-át megújuló forrásokból fedezik, illetve, hogy a lehető legkorábbi lehetőségnél ez az arány 100% legyen, keresik a megújuló energiaforrások szélesebb körű felhasználásának új lehetőségeit - pl. biomassza hulladékból előállított gőz.
A NATUR TANYA® MULTI 55 FERMENTÁLT MULTIVITAMIN KIVÁLÓ ALTERNATÍVA A MINDENNAPI VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁSRA.
TÁPLÁLKOZÁSI SZOKÁSAINK AZ UTÓBBI ÉVEK FOLYAMÁN JELENTŐSEN ÁTALAKULTAK
Előtérbe kerültek a kényelmi termékek, illetve a lakosságra a szénhidrát dús táplálkozás lett a jellemző. Emellett az egészséges táplálkozás híveinek sincs könnyű dolguk. A termőtalaj minőségének csökkenése, illetve a nemesítések miatt a zöldségekben és gyümölcsökben bizonyos vitaminok és ásványi anyagok csökkenő tendenciát mutatnak.
Nincs ez másként a húsok és halak minőségével sem. A szabad tartásból származó húsok ritkaságnak számítanak és drágábbak, a húsok és húskészítmények nagyrészt nagyüzemi körülmények között tartott állatok húsából származik, ami szintén nem kedvező tápanyagtartalmuk szempontjából.
A stresszes életmód, kialvatlanság, károsszenvedélyek és az erős UV sugárzás is rossz hatással vannak a bevitt mikrotápanyagok hasznosulására. A fenti okok miatt kerül fokozottan előtérbe életmódunkra és táplálkozásunkra való fokozott odafigyelés.
- Darmon N, Darmon M, Maillot M, Drewnowski A. A nutrient density standard for vegetables and fruits: nutrients per calorie and nutrients per unit cost. J Am Diet Assoc. 2005 Dec;105(12):1881-7. doi: 10.1016/j.jada.2005.09.005. PMID: 16321593.
- Davis DR, Epp MD, Riordan HD. Changes in USDA food composition data for 43 garden crops, 1950 to 1999. J Am Coll Nutr. 2004 Dec;23(6):669-82. doi: 10.1080/07315724.2004.10719409. PMID: 15637215.
- Lin, C. Y., Kuo, H. Y., & Wan, T. C. (2014). Effect of Free-range Rearing on Meat Composition, Physical Properties and Sensory Evaluation in Taiwan Game Hens. Asian-Australasian journal of animal sciences, 27(6), 880–885. https://doi.org/10.5713/ajas.2013.13646
GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉGFOGYASZTÁSI SZOKÁSOK EURÓPÁBAN
A WHO becslései szerint az európai régió több mint felében a napi gyümölcs és zöldség fogyasztás nem éri el az ajánlott napi 400g-ot. Az országok harmadánál az átlagbevitel 300g-nál is kevesebb.
Általános tendencia, hogy Észak Európából dél felé haladva nem csak a hőmérséklet, de a gyümölcsfogyasztási kedv is nő. Például, Finnországban az átlagos ellátás 195 g/fő naponta, ami 71 kg/fő/év aránynak felel meg, míg Görögországban egy ember naponta átlagosan 756 gramm zöldséget fogyaszt (276 kg/fő/év).
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJA A MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁS
A gyümölcs és zöldségfogyasztás fontosságát a Dietetikusok Országos Szövetsége is kiemeli Okostányér kiadványán.
forrás: https://mdosz.hu/uj-taplalkozasi-ajanlasok-okos-tanyer/
- Egészséged megőrzése szempontjából fontos, hogy napi étkezéseid felét gyümölcsök és zöldségek tegyék ki, lehetőleg friss és minél változatosabb formában.
- Ez naponta minimum 400g zöldséget és gyümölcsöt jelent, több étkezésre felosztva. Alacsony vitamin és ásványi anyag, illetve magas keményítő tartalma miatt a burgonya nem számítható bele a napi zöldségbevitelünkbe.
Quali® is a trademark of DSM. www. qualityforlife.com
Quatrefolic®, vitaMK7® are registered trademarks of Gnosis S.p.A.
Albion™, Ferrochel™, TRAACS™ are trademarks of Albion Laboratories, Inc.
LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES MULTIVITAMIN
A Natur Tanya® MULTI 55 független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.
A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.
- Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC
- Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI
A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Nettó tömeg: 39 g (30 db)
Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), magnézium-citrát, fermentált zöldség, gyümölcs, és gyógynövény porkeverék; csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), L-aszkorbinsav készítmény, magnézium-oxid, DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, cink-biszglicinát, vas(II)-biszglicinát készítmény, nikotinamid, mangán-glükonát, színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)], kalcium-D-pantotenát, réz(II)-glükonát, fényezőanyag (zsírsavak), retinil-acetát készítmény, riboflavin-5'-foszfát nátriumsója, kolekalciferol készítmény (alga eredetű), piridoxin-hidroklorid, K2-vitamin (menakinon-7) készítmény, tiamin-mononitrát, cianokobalamin készítmény, (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só; króm(III)-pikolinát, D-biotin.
Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 30
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 10 éves kortól alkalmazható (gyermekeknél előforduló nyelési nehézségek miatt)
- A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 30227/2022
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
MULTI 55 ÉS A 10 MILLIÓ FA KAMPÁNY
Elkötelezettek vagyunk az erdők biodiverzitásának helyreállítása és megőrzése mellett, amit a legfontosabb lépésnek tartunk a klímavédelem érdekében.
Ezért minden Multi 55 fermentált multivitamin vásárlásával a 10 millió fa alapítvány magyarországi faültetését is támogatod!