- Kezdőlap
- Kategóriák
- Lisztek
- ÉLÉSKAMRA NYÚJTHATÓ TÉSZTA SÓS SÜTIKHEZ SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK 180 G (GLUTÉNMENTES, PALEO, CUKORMENTES)
ÉLÉSKAMRA NYÚJTHATÓ TÉSZTA SÓS SÜTIKHEZ SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK 180 G (GLUTÉNMENTES, PALEO, CUKORMENTES)
Leírás
Te is a sós finomságok rajongója vagy? Ebből a lisztből bármit elkészíthetsz régi kedvenceid közül a diétád alatt is, legyen az pizzás csiga, sajtos rúd, töltött táska, ropi vagy bármi sós ropogtatnivaló.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Enyhén sós lisztkeverék sós nyújtható sütemények gluténmentes elkészítésére.
Mi készülhet belőle?
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós),tepertős pogácsa, túrós pogácsa, sajtos pogácsa
sajtos rúd, magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli, zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapja
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.
Alaprecept:
Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti:
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
2db M-es tojás (kb 110g )
50 ml víz
10 ml friss citromlé
50 g lágy kókuszzsír
Elkészítési javaslat
2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 50 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon (alsó-felső fokozaton) 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz vagy kb. 2-3 tepsi sós rúd).
Zsemle, kifli, pogácsa esetén további 20 g zsiradékot és 20 ml vizet adj az alaphoz. Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Tojásmentes alaprecept:
1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
150 ml víz
60 g olvadt zsiradék
Elegyítsd a liszttel a vizet és az olvadt zsiradékot, majd pihentesd hűtőben 20 percig. Ezt övetően jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig.
A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.
A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni.