Collango Kollagén Pour Homme por 348 g

Collango Kollagén Pour Homme por 348 g
Collango Kollagén Pour Homme por 348 g
Collango Kollagén Pour Homme por 348 g
Collango Kollagén Pour Homme por 348 g
Ár:
9.200 Ft(7.244 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11692
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Termékváltozatok:

Íz:
Mennyiség:
db

A Collango Collagen Pour Homme egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, melyet keményen sportolóknak és krónikus ízületi bántalmakban szenvedőknek alkottunk meg. Nem csak férfiaknak!

 

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

 

a minőségi alapanyagokkal

a könnyű és gyors oldódással

kellemes illattal és ízzel

a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően

elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre és egyéb összetevőkre.

Két, Magyarországon egyedülálló alapanyagot választottunk termékünkhöz. A francia Rousselot szállítja a Peptan IIm-et (https://www.rousselot.com/health/brands/peptan-iim) és a spanyol Bioiberica a b-2Cool®-t (https://www.bioiberica.com/en/products/human-health/healthcare/branded-ingredients/b-2cool).

Collango Collagen Pour Homme jellemzői 1 adagban:

 

5000mg I-es típusú, 100% hidrolizált marha kollagén

2000mg MSM

1500mg Glükozamin szulfát (vegán)

1000mg C-vitamin, L-aszkorbinsav formájában

400mg kondroitin szulfát

300mg Peptan IIm hidrolizált 2-es típusú marha kollagén

40mg b-2cool natív 2-es típusú csirke kollagén mátrix

Két remek ízben (meggy és kékmálna)

Könnyen oldódik

348g/tasak- 30 adag

Collango Collagen Pour Homme előnyei:

 

Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán

Két kitűnő ízben, ha a savanykásabb ízvilágot kedveled vagy az édesebbet, akkor is megtalálod kedvencedet

Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak

Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Peptan IIm-re és a B2Cool-ra

Csak és kizárólag marha és csirkéből származó összetevőket tartalmaz (nincs allergiás reakció a meszes héjúakra és vallási szempontokból is megfelelő)

Mindig frissen készíthető

Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően

Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha), metil-szulfonil-metán (MSM), D-Glükózamin HCl (Vegán), L-aszkorbinsav (C-vitamin), Kondroitin szulfát Na, Hidrolizált Peptan® II-es típusú kollagén, almasav, aroma, édesítőszer: szukralóz és stevia (steviol glikozidokat tartalmaz), Natrium klorid, natív II-es típusú csirke kollagén Mátrix, színezék: Brillantkék FCF (kékmálna íznél) vagy céklavörös (meggy íznél)

MSM: A metil-szulfonil-metán egy olyan anyag, amelyet zöld növényekben, állatokban és emberekben is megtalálhatunk. Az MSM-et népszerűsítő irodalmakkal ellentétben nincs MSM-re vagy kénre vonatkozó ajánlott étrend-támogatás (RDA), amely az MSM-ben található. A kénhiányt az orvosi szakirodalomban nem írták le.

 

A szájon át szedhető MSM-et az allergiák, krónikus székrekedés, fekélyek, diverticulosisnak nevezett bélbetegség, premenstruális szindróma (PMS), hangulat-emelkedés, elhízás, rossz vérkeringés, magas vérnyomás és magas koleszterinszint miatt alkalmazzák. Szájon át alkalmazzák még a 2-es típusú cukorbetegség, májproblémák, Alzheimer-kór, a horkolás, tüdőbetegségek, ideértve az emfizema és tüdőgyulladás, krónikus fáradtság-szindróma, autoimmun rendellenességek (szisztémás lupus erythematous), HIV-fertőzés és AIDS, valamint a rák (mellrák) kezelésére is.

