YiYa Papaja enzim & Bromelain komplex 75 db

YiYa Papaja enzim & Bromelain komplex 75 db
YiYa Papaja enzim & Bromelain komplex 75 db
YiYa Papaja enzim & Bromelain komplex 75 db
YiYa Papaja enzim & Bromelain komplex 75 db
Ár:
5.500 Ft(4.331 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11371
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
Papaja enzim & Bromelain komplex - az optimális emésztésért és a bélrendszer egészségéért!

A papaja és ananász enzimjei hozzájárulnak a kielégítő emésztéshez, a puffadás, a reflux tüneteinek enyhítéséhez, ízületi gyulladás csökkentéséhez¹

Papaja enzim & Bromelain kapszula

A kellemetlen emésztőrendszeri tünetek a civilizációs táplálkozási anomáliák következményei. A hektikus étkezési szokások, a túl gyakori ételfogyasztás, a rágás fontosságának visszaszorulása, a szénhidrát-zsír kombinációja iránti folytonos vágyakozás, mind hozzájárulnak a gyenge emésztőfunkcióhoz, a puffadásos állapotok, a reflux, a gyulladásos bélbetegségek, az irritábilis bélszindróma, a táplálék-intoleranciák elhatalmasodásához.

A 21. századot jellemző táplálkozási stílus esetén a gyomor mellett a máj epetermelődésére, a hasnyálmirigy enzimjeire is fokozott munka hárul. A megfelelő enzimtermelődés pedig a kielégítő emésztés és felszívódás alapfeltétele.

Papaja enzimjei (papain, chimopapain, glicil-endopeptidáz, karicain) és Ananász enzimjei (bromelain) természetes és kímélő lehetőséget jelentenek az emésztés támogatásában. Elősegítik a fehérjék emésztését, azok aminosav alkotóelemekké való átalakítását, és a tápanyagok lebontásán túl bizonyítottan immunrendszert támogató, gyulladáscsökkentő (pl. ízületek, akné stb.) aspektussal is bírnak. Preventív jelentőségűek kardiovaszkuláris megbetegedésekben, csökkentik a trombózis kialakulásának kockázatát, az optimális fehérjelebontás által pedig, a haj, bőr, köröm állapotát is pozitívan befolyásolják.

A Papaja enzim & Bromelain komplex kiegészítéseként fokozottan ajánljuk a DigeZyme® és az Articsóka & Máriatövis termékeinket az emésztőrendszeri funkció javítása érdekében.

Vegán termékYiYa Papaja enzim & Bromelain kapszula összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Papaja & Ananász?

nac acetil-l-cisztein kapszula tabletta Májtámogatás
 • Puffadás csökkentésében¹. További kiegészítő lehetőség: Feketekömény-magolaj, Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis
 • Optimális emésztés elősegítésében, bélrendszer támogatásában¹
 • Fehérjeemésztés támogatásábantáplálék-intoleranciák kiegészítő kezelésében¹
 • Reflux kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis, Izotóniás italpor
 • Irritábilis bél szindróma kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: LGG probiotikum+, Kolin & Inozitol
 • Gyulladásos bélproblémák, különböző emésztőrendszeri fekélyekHelicobacter pylori kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Articsóka & Máriatövis, NAC, Brokkoli & Vízitorma
 • Mikrobiom, bélflóra helyreállításában, székrekedés esetén¹. Kiegészítés: Saccharomyces Boulardii, LGG probiotikum+, Sunfiber
 • Izom-, ízületi gyulladás, köszvény kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Krill olaj, Kurkuma Curcugen®, Rezveratrol+, Kollagén I. + II., Hialuronsav & MSM
 • Akné kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Cink & Réz komplex, B-vitamin komplex, Krill olaj, Kolin & Inozitol
 • Ödémásodás csökkentésében, krónikus veseproblémák kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: Fekete áfonya, Articsóka & Máriatövis, Izotóniás italpor
 • Visszérproblémák, visszérgyulladás kiegészítő kezelésében¹ Kiegészíthető: D3- & K2-vitamin, Rezveratrol+, Izotóniás italpor, Magnézium-taurát
 • Műtétek utáni lábadozás segítésében¹. Kiegészítés: Kurkuma Curcugen®, Rezveratrol+

papaja enzim emésztés

A mai világ élelmiszereinek konzisztenciája, a túl puha ételek is mind csábítóan hatnak érzékeinkre. Könnyen nyelünk, habzsolunk, dőzsölünk, pillanatok alatt eltűnik a tányérról az étel.

Az emésztés folyamata már a szájban elkezdődik: a táplálék feldolgozásának alappillére a rágás. Ezért rendkívül fontos, hogy kellő időt biztosítsunk étkezéseinkre és alaposan rágjuk meg az ételt. Triviális információnak tűnik, de így eleve kevesebb feladat hárul a további emésztőrendszeri szakaszokra, és elősegítjük a hatékonyabb felszívódást, hasznosulást. A rágás során már elkezdődik az emésztés bonyolult és érdekes folyamata. Átérezzük az ízeket, az emésztőnedvek megkapják az információt a munkához az idegrendszeren keresztül, a test felkészül a befogadásra: azaz előemésztünk.

