Natur tanya pszichobiotikum 30 db

Natur tanya pszichobiotikum 30 db
Natur tanya pszichobiotikum 30 db
Natur tanya pszichobiotikum 30 db
Natur tanya pszichobiotikum 30 db
Ár:
8.500 Ft(6.693 Ft + ÁFA)
Cikkszám:
11286
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Mennyiség:
db

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM Cerebiome® néven védjegyzett, kétféle élő baktériumtörzzsel (Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)) készül, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek. A Cerebiome® az első élőflóra, amely rendelkezik a világon az első olyan humán vizsgálattal, amelynél a vizsgált résztvevők egészséges, stresszes emberek voltak. A nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzseket B6-vitaminnal is dúsítottuk és késleltetett hatóanyag leadású növényi kapszulába csomagoltunk. A B6-vitamin hozzájárul az egészséges pszichológiai funkció/lelkiállapot fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez. Termékünk alkalmazását így kifejezetten ajánljuk stresszes életvitel/életmód esetén.

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT, SZABADALMAZOTT BAKTÉRIUMTÖRZSEK (Cerebiome®)
 • JÓL DOKUMENTÁLT, ÉVEK ÓTA A TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉLŐFLÓRA FAJOK
 • Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) 
 • Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)
 • 5 HUMÁN TANULMÁNY
 • 9 NEM HUMÁN TANULMÁNY
 • B6-VITAMINNAL DÚSÍTVA 
 • KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT STRESSZES ÉLETMÓD ESETÉN
 • KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
 • KÉSLELTETT HATÓANYAG LEADÁSÚ NÖVÉNYI KAPSZULA (DRCAPS®)
 • SAVÁLLÓ (GYOMOR ÉS EPE) BAKTÉRIUMTÖRZSEK

 

 

MI AZ A PSZICHOBIOTIKUM?

Mivel egyre több bizonyíték látott napvilágot a mikrobiom pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt hatásáról, 2013-ban javasolták a pszichobiotikumok koncepcióját.

TUDOMÁNYOS VIZSGÁLATOKKAL ALÁTÁMASZTOTT BAKTÉRIUMTÖRZSEK. ALKALMAZÁSA KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT STRESSZES ÉLETVITEL ESETÉN.

A természetes módon megtalálható emberi bélflóra rendkívül összetett. Az itt megtalálható mikroorganizmusok különbözősége és mennyisége hatással lehet többek között a szellemi/mentális és idegrendszeri egészségünkre. Így a mikrobióta szerepet játszhat az agy és a bél közötti kétirányú kommunikációjában.

Termékünket úgy alkottuk meg, hogy alkalmazása a bélflórában megtalálható jótékony baktériumtörzsek megfelelő kiegészítéseként szolgáljon. A formulánkban használt törzsek, egyike sem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.

 

HIVATALOSAN MI NEVEZHETŐ PSZICHOBIOTIKUMNAK?

Pszichobiotikumnak nevezni olyan speciális élőflórát lehet, mely legalább 1 humán tanulmánnyal rendelkezik.

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek, nem, hogy 1, hanem 5 humán tanulmánnyal rendelkeznek.

MILYEN PSZICHOBIOTIKUMOT VÁLASSZUNK?

AHHOZ, HOGY EGY ÉLŐFLÓRÁT PSZICHOBIOTIKUMNAK LEHESSEN NEVEZNI, HOSSZÚ AZ ÚT.

1.           Először feltérképezik az élőflóra teljes DNS állományát

2.           Majd nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezik és egyedi azonosítószámmal látják el

3.           Az azonosított törzzsel elindulnak a nem humán vizsgálatok

4.           Ha ezek eredményesek, jönnek a humán kísérletek

Fontos, hogy az eredmények kifejezetten nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett és egyedi azonosító számmal ellátott törzshöz lesznek köthetők, melyekkel a kutatásokat végezték. A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM két ilyen élőflóra törzset tartalmaz:

 • Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) és
 • Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)

Összességében pszichobiotikum választás előtt meg kell győződni a termék címkéjén keresztül, hogy a felhasznált törzseket nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezték-e, rendelkeznek-e azonosítószámmal és ehhez kapcsolhatóan, legalább 1 humán tanulmánnyal. 