 

Valamint alkalmazzák még szemgyulladás, nyálkahártya-gyulladás, temporomandibularis ízületi (TMJ) problémák, lábgörcsök, migrén, fejfájás, másnaposság, bél parazitafertőzései és urogenitális traktusok esetén, beleértve Trichomonas vaginalis és Giardia, élesztőfertőzés, rovarcsípések, sugárterhelés és az immunrendszer erősítésére.

 

Osteoarthritis: A kutatások azt mutatják, hogy az MSM szájon át történő bevétele két-három részletben naponta, akár önmagában, akár a glükózaminnal együtt, enyhén csökkentheti a fájdalmat és a duzzanatot és javíthatja az osteoarthritises betegek tüneteit. Néhány kutatás az MSM más összetevőkkel történő bevételét vizsgálta. Ha MSM-készítményt (Lignisul, Laborest Italia SpA) és boswellicsavat (Triterpenol, Laborest Italia SpA) együtt napi 60 napig vesznek, csökkentheti a gyulladáscsökkentő gyógyszerek szükségességét, de nem csökkenti a fájdalmat. Az MSM, glükozamin, és a kondroitin 12 hétig történő szedésével csökkentheti az osteoarthritises betegek fájdalmát is.

 

 

 

Glükózamin szulfát: A glükózamin- szulfát az emberi testben természetesen előforduló anyag. Az ízületek körüli folyadékban található. A glükózamin a természet más területein is létezik. Az étrend-kiegészítőkben alkalmazott glükózamin-szulfátot például a kagylóhéjból nyerik, de a mi termékünkben található glükózamin növényi származású, fermentációval állítják elő, tehát aki a meszeshéjúakra allergiás, bátran fogyaszthatja.

 

A glükózamint tartalmazó étrend-kiegészítők gyakran tartalmaznak további összetevőket. Ezek a kiegészítő összetevők kondroitin-szulfát, metil-szulfonil-metán (MSM) vagy cápa porc. Egyesek szerint ezek a kombinációk jobban működnek, mint önmagában a glükózamin-szulfát bevétele.

 

A glükózamin-szulfátot leggyakrabban osteoarthritis kezelésére használják. Számos más körülményhez is alkalmazzák, de nincs megfelelő tudományos bizonyíték ezen alkalmazások alátámasztására.

 

 

 

Hogyan működik?

 

A glükózamin-szulfát az emberi testben található anyag. Amit a test arra használ, hogy különféle egyéb anyagokat állítson elő, amelyek részt vesznek az inak, ínszalagok, porcok és az ízületeket körülvevő folyadék felépítésében.

 

Az osteoarthritises betegekben a porc lebomlik és vékonnyá válik. Ez több ízületi súrlódást, fájdalmat és merevséget eredményez. A kutatók szerint a glükózamin-kiegészítők szedése vagy megnöveli a porcot és a folyadékot körülvevő ízületeket, vagy meggátolja ezen anyagok lebontását, vagy akár mindkettőt.

 

Egyes kutatók szerint a glükózamin-szulfát “szulfát” része szintén fontos. A szulfátra a testnek szüksége van a porc előállításához. Ez az egyik oka annak, hogy a kutatók úgy vélik, hogy a glükozamin-szulfát jobban működhet, mint a többi glükózamin, például a glükozamin-hidroklorid vagy az N-acetil-glükozamin.

 

Osteoarthritis: A legtöbb kutatás azt mutatja, hogy a glükozamin-szulfát szedése némileg enyhítheti a fájdalmat az osteoarthritisben szenvedő emberek számára, különösen azok, akik térd osteoarthritis-ben szenvednek. Azoknak az embereknek, akik glükózamin-szulfátot szednek, továbbra is fájdalomcsillapító gyógyszereket kell szedniük a fájdalom fellángolása érdekében. A fájdalom enyhítése mellett a glükozamin-szulfát lassíthatja az ízületek lebontását és megakadályozhatja az állapot rosszabbodását, ha azt több éven át alkalmazzák. Egyes kutatások azt mutatják, hogy azoknak az embereknek, akik glükózamin-szulfátot szednek, kevésbé valószínű, hogy teljes térdprotézis műtétre lenne szükségük. Különböző típusú glükózamin termékek léteznek. A legtöbb kutatás azt mutatja, hogy az előnyök olyan termékekre vonatkoznak, amelyek glükózamin-szulfátot tartalmaznak.

