YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula 60 db

YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula 60 db
YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula 60 db
YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula 60 db
YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula 60 db
Ár:
6.990 Ft(5.504 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11346
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db
YiYa Gynostemma & Bergamott – AMPK aktivátor – az optimális testsúlyért és anyagcseréért!

A gynostemma, bergamott, a vadarticsóka és pu-erh gyógynövények kivonatai elősegítik a legfőbb anyagcsere szabályozó enzim, az AMPK optimális működését, így támogatva a szervezet anyagcsere folyamatait, az egészséges testsúlyt, az optimális vércukor- és koleszterinszintet.¹

YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula

A köznyelvben „pocakosodásként”, emlegetett centrális elhízás jelensége nem válogat: nőket, férfiakat, fiatalokat, időseket egyaránt érint, szinte minden korosztályban előfordul. Sok ember számára okoz lelki nehézséget, folytonos megvonásos diétákkal küzd ellene, egyesek pedig az élet részeként, az idő múlásának jelzéseként tartják számon.

A centrális elhízást az egészségügyi berkek hivatalosan a metabolikus szindróma (inzulin-rezisztencia szindróma) halmazába sorolják. A metabolikus szindróma kifejezés olyan állapotok csoportját foglalja magába, mint a hasi elhízás, a magas trigliceridszint (zsírmáj) vagy az alacsony „jó” HDL-koleszterinszint, a magas éhomi vércukorszint és a magas vérnyomás. Mind olyan állapotok, amelyek szorosan összefüggenek a civilizációs ártalmak (stressz, ülő életmód stb.), a mindennapos táplálkozási anomáliák (minimális zöldségbevitel, feldolgozott élelmiszerek, finomított olajok stb.) problémaköreivel.

Gynostemma & Bergamott formula megalkotása során AMPK aktivátor gyógynövény-hatóanyagokat részesítettük előnyben. Egyik fő komponense a Bergacyn®FF, amely egy szabadalmaztatott kivonat, amelyben az AMPK aktiváló hatást a bergamott és a vadarticsóka kivonatok keveréke hozza létre. Az AMPK aktivizáció rendkívüli segítség metabolikus szindróma fennállása esetén, hiszen optimalizálása hozzájárul a stabil koleszterin-, vércukor-és inzulinszinthez, továbbá a centrális elhízás, a hasi többlet csökkentéséhez. Az AMPK enzim aktiválása leutánozza az intenzív testmozgás és a kalóriaszegény diéta pozitív élettani hatásait. Hatására megindul a zsírraktárak oxidációja (zsírégetés) és kalóriatárolás gátlása (hízás blokkolása). Fokozódik a sejtmitokondriumok energiatermelése, javul a sejtek öntisztulása (autofágia), csökken a szervezet gyulladásszintje, és növekszik a várható élettartam.

Gynostemma kiegészítéseként fokozottan ajánljuk a Kolin & Inozitol termékünket a zsíranyagcsere és az emésztőrendszeri funkció (májtámogatás) javítása érdekében.

Vegán termék
YiYa Gynostemma & Bergamott - AMPK aktivátor kapszula összetétel

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Gynostemma & Bergamott komplex?

gynostemma, fogyás, anyagcsere
 • Az egészséges anyagcsere helyreállításában, segíti az energiatermelő folyamatokat¹. Javasolt kiegészítés: R-Alfa-Liponsav, Zöld kávé komplex
 • Testsúlycsökkentés elősegítésében¹. Javasolt kiegészítés: Papaja & Bromelain, Kolin & Inozitol, Zöld kávé komplex
 • Nem alkoholos eredetű zsírmáj kiegészítő kezelésében¹. Javasolt kiegészítés: DigeZyme, Kolin & Inozitol
 • Metabolikus szindróma kiegészítő kezelésében¹ Javasolt kiegészítés: Zöld kávé, ALCAR
 • Az egészséges vércukorszint fenntartásában¹. Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Cink & Réz komplex, Zöld kávé komplex
 • Az inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében¹. Kiegészíthető: D3 & K2, Kolin & Inozitol, Cink & Réz komplex, NAC
 • Koleszterin- és trigliceridszint csökkentésének kiegészítő kezelésében¹ Javasolt kiegészítés: Kolin & Inozitol, Nattokináz, D3 & K2