 

NATUR TANYA® PSZICHOBIOTIKUM ÉS ANNAK AKTÍV HATÓANYAGAI

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM, a nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzseket a megfelelő mennyiségben (adagonként 3 milliárd CFU) tartalmazza, B6-vitaminnal dúsítva (adagonként 1,4 mg). 

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell-175 (CNCM I-3470) már évek óta a tudományos kutatások tárgyát képezik, a vizsgált 3 milliárd CFU mennyiségben, amely megfelel az általunk is ajánlott hatóanyagmennyiségnek.  

A két jótékony baktérium jól dokumentált, biztonságos, valamint az emberi bélflórában is megtalálható diverz ökoszisztéma gyakori fajai közé tartoznak, alkalmazásuk a bélflórában megtalálható jótékony baktériumtörzsek megfelelő kiegészítéseként szolgál.

 

PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM ÉS KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A gyártástechnológia garancia arra, hogy az élőflórák védelmet kapnak olyan stresszorokkal szemben, mint a nedvesség, hőmérséklet, nyomás, tárolási körülmények és az emésztés folyamata (savak és epe).

A Cerebiome® néven védjegyzett 2 specifikus törzs, több lépcsős technológiákkal készül, melyek megvédik az élőflórákat ezektől a stresszoroktól és megnöveli azok túlélési arányát. 

PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM
A VÉDELEM ELSŐ SZINTJE

A törzsek kiválasztása

A kiválasztott törzseknek ellen kell állniuk a gyomor savasságának és az epe sóival szemben, hiszen a gyomor körülményei nem kedveznek a élőflóráknak: a gyomor pH-ja 2-3 egységet is eshet az étkezések között.

A készítményben megtalálható mikroorganizmusok nem rendelkeznek antibiotikum-rezisztens gén átadására vonatkozó tulajdonsággal (amelyek a patogén baktériumokra is átkerülhetnének).

 

 • Az ellenálló képesség fokozásához a törzsek egy protektív mátrixba ágyazódnak: ami proteinek és poliszacharid komplexek szabadalmazott keveréke, és védik az élőflórákat a gyártás alatti mechanikus stressz ellen, amelyet a liofilizálás előtt adnak hozzá a Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470) törzsekhez.
 • A Bio-supportTM egyesíti a szaktudást a törzsek kiválasztásában és a fermentáció know-how-t.

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA 

 

PSZICHOBIOTIKUM KÉSLELTETETT HATÓANYAGLEADÁSÚ KAPSZULATOK

 • Köztudott, hogy a bizonyos élő mikroorganizmusok életképessége víz jelenlétében jelentősen romlik, ezért arra is kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy az általunk használt törzseket olyan növényi kapszulatokba (DRcaps®) zárjuk, melynek nedvességtartalma jóval alacsonyabb a zselatin kapszulákkal összehasonlítva, továbbá késleltetett hatóanyagleadású.
 • A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről, az ALU-ALU bliszter csomagolás gondoskodik. Nem igényel hűtést, szobahőmérsékleten is tárolható. 

 

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem NEGYVENEDE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom ÖTÖDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,02 g laktóz/100 g terméket jelent.

 • Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-126:2015 (AOAC 982.14)
 • Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-008:2015 (RIDASCREEN® Gliadin R7001) (2010)
 •  

Nettó tömeg: 12,48 g

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú alkalmazása javasolt. 12 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, erősen stresszes életvitel esetén, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Összetevők: maltodextrin, Cerebiome® - liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra keverék [Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722), Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)], DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), piridoxin-hidroklorid, antioxidáns (aszkorbinsav).
DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 15x109 CFU (15 milliárd).

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli a baktériumok életképességét.