• Kezdőlap
  • Természetesen a stressz és a szorongás ellen

Természetesen a stressz és a szorongás ellen


Továbbra is növekszik a stresszhez és a szorongáshoz kapcsolódó betegségek száma. Például az Egyesült Államokban minden ötödik embert érint valamilyen stresszel összefüggő betegség, ami több mint 40 millió embert jelent. Évente több millió receptet írnak fel olyan szorongáscsillapító gyógyszerekre, mint a Xanax, Valium és Tranxene. Ezek a leggyakrabban felírt gyógyszerek, és a mentális egészségügyi költségek közel egyharmadát teszik ki. Bár számos természetes alternatíva létezik a stressz és a szorongás csökkentésére, a vényköteles gyógyszerek rendkívül népszerűek. Bár a legtöbb szorongásoldó gyógyszer első pillantásra tökéletes megoldásnak tűnhet, használatukkal számos kockázat jár. A legtöbb ilyen gyógyszer álmosságot, zavartságot, szédülést és gyengeséget okozhat. Emellett gyakori mellékhatások lehetnek a fejfájás, a depresszió, a látásproblémák és a demencia is.

1. A gyömbér tea küzd a szorongással

Egy csésze meleg gyömbér tea a leggyorsabb módja annak, hogy megszabaduljon a stressz és a szorongás kellemetlen érzéseitől. Használhatja méregtelenítőként és emésztési problémák esetén is.

2. Ginkgo levelek

A Ginkgo biloba az egyik legkelendőbb gyógynövény az Egyesült Államokban. Tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy segíthet enyhíteni a demencia, a szorongás és az agyi hipotenzió (az agy nem megfelelő véráramlása) tüneteit.

3. Igyon kamillateát egy stresszes nap után

Sokan kamilla teát isznak, hogy kikapcsolódjanak egy stresszes nap után. Olajának illata bizonyítottan enyhíti a szorongást és a depressziót.

4. Levendula

A levendula nyugtató és ellazító tulajdonságairól ismert. Erősíti az idegrendszert és belső békét teremt. Klinikai vizsgálatok szerint a levendula illóolaj belélegzése csökkentheti a stresszt és a szorongást.

5. Bergamott narancs

A bergamott illóolaj nyugtató hatású, és gyakran használják az aromaterápiában a depresszió kezelésére. Egy 2011-es tanulmány megállapította, hogy a bergamott és a levendula illóolajok keveréke sikeresen kezelheti a depressziót és a szorongást.

6. orbáncfű

Bár ezt a gyógynövényt gyakran használják a depresszió kezelésére, van néhány bizonyíték arra, hogy segíthet a stressz és a szorongás tüneteinek enyhítésében. Egy szorongásos férfiról szóló híreket követi, akinek tünetei gyorsan enyhültek az orbáncfű kipróbálása után.

7. Eukaliptusz a szorongás csökkentésére

Az eukaliptusz egy népszerű gyógynövény, több száz gyógymóddal. Egyes források szerint csodákra képes az akut szorongásos zavarok kezelésében.

8. Nyugtató jojobaolaj

A jojobaolaj nyugtató hatással van a testre és a lélekre. Segít ellazulni túlzott stressz és szorongás idején. Gyakran használják masszázsolaj vagy más testápoló termékek alapjaként. Más stresszoldó olajokkal is használható.

Ha vényköteles gyógyszereket szed, ne felejtse el konzultálni kezelőorvosával, mielőtt a jelenlegi gyógyszerei helyett gyógynövényeket kezdene.

Forrás: (Vitaking) https://www.naturalnews.com/056190_stress_reduction_herbs_natural_remedies.html

Szöveges információ

Ez egy szöveges információ...