Bergacyn®FF egy szabadalmaztatott kivonat, mely a a citrusfélék közé tartozó bergamott és a vadarticsóka keveréke. Olaszország déli részén egyedülálló mikroklímában termesztett bergamott levét és rostját használják fel, melynek jelentős polifenoltartalma (17%) van. A Bergacyn®FF klinikailag bizonyítottan támogatja a máj normál zsíranyagcseréjét (zsírmáj ellenes), elősegíti a túlsúlyos egyének egészséges fogyását és támogatja a szív- és érrendszert. A májban a túlzott zsír felhalmozódása és annak következményei egyre nagyobb aggodalomra adhatnak okot. A feldolgozott élelmiszerek, a túlzott kalóriabevitel, a mozgásszegény életmód miatt kialakuló zsírmáj, metabolikus szindróma, elhízás egyre nagyobb arányban érinti a népességet. A Bergacyn®FF figyelemreméltó polifenol- és szeszkviterpéntartalma (polifenol 17%, cynaropicrin 5%) segíti a máj egészséges zsíranyagcseréjét és megelőzheti az esetleges károsodást [8-10].

A Bergacyn®FF készítményben a bergamott (velő és gyümölcslé forma) és a vadarticsóka szinergikus kapcsolatának köszönhetően magas polifenoltartalom (17%), fokozott antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás érhető el. Ezzel a kombinációval 2,5-szer nagyobb biológiai hasznosulás érhető el, mintha az összetevőket külön-külön alkalmaznánk. A velőben lévő rostok fokozzák a biológiai hasznosulást és 100%-ban adalékanyag- és oldószer-mentessé teszik a készítményt [10].

Gynostemma (ötlevelű ginzeng, jiagulan) a kínai Yunnan "örök tavasz" tartomány érintetlen esőerdőinek gyógynövénye. Ázsia egyik elsőszámú adaptogén gyógynövényének tekintik a hosszú életkor elérése terén. Pozitív hatásaira napjaink kutatói is felfigyeltek. Elsődlegesen az anyagcsere-funkció javítása, a megfelelő vércukorszint, a szív- és érrendszeri állapot, emésztési és májfunkciók helyreállítása céljából alkalmazzák. Készítményünkben a Dél-Koreai Egyetem által kifejlesztett speciális Actiponin® Gynostemma kivonatot alkalmaztuk, amely nagy dózisban tartalmazza azokat az aktív molekulákat (Damulin A szaponin), amelyek aktiválják az AMPK enzimet, hasonlóan az intenzív fizikai testmozgáshoz vagy a böjthöz.

Pu-erh tea a Yunnan tartomány másik nagy becsben tartott gyógynövénye. Hagyományosan anyagcsere-fokozó, testsúlycsökkentő, koleszterinszint-védő, a keringési rendszert és vércukorszintet normalizáló hatásairól ismert teafajta. A helyiek évezredek óta napon szárított, nagylevelű, Yunnani zöld tea teafajtából erjesztéssel készítik a vörös színű, élettani hatásait tekintve rendkívül értékes teafajtát, amely szintén AMPK aktiváló hatással bír.

bergacyn

H&AD családi vállalkozás Dél-Olaszországban 1980-as évek eleje óta foglalkozik a Bergamott citrusféle termesztésével. Céljuk, olyan csúcsminőségű termékek előállítása, melyek organikus és fenntartható gazdaságból származnak, és a végtermék bizonyítottan egészségügyi előnyöket kínál felhasználójának. A citrusfélék termesztésének a régióban több évszázados hagyománya van, pozitív egészségügyi hatásaik széles körben ismertek a helyiek körében. A bergamott májzsírra és érrendszerre gyakorolt jótékony hatását klinikai vizsgálatokban is igazolták.

