Natur tanya chili tabletta 30 db

Natur tanya chili tabletta 30 db
Natur tanya chili tabletta 30 db
Natur tanya chili tabletta 30 db
Natur tanya chili tabletta 30 db
Ár:
6.500 Ft(5.118 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11309
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők.

Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere serkentéshez. 

 

• FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
• TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS
• MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI PAPARIKA
• MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
• MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL
• HATÓANYAGOK:
  - KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN
  - FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN
  - 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL
• VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK
• MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
• FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ

Forrás1 

BÉLMIKROBIOM KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS

A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint szabályozására és az inzulinérzékenységre.

Ezért a súlykontroll nem csak azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok, az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek.

 • Az első bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett táplálékfelvétel mellett.
 • Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes törzsek mennyisége.

Forrás2 

Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek.

 • Mindez összefüggést mutat megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és növeli a Firmicutes törzsek számát.

Forrás3

SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ.

INULIN – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS

A cikória gyökere (Chicorium intybus L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása.

Az inulin prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát, elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav (butirát).

A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással.

Forrás4 

EGCG – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS

Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője.

Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után.

Forrás5 

CHILI PAPRIKA – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS

1A chili paprika (Capsicum annuum L.) hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin – koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.

 • A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett, megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az energiafelhasználást.
 • A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin szintet.

Forrás6  

Forrás7  

A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI

Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin.

Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak.

 

A SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG

A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.

TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK.

EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN

A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását.

A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.

MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM TECHNOLÓGIA

A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.

 • A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A „szállítórendszer” előnyei:
 1. megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében
 2. megvédi a hatóanyag tartalmat
 3. javítja a biológiai hasznosulást
 4. növeli a felszívódást
 5. megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást
 6. és biztonságossá teszi az alkalmazását

Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát.

Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli, stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást.

A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül.

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat.

VITAPEARLTM HORDOZÓRENDSZER

 

 

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN

A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg.

A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.

TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK.

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET?

 • azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket
 • azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
 • csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek
 • fogyókúrázóknak, csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
 • sportolóknak, aktív életmód esetén
 • nőknek és férfiaknak egyaránt

Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 15-30

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L.) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).*SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva.

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES!

Hatóanyagok a napi adagban

1 tabl.               2 tabl.

Frutafit® inulincikória gyökér forrásból

      amelyből inulin

138,5 mg           277 mg

124,65 mg         249,3 mg

MaxiTherm® chili paprika termés kivonat

     amelyből standardizált 2% kapszaicinoidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin)

         

50 mg              100 mg

1 mg                2 mg

 

Zöld tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze) levél kivonat

      amelyből standardizált 70% EGCG

100 mg           200 mg

  70 mg           140 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

 

MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives.
Frutafit® is a trademark of Sensus B.V.

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta).

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék fogyasztható cukorbetegség mellett
 • A termék NEM alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék NEM fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Nettó tömeg: 21 g (30 db)

OGYÉI ny.sz.: 30117/2022

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!