 

Kondroitin szulfát: A kondroitin-szulfát egy olyan anyag, amelyet általában a test ízületei körül a porc tartalmaz. A kondroitin-szulfátot általában állati eredetű anyagokból, például cápa- és tehén porcból állítják elő. De már készül növényi fermentációval is.

 

A kondroitin-szulfátot osteoarthritis és szürkehályog kezelésére használják. Gyakran más összetevőkkel, például mangán-aszkorbáttal, hialuronsavval, kollagén peptidekkel vagy glükózaminnal kombinálva.

 

Osteoarthritis esetén az ízületek porca lebomlik. A porc egy részét képező kondroitin-szulfát levétele lassíthatja ezt a lebontást.

 

Osteoarthritis: A klinikai kutatások azt mutatják, hogy a kondroitin-szulfát szájon át történő bevétele javítja a fájdalmat és a funkciót néhány osteoarthritisben szenvedő embernél, ha azt 6 hónapig alkalmazzák. Más kutatások azt mutatják, hogy a kondroitin-szulfát legfeljebb 2 évig tartó szedése lelassíthatja az osteoarthritis előrehaladását. Néhány kutatás kiértékelte a kondroitin-szulfát hatását, ha szájon át, glükózaminnal kombinálva vették be. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a chondroitin-szulfátot és glükózamint tartalmazó speciális termékek szedése hozzájárul az osteoarthritis tüneteinek csökkentéséhez. A kutatások szerint a kondroitin-szulfát és a glükózamin hosszú távú szedése úgy tűnik, hogy lassítja az osteoarthritis előrehaladását, tehát csökkentheti az osteoarthritis tüneteit.

 

Nincs olyan kutatás, amely igazolná, hogy a kondroitin felszívódna a bőrön keresztül. A kondroitin-szulfát és glükózamin hosszú távú szedése úgy tűnik, hogy lassítja az osteoarthritis előrehaladását.

 

Peptan 2-es típusú hidrolizált kollagén Peptan IIm®: a glikozaminoglikánok (GAG), más néven mukopoliszacharidok, negatív töltésű poliszacharid vegyületek. Ismétlődő diszacharid egységekből állnak, amelyek minden emlős szövetében megtalálhatók. Funkcióik a testben széles körben elterjedtek, és molekuláris szerkezetük határozza meg őket. Korábban a GAG-k működését úgy gondolták, hogy a sejtek hidratálására korlátozódnak. A bizonyítékok azonban azt sugallják, hogy a GAG-k kulcsszerepet játszanak a sejtek jelátvitelében, amely hatalmas mennyiségű biokémiai folyamat modulálására szolgál. Ezen eljárások némelyike magában foglalja a sejtnövekedés és -szaporodás szabályozását, a sejtek adhéziójának elősegítését, antikoagulációt és a sebjavítást. A GAG négy primer csoportját a diszacharid-egységeik alapján osztályozzák, és magukban foglalják a heparin / heparán-szulfátot, a kondroitin-szulfát / dermatán-szulfátot, a keratán-szulfátot és a hialuronsavat. Ez összefoglalja a GAG-k négy primer csoportjának molekuláris szerkezetét és az ebből fakadó fiziológiai funkciókat.

 

Ezek a hialuronsav, heparán-szulfát / heparin, kondroitin szulfát / dermatán szulfát és a keratán-szulfát.