A centrális elhízás

gynostemma penthaphyllum puerh tea kapszula tabletta
 • Azt gondolnánk, hogy a centrális elhízás a régi időkből származtatott bőség, jólét jelképe, de a mai modern ember funkcionális éhezésének szimbóluma.
 • A mellékvese túlzott munkájáról, azaz a sokszor palástolt krónikus frusztrációról,
 • az emésztőenzimek leterheltségéről (például elégtelen epetermelés),
 • a máj kompenzációjáról, zsíremésztés alulműködéséről,
 • a túlzó, minőségében megkérdőjelezhető élelmiszerek fogyasztásáról (tartalmatlan üres kalóriákról) árulkodik.
 • Ezt tetézi a mozgásszegény életmódunk, az ülőmunka túlsúlya és a fizikai aktivitás hiánya.

Az egészséges, fiatalos anyagcsere helyreállítása¹

gynostemma penthaphyllum puerh tea kapszula tabletta
 • A Bergacyn®FF, a gynostemma és pu-erh tea segít visszaállítani sejtek energiatermelő anyagcsere folyamatait a fiatalkori szintre. Aktiválja a sejtekben az AMPK enzimet, mely testünk minden sejtjében megtalálható [1-5]. Az AMPK úgy viselkedik a szervezetben, mint egy anyagcsere főszabályzó, mely magasabb fokozatba kapcsolja az öregedő sejtek kalóriákat felhasználó, energiatermelő folyamatait.
 • Az aktivált AMPK javítja a testzsír összetételt (csökkentve a hasi zsírpárnát, a koleszterinszintet, a vércukorszintet, valamint az inzulinszintet), véd a degeneratív elváltozásoktól, és késlelteti az öregedést.
 • Fiatalkorban az aktivált AMPK szintünk magas, idős korunkra alacsonnyá válik. Nem pusztán az idő múlása miatt öregszünk, hanem azért is, mert fiatalkori AMPK szintünk folyamatosan csökken.
 • Az aktivált AMPK szint változásában drasztikus csökkenés figyelhető meg 35 éves kor környékén. Ez az oka annak, hogy kevésbé energikussá és hízékonyabbá válunk, ahogy öregszünk, továbbá egyre inkább fennáll a rosszindulatú, DNS-károsodások okozta megbetegedések kockázata.

Az egészséges vércukorszintért¹

gynostemma penthaphyllum pu-erh tea vércukorszint fogyás kapszula tabletta
 • Az AMPK-ról, mint anyagcsere szabályzóról kimutatták, hogy csökkenti az inzulin rezisztenciát és támogatja a glükóz véráramból való távozását, mellyel lehetővé teszi, hogy a sejtek felhasználják a rendelkezésre álló inzulint, és csökkenjen a vércukorszint.
 • A májból történő csökkentett glükóz kibocsátás szintén nagyban hozzájárul a vércukorszint csökkenéséhez.
 • 2-es típusú diabéteszben szenvedő pácienseket vizsgáltak, akik 12 héten át gynostemmát fogyasztottak tea formájában egy klinikai kísérlet során. A csoportban az inzulin rezisztencia és az éhomi vércukorszint jelentősen, 54,1 mg/dL értékkel csökkent (szemben a kontrollcsoportnál megfigyelhető 10,8 mg/dL értékkel).

Elhízás elleni védekezés, a koleszterinszint csökkentése ¹

gynostemma fogyás metabolikus szindróma tabletta
 • Az egészséges AMPK szint gátolja a zsírok lerakódását, és gyorsítja az elraktározott zsír égetését, mellyel mind a testsúly, mind a vérzsír problémák megoldásában segítséget nyújt.
 • Állatokon végzett kísérletben a gynostemma csökkentette a táplálkozás következtében fellépő elhízást. A hasi zsírréteg ~10%-kal, a zsigeri zsír ~15%-kal csökkent [6].
 • Napjaink egyik gyakori problémája a metabolikus szindróma amely több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti. Tünetei az elhízás, a csökkent inzulin-érzékenység (vércukorszint-emelkedésre való hajlam), a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, amelyek együttesen jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek, és jelentősen lerövidíthetik az életet.
 • Az egészséges AMPK szint megakadályozza a máj elzsírosodását és a metabolikus szindrómával összefüggő gyulladásos folyamatok kialakulását.
 • Zsírmáj fennállása esetén a májsejteken belül kis lipidburokban zsírcseppek jönnek létre. Emiatt a máj sejtjei könnyebben elpusztulnak. Súlyos formája a májzsugor. A Bergacyn®FF® -ben lévő polifenolok és a vadarticsóka hatékonynak bizonyultak a máj zsíranyagcseréjének javításában, csökkentik a összkoleszterinszintet, az LDL-szintet és a trigliceridszintet [11].

