Freyagena Bartha DOPA 30 db

Freyagena Bartha DOPA 30 db
Freyagena Bartha DOPA 30 db
Freyagena Bartha DOPA 30 db
Freyagena Bartha DOPA 30 db
Freyagena Bartha DOPA 30 db
Ár:
9.900 Ft(7.795 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11241
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

  • Nyugalom, Koncentráció és Kiegyensúlyozottság
  • Stratégia partnerünk , a Japán Taiyo cég alapanyaga
  • Min. 240mg természetes L-Teanin: Standardizáld Zöld Tea kivonatokból
  • Az L-Teanin természetes formája, elsőként idehaza a Freyagena Balance-nál
  • Prémium kivonatok Magnézium-Tauráttal, adalékok nélkül

Az L-Teanin lehetséges lehetséges előnyei:

  • segíthet a szorongás és a stressz csökkentésében
  • segíthet a koncentráció fokozásában
  • javíthatja az immunrendszer működését
  • segíthet a vérnyomás szabályozásában
  • segítheti a pihentető alvást

 

Az L-teanin egy különleges aminosav, amely természetes formában szinte kizárólag csak a teanövényben (Camellia sinensis) fordul elő, és amelyet számos formában évtizedek óta biztonságosan használnak Japánban. Kimutatták, hogy az L-teanin pozitívan módosítja az agyhullámokat és a hangulatban, koncentrációban, memóriában résztvevő kulcsfontosságú ingerületátvivő anyagokat.

Az L-teanin fokozza a dopamin és a szerotonin ingerületátvivő anyagok termelését, és úgy tűnik, hogy szerepet játszik a GABA – ugyancsak egy ingerületátvivő anyag, ami “fékként” működik az elszabadult stressz idején – szinten tartásában is. Az L-teanin fokozza továbbá az agy relaxációjakor domináns alfa-hullám aktivitását is. Megfigyelték, hogy ez a hatás ráadásul a leghangsúlyosabb azoknál az egyéneknél, akik magas fokú stresszt élnek át.

Egy egyetemi hallgatók körében végzett japán kutatás szerint 200mg L-teanin növelte az agy alfa hullámait és a relaxáció szubjektív érzetét. Ugyan ebben a tanulmányban az L-teanin az adott dózisban nyugodt, mégis éber lelkiállapotot eredményezett szedáció nélkül, körülbelül 40 perccel a lenyelés után. (F1)

Az L-teanin tehát segíthet egyensúlyt teremteni a neurotranszmitter rendszerben, ami javulást eredményez a túlzott stresszből eredő mentális / érzelmi és fizikai zavarokban.

A termékünkben felhasznált Sunphenon TH30 az egyik első és eredeti, kutatásokban is tanulmányozott L-teanin aminosav tartalmú szabadalmaztatott zöld tea kivonat. (F2)

Előnyei:

• Nyugtatóan hat anélkül, hogy elálmosítana

• Enyhítheti a stresszt és a mindennapi ideges feszültséget

• Jó hangulatot és éberséget biztosít

• Csökkentheti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit

Készítményünk 240 mg természetes L-teanin aminosavat juttat a szervezetbe, emellett egy speciális, szakmai tapasztalataink szerint szinergikus magnézium-formát is tartalmaz – magnézium-taurátot: a magnézium-taurát egy tudományosan “megtervezett” magnézium-komplex, amely egyrészről biztosítja az esszenciális magnézium kiváló biológiai hozzáférhetőségét. A magnézium-taurát másrészről egy aktivált komplex, és nem egyszerűen a két anyag keveréke. Emiatt ugyan elemi magnéziumtartalma alacsonyabb, azonban a taurin ugyancsak komoly értéket képvisel a komplexben!


FORRÁS 1:

Randomized Controlled Trial: Pharmacol Biochem Behav. 2013 Oct;111:128-35.

Anti-stress effect of theanine on students during pharmacy practice: positive correlation among salivary α-amylase activity, trait anxiety and subjective stress

Keiko Unno, Naoki Tanida, Naoto Ishii, Hiroyuki Yamamoto, Kazuaki Iguchi, Minoru Hoshino, Atsushi Takeda, Hayato Ozawa, Tsutomu Ohkubo, Lekh Raj Juneja, Hiroshi Yamada

FORRÁS 2:

Randomized Controlled Trial: Altern Med Rev. 2011 Dec;16(4):348-54.

The effects of L-theanine (Suntheanine®) on objective sleep quality in boys with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD): a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial

Michael R Lyon, Mahendra P Kapoor, Lekh R Juneja

További források:

Crit Rev Food Sci Nutr. 2017;57(8):1681-1687.

Biomed Pharmacother. 2017;95:1260-1275.

Trends in Food Science & Technology. 1999;10(6):199-204.

Alternative and Complementary Therapies. 2001;7(2):91-95