 

b-2Cool®

 

Míg a natív II típusú kollagén és a hidrolizált kollagén kereskedelemben kapható ízületre, az egészség szempontjából jelentős különbségek vannak a két forma között. A hidrolizált kollagén a testben szívódik fel úgy, hogy hatékonyan elérje a porcot, míg a natív kollagén nem. Ehelyett a natív II. típusú kollagén fenntartja háromdimenziós szerkezetét, amelyet az immunrendszer elismer, mint endogén anyag. A mechanizmusok-amelyek révén mindkettő kollagének különbözik-a natív II-es kollagén, amely immunrendszeren keresztül működik közvetített eljárással, az úgynevezett orális tolerancia. Alternatív megoldásként hidrolizált kollagén peptidek építőelemekként szolgálnak a porc helyén. Ezen felül napi bevitel szükséges ahhoz, hogy minden kollagén hatékonyan tudjon működni. A bioaktív, natív kollagén formára csak napi 40 mg-os mennyiségre van szükség. A hidrolizált I-es típusú kollagén mennyisége 5-10 g / nap.

 

A B-2Cool csirkemellporcból izolált natív II-es típusú kollagén.

 

A porcszövet fő alkotó eleme a kollagén. A kollagénnek sok típusa található az ízületben. Az ízület rugalmasságáért legnagyobb mértékben az ún. II-es típusú kollagén felel.

 

Az ízületekben található kollagén, mint testünk valamennyi építőeleme folyamatosan képződik és lebomlik. Egészséges szervezetben ez egy egyensúly.

 

Olyan betegségek, melyek az ízület gyulladásával járnak, ez az egyensúly felborul, ami az ízületek degradációjához vezet.

 

Az Osteoarthritis az ízület heveny gyulladása. Legújabb kutatások megerősítették, hogy a szervezet elkezdi idegen anyagként kezelni a saját II-es típusú kollagénünket, és immunválaszt vált ki ellene. Ennek eredménye az ízületi degradáció.

 

A táplálékkal bevitt natív II-es típusú kollagén nem emésztődik meg, hanem megőrizve térszerkezetét eléri a vékonybélben a vékonybél körül található nyirokszövetet, az ún. Peyer plakkot. Kötődik az itt található receptorokhoz, tehát a szervezet felismeri a natív-kollagént, és immun-szupresszor sejteket küld az ízületekbe. Ezek az immun-szupresszorok lelassítják a kollagén lebontását, ezáltal hozzájárulhatnak az ízületi gyulladás csökkentéséhez.

Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel.

 

Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.

 

Keverd bele gyümölcslébe

Dobd fel vele a smoothie-dat

Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele

Ízesítsd vele a chia pudingodat

Keverd bele a jegeskávédba

Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban​​​

Tárolás: száraz, hűvös helyen.


Tápanyag táblázat

1 adag: 11,6 g (1 adagolókanál)

 

11,6 g

NRV %*

100 g

Energia

21kcal/88kJ

1%

178kcal/745kJ

Zsír

0 g

0%

0 g

     ebből telített zsírsav

0g

0%

0 g

Szénhidrát

0,2 g

0%

1,6 g

     ebből cukor

0 g

0%

0 g

Nátrium

61,5 mg

2,5%

1136mg

Fehérje

5 g

10%

43 g

I-es típusú hidrolizált marha kollagén

5000 mg

43 g

Metil-szulfonil-metán (MSM)

2000mg

17240 mg

D-Glükózamin HCl (Vegán)

1500 mg

12930 mg

Kondroitin szulfát Na

400mg

3450 mg

L-aszkorbinsav (C vitamin)

1000mg

1250%

8620 mg

II-es típusú Hidrolizált Peptan® kollagén

hidrolizált kollagén 55-70%

glykozaminoglikánok 12-25%

kondroitin 12%

hialuronsav 1-2%

300 mg

2586 mg

Natív II-es típusú csirke kollagén Mátrix

40 mg

344,8 mg

*NRV %: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára 2000kcal