Klinikai vizsgálat - a gynostemma és a Bergacyn®FF testsúlyt csökkentő hatása¹

gynostemma fogyás elhízás testsúly klinikai vizsgálat
 • 2013-ben egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált kísérlet eredményeit publikálták, melyben 80 felnőtt segítségével vizsgáltak az aktivált AMPK hatását a testfelépítésre [7]. A kísérleti csoport napi 450 mg Actiponin® Gynostemma kivonatot, a kontrollcsoport placebót kapott.
 • A vizsgált csoport átlagos testtömeg indexe (BMI) 27,53 volt, mely azt jelenti, hogy túlsúlyosnak igen, azonban elhízottnak még nem bizonyultak. 12 hét elteltét követően ~ 10% csökkenés volt megfigyelhető az összes hasi zsír és a belső szerveket körülölelő zsigeri zsírrétegben. A kísérleti csoport haskörfogata több mint 2,5 cm-rel, csípőkörfogata pedig mintegy 3,8 cm-rel csökkent. Ez utóbbi két paraméter jól mutatja a túlsúly okozta gyulladásos folyamatok kialakulásának kockázatát, melyek később kardiovaszkuláris és anyagcsere betegségeket okozhatnak. A vér triglicerid és összekoleszterinszintje is észrevehetően javult ~5%-kal.
 • Egy 12 hetes klinikai vizsgálatban a Bergacyn®FF egészségre gyakorolt hatását figyelték meg napi 600 mg-os dózisban metabolikus szindrómában szenvedő betegeknél és előrehaladott zsírmájat diagnosztizáltaknál. A Bergacyn®FF hatékonyan csökkentette a májzsírszintet és a testsúlyt [9].

Pu-erh tea előnyei¹

gynostemma fogyás metabolikus szindróma tabletta
 • A Pu-erh tea kivonata segíti az immunrendszer fiatalon tartását, növeli az aktív T-helper sejtek és a természetes ölősejtek számát. Továbbá közvetlen antibakteriális és vírusellenes hatása van.
 • Humán vizsgálatokban igazolták a Pu-erh tea gyulladáscsökkentő hatását. A vizsgálatot metabolikus szindrómában szenvedő betegek körében végezték, ahol az alanyok Pu-erh tea kivonatot kaptak napi 2x vagy placebót. A Pu-erh tea kivonatot kapó betegeknél a gyulladásos citokinek értéke jelentősen csökkent (IL-6 21%-os, CRP 26%-os csökkenés).
 • A gyulladás csökkentésével az anyagcserezavarok is normalizálódnak, csökken a testsúly, a vércukorszint és a vérzsírszint [13].
 • A hagyományos kínai orvoslás előszeretettel használja a Pu-erh teát az anyagcserebetegségek, elhízás kezelésére. Csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, javítja a glükóztoleranciát és az inzulinérzékenységet [12].
gynostemma pu-erh tea tultaplaltsag metabolikus szindroma kapszula tabletta

A lassú anyagcsere és túltápláltság következménye az elhízás és a korai öregedés

A legtöbb mai ember krónikus kalória-túltápláltságban szenved. Ez az állapot azzal jár, hogy olyan alapvető folyamatokban keletkezik zavar, mint a glükóz és a zsír megfelelő felhasználása. A kor előrehaladtával elveszítjük fiatalos anyagcserénket, anyagcserénk fokozatosan lelassul. A folyamatos többlet kalória-bevitel hatására az energia felhasználás mértéke nincs egyensúlyban a bevitellel, és a szervezet zsír formájában raktározza el a fölös energiát. Felhalmozódik a sejtekben a salakanyag, károsodnak a hosszú életért felelős gének, valamint növekszik a gyulladásos folyamatok mértéke a szervezetben. Ezen belső folyamatok következménye a nem kívánt testsúlygyarapodás, és a cukorbetegségre, szív- és érrendszeri betegségekre és a rosszindulatú, degeneratív elváltozásokra való hajlam.


¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!