A Papaja enzim emésztést segítő aspektusairól, gyomor- és bélrendszer védelme¹

articsoka mariatovis komplex kapszula tabletta Optimális epetermelődés Májvédelem
 • papajában különböző emésztést segítő komponensek, proteolitikus enzimek találhatók, többek között papain, kimopapain, glicil-endopeptidáz és karicain. A proteolitikus enzimek a fehérjéket kisebb szegmensekre, peptidekre és aminosavakra bontják [1].
 • papain egy rendkívül értékes fehérjebontó enzim, hasonlóságot mutat a hasnyálmirigyben termelődő enzimekkel. A papain kiváló segítség gyomorsavhiány esetén fennálló emésztési problémákban is.
 • A papaja enzim hatékonyan enyhíti a különböző gyomorpanaszokat, csökkenti a puffadást, a túlzott gázképződést, a gyomorfájást, a gyomorégést, a hányingert [2].
 • Irritábilis bél szindróma, gastritis esetén fennálló tüneteket (székrekedés-hasmenés kettőse, puffadás, fájdalmas bélmozgás) enyhíti, továbbá gátolja a kártékony bélbaktériumok növekedését, így elősegítve az egészséges mikrobiom egyensúlyát [3].

Az emésztőenzimek gyulladáscsökkentő szerepe, immunitás¹

papaja bromelain immunrendszer izomfájdalom
 • A papain antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bír. Növeli a T–sejtek számát, regulázza a gyulladásos citokinek (TNF, IL-8, IL-6) szintjét az emberi szervezetben [4-5].
 • Az autoimmun betegségek kialakulásában szerepet játszó immunkomplexek (antigén-antitest aggregátumok) szövetekben való lerakódása szövetkárosodást eredményez. Ilyen betegségek: a reumatoid arthritis, lupus erythematosus, glomerulonephritis (gyulladásos vesebetegség). Az emésztőenzimek immunmoduláló hatással rendelkeznek, gátolják az immunkomplexek kialakulását és képesek lebontani a már kialakult patogén komplexeket [10-13].
 • A papaja enzim képes a gliadin fehérje lebontására, amely a gluténintolerancia esetén is előnyös tulajdonság [6].

Izmok, ízületek gyulladásának csökkentése, szöveti regeneráció segítése¹

papaja emésztés enzim gyulladáscsökkentés
 • A proteolitikus enzimek (mint a papain) számos mechanizmuson keresztül befolyásolják a gyulladásos folyamatokat. Csökkentik a nyálkahártyák duzzanatát, a kapillárisok permeábilitását (áteresztőképességét), feloldják a vérrögképző fibrinlerakódásokat és mikrotrombusokat. A vér viszkozitásának csökkentésével az enzimek javítják a keringést. Következésképpen növeli a sérült szövet oxigén- és tápanyagellátását, valamint a káros salakanyagok elszállítását. A proteolitikus enzimek a sérülés helyén a plazmafehérjéket és a sejttörmeléket kisebb töredékekre bontják. Ez nagymértékben megkönnyíti a nyirokrendszeren való átjutást, ami a duzzanat gyorsabb megszűnését eredményezi, és ennek következtében csökken a fájdalom és a kellemetlen érzés.
 • A proteolitikus enzimek enyhíthetik az intenzív edzés okozta elhúzódó izomfájdalmakat, a szöveti regenerációt és a sebgyógyulás folyamatát is felgyorsíthatják.
 • Az emésztőenzimeket alkalmazzák különféle gyulladásos megbetegedésekben, mint osteoarthritis, reumatoid arthritis, köszvény. Reumás betegségben szenvedő embereken végzett különféle vizsgálatok (placebo-kontrollos és nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel kiegészített összehasonlítások) eredményei arra utalnak, hogy a proteolitikus enzimekkel végzett orális terápia fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki [14-17].
 • Az emésztőenzimek hatékonynak bizonyulnak a műtét utáni felépülési idő javításában, csökkentik a fájdalomcsillapítók szükségességét, valamint a műtét utáni zavaró ödéma vagy folyadékretenció gyakoriságát [18-19].

Az Ananász kivonatáról, a Bromelain enzimről¹

papaja bromelain visszér gyulladáscsökkentés
 • Az Ananászban fellelhető bromelain egészségvédő hatásairól számos kutatási eredmény tanúskodik [7].
 • Elősegíti a hatékony fehérjeemésztést, ezáltal a tápanyagok bélrendszerben való hasznosulását is fokozza. Csökkenti a citokinek szekrécióját, enyhíti a bélnyálkahártya gyulladását, hozzájárul a szöveti regenerációhoz. A bromelain gyulladáscsökkentő és véralvadásgátló hatása is a fehérjeemésztő aspektusához köthető [7].
 • A bromelain hatékonynak bizonyul a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében, mivel gátolja a vérlemezke-aggregációt, így minimálisra csökkenti a trombózisveszélyt. Antitrombotikus hatása visszérproblémák, visszérgyulladás esetén is hasznos [7].
 • Számos kutatás szerint a bromelain gyulladáscsökkentő tulajdonsága ízületi problémákban (pl. osteoarthritis, köszvény) is érvényesül. Képes enyhíteni a szöveti, ízületi duzzanatokat, fájdalmakat [8-9].
 • A bromelain dekongesztáns hatású, csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását és csökkenti az allergiás légúti betegségek kialakulását.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!